Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!

Разходите на концесионерите се били увеличили
2 юни 2016 08:37,
174
Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!
Снимка: архив, Bulphoto

Почасово заплащане за чадър на плажа, обмислят в Несебър и Свети Влас. Това означава, че туристите ще броят от 6 до 8 лева, но не за престоя си, а за всеки час прекаран на пясъка под сянката, пише "Стандарт".

Все още не е ясно дали новото тарифиране ще влезе в сила. С два лева повече пък ще плащат туристите за сянка в  Слънчев бряг. До миналото лято те даваха по 8 лева за чадър и шезлонг, сега екстрите на пясъка скачат на 10 лева всяка.

Концесионерите обясняват поскъпването с високите концесионни такси и повишените разходи за поддръжка на плажните ивици.

Вчера бе дадено начало на туристическия сезон в Слънчев бряг, пише "Монитор".

За първи път от пет години насам плажните екстри в Слънчев бряг ще са с нови, по-високи цени. Сянката на пясъка скача от 8 на 10 лева. Същото е увеличението и за шезлонгите. Останалите атракции край морето остават на старите цени.

Повечето кръчми в курорта вече работят, а цените на манджите са различни. В западната зона на Слънчев бряг заведенията предлагат вкусни гозби на народни цени - супа за 2 лева, кебапче за 1.20 лв и пържола за 3.50 лв.

Непретенциозните заведения, които са далеч от морето предлагат халба голяма бира за левче, а порция пържени картофки струва 2.50 лв. В ресторантите, които са на крачка от морето или направо на пясъка обаче цените са надути двойно и тройно. Тарелка картофки с изглед към вълните се харчи по 4-5 лева, а чаша кафе е поне 2.50 лв. Най-евтината чорба там е 4 лева, а свежите салати тръгват от 7 лева нагоре. 

Прилична вечеря в крайбрежен за двама с аперитив, салати предястия и основно излиза минимум стотачка. Повечето заведения обаче предлагат и промоции, но само в определени часове. Хитът в началото на сезона е голяма английска закуска, която струва 7 лв., но се предлага само до 9.30 сутринта.

Обедно меню на промоция предлага бяла риба или мусака за по 5 лв порцията, пилешка пържола и свински стек струват по 7 лв. Към промоцията върви безплатно и чаша бира или вино безплатно, но само в часовете за обяд.

Най-привлекателната оферта за вечеря е Ростбийф от телешко месо алангле с гарнитура и бира, което струва 20 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плажа в Св. Влас е за правостоящи , ужасно малък и мръсен, пясъкът е буквално заринат от фасове и ***, сигурно нарочно, за да платиш освен за чадър, и за шезлонг, щото те е гнус да си постелиш хавлията директно на пясъка, морето е кафяво, още не си стъпил на плажа и идва татуиран селянин да ти иска по 8 лева за чадър и още толкова- за шезлонг, всичко започва от 5 лева независимо дали наливна бира, кафе, безалкохолно, цаца или картофи, по кръчмите салата 200 грама домати и краставици почват от 10 лева, айде нема нужда.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не разбрах, къде като частно лице мога да забия 5 чадъра и да събирам по 8лв на час? :)не ми трябва друго да работя, не съм алчен човек :)))
65
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 70. Аз не се наденах защото още през 1999 година по вторият начин се спасих от мутренската територия. Тогава бях на 23 години. С петима приятели се спасихме. Сега живееме като бели хора и само се чудиме като четеме новините по сайтовете що за народ е останал на онази територия от която се спасихме! Вдигнаха ви цените заплатете ви са африкански а не виждам нито протести нито стачки. По всичко личи че сте останали само мижитурките на онази територия!
64
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Аз този въпрос си го реших преди около 15 години - спрях да ходя на Мутроморието. Има си други държави по света, където можеш да си изкараш по-добре и на подобна цена - не само Турция и Гърция, но например Испания и др.
63
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Това с плажовете и концесиите е тотално сбъркано като идея. Няма спиране алчността на концесионера, което води до високи цени за чадъри и шезлонги, води до почти всяко добро място на плажа да е заето от платени чадъри, води до прекалено нагъсто поставени чадъри, води до лоша поддръжка на плажа, води до използването на уж свободната част на плажа за други цели и т.н.
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами д.г.д!Всеки може да си носи собствен чадър!
61
0
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 7 години
Наденаха всички, вкл. и теб и мен, не само себе си.
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нали това искахте преди 26 години. Да не би аз да вирих двата пръста и да подскачах на оня синявец на члена на ткзс-то от драгалевци? Нито съм скачал нито съм гласувал за червени за сини и бембени. На много народ тогава им казвах че ще дойде ден в който ще проклинат и майчиното си мляко. Но те се смеехе и ми казваха че съм Луд. Да луд съм бил тогава че не съм се хванал на въдицата като кротушка. Ама сега се видя че не аз съм бил лудият а тези дето скачаха рипаха и се наденаха!
59
0
 
