Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!

Разходите на концесионерите се били увеличили
2 юни 2016 08:37,
174
Плащаме до 8 лв. за чадър на плажа, но на час!
Снимка: архив, Bulphoto

Почасово заплащане за чадър на плажа, обмислят в Несебър и Свети Влас. Това означава, че туристите ще броят от 6 до 8 лева, но не за престоя си, а за всеки час прекаран на пясъка под сянката, пише "Стандарт".

Все още не е ясно дали новото тарифиране ще влезе в сила. С два лева повече пък ще плащат туристите за сянка в  Слънчев бряг. До миналото лято те даваха по 8 лева за чадър и шезлонг, сега екстрите на пясъка скачат на 10 лева всяка.

Концесионерите обясняват поскъпването с високите концесионни такси и повишените разходи за поддръжка на плажните ивици.

Вчера бе дадено начало на туристическия сезон в Слънчев бряг, пише "Монитор".

За първи път от пет години насам плажните екстри в Слънчев бряг ще са с нови, по-високи цени. Сянката на пясъка скача от 8 на 10 лева. Същото е увеличението и за шезлонгите. Останалите атракции край морето остават на старите цени.

Повечето кръчми в курорта вече работят, а цените на манджите са различни. В западната зона на Слънчев бряг заведенията предлагат вкусни гозби на народни цени - супа за 2 лева, кебапче за 1.20 лв и пържола за 3.50 лв.

Непретенциозните заведения, които са далеч от морето предлагат халба голяма бира за левче, а порция пържени картофки струва 2.50 лв. В ресторантите, които са на крачка от морето или направо на пясъка обаче цените са надути двойно и тройно. Тарелка картофки с изглед към вълните се харчи по 4-5 лева, а чаша кафе е поне 2.50 лв. Най-евтината чорба там е 4 лева, а свежите салати тръгват от 7 лева нагоре. 

Прилична вечеря в крайбрежен за двама с аперитив, салати предястия и основно излиза минимум стотачка. Повечето заведения обаче предлагат и промоции, но само в определени часове. Хитът в началото на сезона е голяма английска закуска, която струва 7 лв., но се предлага само до 9.30 сутринта.

Обедно меню на промоция предлага бяла риба или мусака за по 5 лв порцията, пилешка пържола и свински стек струват по 7 лв. Към промоцията върви безплатно и чаша бира или вино безплатно, но само в часовете за обяд.

Най-привлекателната оферта за вечеря е Ростбийф от телешко месо алангле с гарнитура и бира, което струва 20 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
26
 
! Отговори
sashkodg преди 7 години
"Почивал" съм в Несебър.Ходил съм един път до Слънчев бряг на разходка и един път се опитах да мина през него с кола,но задръстването беше като по Цариградско.От това което видях в Слънчев бряг се зарекох повече да не стъпя там.Не разбирам какво има за харесване там...
86
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 74Глаголите в 3л., ед.ч. се спрягат така:живееМ, пееМ, чудиМ, ходиМ ане ЖивееМЕ и прочие МЕЕЕЕканеАма в Софията, с тежкия шопски диалект сте друга бира...
85
0
 
28
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Отивам в Испания на плаж - платените чадъри са примерно 10% от плажната ивица. Купувам си чадър от магазините до плажа за 7-11 евро в зависимост от големината, ползвам си го 7 дни след което като си тръгвам го хвърлям, т.е. на ден чадъра ми излиза между 2 и 3 лева (1 - 1,5 евро). При това плажовете чисти, добре поддържани, морето чисто, няма чалга, от която не можеш да се спасиш и т.н. На Мутроморието няма такова място, колкото и много да си готов да платиш.
84
0
 
