Първата глоба е факт! Спипаха жена с бурка в Пазарджик

Забрадената ромка била и без документи за самоличност
16 май 2016 17:30,
61
Първата глоба е факт! Спипаха жена с бурка в Пазарджик
Снимка: Reuters, архив

Първият акт за носене на облекло, което покрива лицето в Пазарджик, вече е факт и е съставен на жена от ромски произход, съобщиха от полицията.

Около 11:30 часа на кръстовище в ромския квартал "Изток" полицейски автопатрул засякъл жена, носеща парче плат, което изцяло покривало лицето й с изключение на очите.

Още по темата

При направената проверка се оказало, че жената не носи документи за самоличност, поради което била отведена в полицейския участък в квартала, където е установено, че е 30-годишна местна жителка.

Освен акта за носене на фередже, на нея и е бил съставен и акт за глоба по Закона за българските документи за самоличност.

Както е известно, общинският съвет в Пазарджик прие промени в наредбата за обществения ред, които забраняват носенето на фереджета и други аксесоари, които скриват лицето на човек.

Глобата за установено първо нарушение е 300 лв., а за всяко следващо 1000 лв.

Примерът в Пазарджик обаче "повлече крак". Общинари на ВМРО в Харманли и Хасково внесоха предложение за забрана на бурките и там. Впоследствие такива предложения бяха внесени и в Шумен, София, Стара Загора и Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: забранаПазарджикбурка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой каза,че спец-службите ни не работят и не се борим с тероРИЗАМЪ?Да!Такава простотия е възможна само под вещото ръководство на ТИКВАТА и ПЪПЕШИТЕ около него в БГ и скопените мозъци в Брюксел!Защото по логиката,че зад всяка забрадка се крие терорист, всички мъже по света трябва да излизат на улицата без бради,коси и мустаци...Каква е гаранцията,че не са маскирани?..."Страшно нещо е простотията!"- цитат от стар български филм- правен по комунистическо
32
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Е то кел файда от глобата. На тия пари няма как да вземеш, то 90% от живота им е на бартер.
31
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СВОБОДА за малцинствата..не на ГЕНОЦИДА над малцинствата....по добре бурки отколкото прашки,***,лесбийки.....това е религиозно право на малцинствата и никой не може да забрани носенето на религиозни дрехи,това е РАСИЗЪМ и КОЩУНСТВО от страна на комплексираните бургари
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе топват лакмуса и гледат какво ще стане! Ако полицията беше пропасувала, утре с бурки щеше да ходи сичкото сиганското! Така, че този път браво на "репресивния апарат"! Искам да се окопитят тези момчета и не само за такива неща! Една масирана акция за документи за самоличност, например! За начало... Всяка жаба да си знае гьола, да не надигат много глас и да знаят, че имат и задължения, освен права! "Со кротце, со благо и со малко кютек!"
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МуслимВ разработка ще си Ще те докладвам утре чакай гости ..
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕТО НА ЕДНА СТАТИЯ СЕГА ПИШЕ КАК В ИРАН СЕ ОТНАСЯТ С МАНЕКЕНКИ НА ДРЕХИ С НЕПОКРИТИ КОСИ-АРЕСТ!!! ЕТО ТАКА ТРЯБВА И В БГ-А ТАЗИ БИЛА И БЕЗ ДОКУМЕНТИ?АМИ МОЖЕ ДА Е ОТ АРАБСКИТЕ ПРИШЪЛЦИ-ЗНАЧИ МОЖЕ И ДА Е ПРИКРИТА ТЕРОРИСТКА?! ДА Я ЗАТВОРЯТ ВЕДНАГА В АРЕСТА И ДА Я ПУСНАТ ЧАК КОГАТО СИ ПЛАТИ ВСИЧКИТЕ ГЛОБИ!!!ТОВА Е РЕШЕНИЕТО!ДА ВИДИМ КОЛКО ДРУГИ ЩЕ СЕ ОСМЕЛЯТ ДА ПРОВОКИРАТ ОБЩЕСТВОТО?!
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахха да си даде сега заработените пари от СА
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея сите преди това са били евангелисти! Тази *** е не по-малко вредна! Работят сред джипситата, но зарибяват и българи, тъпаNари не липсват и сред нашенците! Необходим е чисто нов закон за вероизповеданията, тези банди за събиране на пари трябва да изпищят яко!Ако няма повече от 3000 желаещи да си имат вероизповедание, клъц, не може!Да се постави извън закона БХК, ако ще от Брюксел, Страсбург и нам-къде-си да пищят!Явно е обаче, че саудитите дават повече мъни от псевдохристиените-евангелисти
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
такива, на полето да копът, при 40С в пълна екипировка и да видим тогава - бурка ли, бански ли
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако почнем всички да ги оглеждаме и подсвиркваме след такива - за 1 година ни една забулена няма да остане
23
2
 
17
 
! Отговори
Лумпен Лумпенян преди 7 години
Колко лукави са саудитските емисари само. Знаят как да печелят *** раболепни поклонници на исляма. Свидетели на Йехова пасти да ядат.
22
1
 
33
 
! Отговори
Лумпен Лумпенян преди 7 години
Тия дни в хотела ( Интернационал ) се нагледах на такива нинджи. Не знам от коя държава са, но изглеждат отвратително. Меко казано. Да им имам религията и порядките. После не се чудете че не са изобретили ни колата, ни самолета, ни антибиотиците и прочее.
21
2
 
6
 
! Отговори
Айчо преди 7 години
Не че се заяждам ама Закон за българските документи за самоличност, не съще ствува от 7 години има Закон за българските лични документи. То стана като ДАИ, дето такова животно няма защото името е автомобилна админстрация "АА" от доста години също, ама като няма мой да прочете един ред....
20
2
 
17
 
! Отговори
притеснен преди 7 години
Абе хора какво става с Сиднито от Ав$тралия, бат ни Монко 47 ергена живи ли са???За Варгито съм спокоен от време на време качи някоя снимка на някой влак от Шумен ,но за другите двама почнах да се птеснявам...
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последно, носела ли е бурка или фередже. Щото в други медии писаха, че носела хиджаб. Нали забраната била за носене на бурки?
18
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Религиозна глупост.Когато ви разклати земетресение,ще разберете ,че няма нито Бог,нито Aллах
17
1
 
24
 
! Отговори
любопитен преди 7 години
А как са я идентифицирали?Дали са я накарали да си махне бурката?Майтап, ама в нета има бая снимки от шофьорски книжки на жени с бурки, та винаги сам се чудел като ги спре полиция как се блещат на снимката и на шофьорката :))))
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хa хa, aкт... и този нямa дa плaти, и десетия нямa дa плaти.
15
0
 
53
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
При тия глоби не важат. Единственно лишаване от граждански права. Сами се ще махнат. Не работиш не плащаш сметки имаш 10 чавета и си самотна майка България се е обърнала във развъдник на една порода животни....
14
43
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ревали само с тия бурки бре! Понеже няма други проблеми в тая държава, та подхванаха бурките..!!!