Засилват контрола в детските ясли и градина

Мярката след инцидента с нахапаното дете
3 юни 2016 20:08, Петя Славова
9
Засилват контрола в детските ясли и градина
Снимка: архив, Булфото

Засилват контрола във всички детските ясли и градини в София след като стана ясно, че 2-годишно момиченце е било нахапано от свое връстниче по лицето, ръцете и гръбчето, докато са били оставени без надзор.

Още по темата

Инцидентът е станал вчера в детска градина в столичния кв. "Борово". По случая вече е уволнена една медицинска сестра. Други две може да бъдат дисциплинарно уволнени, ако се докаже, че са оставили децата сами без надзор.

 "Установено е, че има безотговорно поведение на медицинското лице, което е отговаряло за тази група. - заяви пред БНТ зам.кметът на София Тодор Чобанов - Категорично можем да кажем, че лицето не е изпълнило служебните си задължения. Медицинското лице си е подало оставката тази сутрин, защото съзнава своята вина в този тежък случай.

При всички случаи, това е един сериозен инцидент и ще бъдат положени сериозни усилия за подобряване на контрола, тъй като тук става дума за това директорите да контролират работата на своите подчинени, на медицинските лица в яслените групи", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако и в България е като в нормалните държави мед.лице да се грижи за 5 деца и на 15 деца да има 3минимум, може и да се оправи положението.Голяма част от родителите не могат да се справят с децата си, справянето е в купуването на някоя играчка или задоволяване на каприз без да се изискват усилия от страна на детето да заслужи въпросния подарък и трето-в България никой не си признава грешките и виновника за проблемите се търси в институция,защото така се размива пряката отговорност.
8
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не трябваше да приемат оставката,а да я уволнят.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех България,какво стана че все така се получава.....закараш си детето на градина,училище-агресия,караш си по улицата-агресия и рекет.....отидеш до болницата-рекет и във повечето случай не ти обръщат внимание...отидеш до бакалията-агресия и във по добрия случай оставаш само без портмоне,гръмогласни комшии във повечето случай роми.....пак агресия защото си направил забележка за силна музика......абе българи
6
0
 
4
 
! Отговори
.... преди 7 години
До meОнова по снимките въобще не прилича на нахапано, а на удряно. Но дете на година и половина не може да разкаже какво е станало и естествено, нахапано от другарче.
5
1
 
0
 
! Отговори
Daaaa преди 7 години
Vsiako chydo za tri dena.
4
1
 
5
 
! Отговори
me преди 7 години
Родителите на хлапето-канибал трябва да бъдат проучени от психолог и социален служител, не е нормално детето ти да причини това на друго дете. Да го бутне, да го одере, да го удари веднъж, разбирам. Ама да го нахапе цялото?! Това не е нормално, това дете има някакви проблеми, дали са вкъщи или в главата му, не знам, но определено има някакъв проблем. Това разбира се не значи, че сестрата/лелката не е виновна, но някой трябва да обърне внимание и на детето.
3
0
 
5
 
! Отговори
4040 преди 7 години
Хлапето има канибалистичен синдром !Трябва да се лекува....
2
1
 
4
 
! Отговори
mimoza преди 7 години
Аре оправете го вече тоя копи-пейст. Омръзна ми всичките Ви "статии" да ги чета по 2 пъти!
1
0
 
8
 
! Отговори
65 преди 7 години
На това му се казва след дъжд качулка или всяко чудо за три дни