22
 
! Отговори
някой преди 7 години
ако мога да си позволя почивка на море , автоматично - Гърция или Хърватия .
83
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обмислят как най-бързо да си изгонят туристите.Сега ихо после тихо. - Следващите 3 сезона глад.Справка в Гърция шезлонга е безплатен. Купуваш си един коктейл и седиш колкото искаш. Хората са го измислили. Като почнеш с 1 едва ли ще спреш до там. Пак даваш пари но не се чувстваш ограбен.
82
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не стъпвам на нашето черноморие вече 10 г. и хич не ми липсва. В съседни страни за същите пари се предлагагат в пъти по-добри условия за туризъм. Да не говорим за красотата и чистонтата на плажовете на Средиземно, Егейско и Бяло море.
81
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно от най-хубавите неща на плажовете по Черно море БЕШЕ пясъка. Само, че на мутрите не им е изгодно да лежим на пясъка, щото няма да плащаме за шезлонги и набързо му намериха цаката - не почистват плажа и хората щат не щат взимат шезлонги, за да не лежат насред мръсотията.
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това нищо не е , може и по 10 лв. на минута , защото цените на фолкаджийките любовници са нараснали . Просто нямам думи за тази простотия .
79
0
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Основният проблем на Мутроморието според мен е презастрояването и мръсотията. Построиха се прекалено много бетонни сгради като е ясно, че плажната ивица не може да поеме толкова много хора, места за паркиране почти никъде не се предвиждат, но се строи ли строи. Плажовете не се почистват, и в края на сезона лежиш повече върху угарки от цигари, отколкото върху пясък. За канализациите изливащи се в морето насред пажовете да не говорим, това се знае от години, но сега стана много с презастрояването.
78
6
 
2
 
! Отговори
серчан комин преди 7 години
тънга минга нищо работа за един софиянец и то от по бедните
77
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лева на час само за чадър, а търсят персонал за по-малко от 2 лева на час?ДА ИМ РАБОТЯТ ЧАДЪРИТЕ
76
1
 
20
 
! Отговори
Хотелиер-бетоновоз преди 7 години
Патриоти! Пригответе си осемлевка (/h) за чадър, и не почивайте в тая прехвалена Гърция.Заповядайте при нас!
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8 лева на час само за чадър, а търсят персонал за по-малко от 2 лева на час? Да правят като вятъра.
74
0
 
25
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Докато не съборят 2/3 от новопостроения бетон на Мутроморието (Бетономорието), там не стъпвам. Също и мръсотията - на плажа и водата в морето. Има си чисти плажове по други държави. Няма да пълня гушите на мафията в България.
73
0
 
16
 
! Отговори
Онуфрий преди 7 години
Бухахахаха, а ще има ли плащане с СМС?И синя зона на първа линия, зелена на втора?
72
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрико яхатанаЗначи, щом сезона е къс, цените трябва да са високи.Щом плажната ивица е къса, трябва да е презастроено. Щом е презасроено, трябва канализацията да се излива в морето.Щом е мръсно и презасроено, храната трябва да е добнопробна, а пиенето фалшиво.Щом има и балъци да идват, що да не им вдигнем цените.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безплатно ще забивам чадъри в г***зовете на концесионерите, за час-два, за цял ден, на кой колкото му е приятно.
70
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е при мутрогербавите-никакъв контрол.Държавата, ако изобщо я има, е абдикирала от всичките си задължения.
69
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам близък роднина с имоти в Св.Влас, не ми е проблем да отида там без пари, за колкото време искам, но изобщо нямам такова намерение първо, че за чадъри, шезлонги и кръчми ще дам повече пари от колкото в Гърция, второ- заради претъпкания плаж и селянията, и трето и най-важното заради зас*аното море.Последния път като ходих на ла*номорието всички се разболяххме от ла*ната, а синът ми направо получи хронична алергична астма, така че доли на мен да ми дават осем лева на час, там не стъпвам.
68
21
 
8
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
Малко са, трябва чадърите да ги направят по 20 евро, а бирата по 10, за да може бедните *** най-сетне да изчезнат до последния такъв оттам. Цялата наркоманска *** също. Най-обичам на плажа отляво и дясно само плякащи и млякащи *** със селяндурските им деца, възпитани като порове! А пък тия, заможните селяни, работещи за 1200 лв. пък нека си ходят по Адриатика, и южните ***, даже и до албанската ривиера може и Черноморието ни става пак рай!