8
 
! Отговори
+ преди 7 години
Каламици някой? Имам 2 свободни места в колата.
58
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за 8 часа на плажа 64 лева ? Ясооу ! Калимера ! Буйрум !
57
2
 
9
 
! Отговори
Дриско куратана преди 7 години
Плащат ми да пиша глупости
56
0
 
23
 
! Отговори
123 преди 7 години
Чудя се , как не са се сетили още "концесионерите", да искат такса за дишане на плажа ?
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази простотия с чадърите я има не само у нас. Виждал съм я и в Гърция, но все пак там нещата са по-добре уредени. По мое мнение, трябват в случая две неща - платените чадъри да заемат не повече от 20% от плажа и цената за тях да е висока, примерно 8 лева на чадър и 8 лева на шезлонг, т.е. чадър с 2 шезлонга - 24 лева, а който не иска - да си носи чадър и да ползва 80% от плажа. Това съм ги виждал в Испания и върши хубава работа.
54
0
 
24
 
! Отговори
... преди 7 години
И после се чудят що по заможните българи ходят я в Гърция я в Турция я некаде другаде на море! Пичове даже и късмет нема да ви пожелая защото както предпочитам ските в Австрия защото ако говорим само за ски и хранене то ми излиза по-евтино в Австрия, така и морето в Гърция и Турция ОСОБЕНО в Турция ми е ПО-ЕВТИНО! За обслужването и други такива екстри като чистота на водата и плажовете пък въобще няма да отварям дума! *** здраве да е! И да се надяваме, че природата все пак се самовъзтановява!
53
0
 
20
 
! Отговори
:) преди 7 години
никога на море в БГ, заминавам за Турция на море!
52
0
 
36
 
! Отговори
Хахах, преди 7 години
нашите "хотелиери" явно са решили този сезон да им е последен.
51
26
 
2
 
! Отговори
Дрико яхатана преди 7 години
Време беше да се актуализират цените по нашето море. Ние имаме къс сезон и е нормално цените да са идея по-високи от тези в Гърция например, където сезона е половин година почти.Всичко опира до държавата, Ангелкова да не се стиска и да плащат повече за реклама на туризма у нас по света, за да идват повече туристи на почивка у нас и да си оставят тук парите. Редно е държавата ни да ѝ е приоритет туризма, както направи ДДС-то само за него 7%, така сега и да не се стиска а да налива в реклама.
50
0
 
19
 
! Отговори
11 преди 7 години
Ей на тва му се вика пладнешки обир.
49
1
 
25
 
! Отговори
В Турция или Гърция преди 7 години
В Турция с 400-500 евро заедно с пътните пари за една седмица алл инклузив в 5 звезден хотел си изкарваш повече от перфектно, а в Гърция е доста по-евтино и чисто от тука вие си направете избора ;)
48
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко дни се върнах от Тасос. Спахме на 5 звезден хотел за 59 евро двойната стая. Включена закуска - страхотна. Плажа беше на 20 метра от хотела. Чадърите са безплатни, има едни дунапренени възглавници вместо шезлонг - също безплатни, има и плажни хавлии - също безплатни, карахме и кану-каяк - също безплатен. Да искат по 8лв. за чадър на нашето дрисливо море е срамно. И изобщо тая нашата държава където всеки иска да е баровец и да граби на макс, няма как да просъществува.