През лятото ще има 5 тапи по пътя към морето

По "Хемус" ще са три от ремонтите, на "Тракия" - два
15 апр 2016 07:00, Елка Василева
14
През лятото ще има 5 тапи по пътя към морето
Снимка: архив, Булфото

Пет тапи ще мъчат желаещите да почиват през лятото по родното Черноморие. Причината са ремонти, които стартират по магистралите и пътните артерии, водещи към курортите, и ще мъчат със задръствания пътуващите.

Това стана ясно при представянето на планираните ремонти тази година от министъра на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и шефа на Агенция „Пътна инфраструктура“ ( АПИ) инж. Лазар Лазаров, пише „Монитор“.

По магистрала „Хемус“ пътуването ще е затруднено в три участъка - при тунелите Витиня и Ечемишка, както и на виадукт Елешница.

Другият аутобан „Тракия“ ще е с две тапи - при моста на р. Стряма и при пътя за Карлово.

„Ако искаме ремонти, трябва да има търпение“, коментира министър Павлова. Планира се отсечките, който ще се затварят за обновяване, да са с дължина около 1 км, за да няма дълги преходи. Освен това се предвижда през август, когато трафикът е най-голям, работите по пътищата да са възможно най-малко.

Ремонтите ще започнат след 10 май заради почивните дни, които се събират в началото на месеца. Предвижда се 32 млн. лв. да бъдат вложени в обновяването на тези участъци, като парите се отпускат от бюджета.

Основна част от ремонтната програма ще е насочена за участъци в Северозападна България, обясни Павлова. И уточни, че около 200 км в този район ще бъдат обновени тази година.

Основно ще се работи по трасето между София и Видин, както и по пътя Монтана - Дъбова махала – Лом.

По данни на АПИ около 20 хил. км или 30%, от всички пътища у нас са в лошо състояние, около 27 на сто са в средно състояние, а 40 процента са в добро.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: пътищаремонти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статията е озаглавена доста малоумно. До морето има идеална магистрала, това че ще се намали скоростта от 140 на 90 км/ч за две минути, едва ли е някаква вселенска драма. Не разбирам хората, които искат да чуват само лоши новини.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шестата и най-голема тапа ще е в какаовата долина на Лилиту.
9
0
 
4
 
! Отговори
Петко преди 8 години
До Анонимен 5Не чакай до лятото, тръгвай още сега, че местата в Гърция свършиха вече. Запълнено е още от Март месец
8
1
 
5
 
! Отговори
Шаран БГ преди 8 години
Ясно ! Тази година ще обновим / или РЕНОВИРАМЕ/ 200 км пътища - а догодина 400 км !!! И тези 200 км........ в това число ! Тя , милата г-жа Памлова, още реновира пътя с. Гроздьово - с. Старо Оряхово / Варненско/ от миналия си политически / и икономически/ мандат ! Ама тогава му преряза лентата на площада на с. Гроздьово !!! Пък то ... 83% от пътя още кръпко до кръпка, дупка до дупка! И то участъка, по който вървят големите камиони от Бургас за Девня и обратно! М-м-м-м Хочу поцеловать !!!
7
1
 
4
 
! Отговори
заплати на имигранти преди 8 години
КЪДЕ ОТИДЕ НОВИНАТА, ЧЕ НА АРАБО - АФРИКАНСКИТЕ ИМИГРАНТИ, А ДЕФАКТО БЯГАЩИ ВОЙНИЦИ НА ИДИЛ ЩЕ ВЗЕМАТ МИНИМУМ 2 СРЕДНИ БРУТНИ ЗАПЛАТИ ПРИ ЗАПОЧВАНЕ НА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ ?
6
0
 
7
 
! Отговори
Бахура преди 8 години
30% - лошо, 27% - средно, 40% добро състояние. Общо 97%. Въпрос - искат да кажат лекичко, че останалите 3% са в перфектно състояние или че са пълна трагедия?
5
9
 
5
 
! Отговори
Alien преди 8 години
Аз пък искам да се появи гигантска буболечка дето яде асфалт и да го изръба всичкия, та дано слезете от тез пусти коли и да се научите да ходите пеш, разглезени човеци такива!
4
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви тапи, кви 5 лева...кой нормален ще иде на ***?? Всичко живо се изнася за Гърция лятото
3
1
 
20
 
! Отговори
светнат преди 8 години
Мъдър германец ме светна, че корупцията в България ще изчезне когато .... свършат парите от еврофондовете.Много е прав човека.
2
1
 
11
 
! Отговори
Аааа преди 8 години
Лидерът от банкя е Комунист анблок с Дпс атака бкп бсп и некви тм радиатори трнсформатори!от камнисти само обещания за светло бъдеще! Били сме по добре от Румъния!?! Ти да видиш????ххахаххахахха
1
0
 
31
 
! Отговори
ProStack преди 8 години
Е сега вече ме хвърлихте у дилема - да плащам за винетка и да хода на море или да си седя у София и да се фейкам на трамвая за 1.60 в посока...