Дете бе зверски нахапано в ясла, от там – "лек инцидент"

Малката Никол е на годинка и 8 месеца, има рани по цялото тяло
Обновена: 3 юни 2016 09:27 | 3 юни 2016 09:14,
160
Дете бе зверски нахапано в ясла, от там – "лек инцидент"
Снимка: bTV

Дете на година и 8 месеца беше зверски нахапано в столична детска ясла. То е с рани и синини по цялото тяло.

Родителите на малката Никол разказват, че вчера от детското заведение, което посещава момиченцето, се обадили, за да им кажат, че тя е претърпяла "лек инцидент" - била нахапана от друго дете.

Родителите попитали дали детето е добре и дали има нужда да я вземат и заведат на лекар. От яслата им казали, че няма нужда.

"Обадиха ми се от детската градина и ми казаха, че детето е претърпяло лек инцидент, имало две момченца, които били доста агресивни и били нахапали детето. Отивам в 5 ч. да си я взема и не мога да повярвам какво ми виждат очите, и казвам: "Как можахте да не ми се обадите, това дете в този вид да седи тук, нали беше всичко много леко и със слаб инцидент", каза майката на Никол Мария Маркова.

Малката Никол е нахапана по лицето, гърба и ръчичките. Лелята на момиченцето Галина коментира пред bTV, че според нея това няма как да е нараняване от друго дете, тъй като яслата се посещава от малчугани до 3-годишна възраст.

"Няма деца, които са в състояние да причинят това на друго дете", допълни тя.

"Къде са били госпожите в този момент?", попита майката на Никол, като добави, че в яслата има 25 деца, за които отговарят две жени. Тя допълни, че госпожите нямали обяснение за инцидента.

Мария Маркова бе категорична, че ще извади медицинско на детето си, а след това ще търси обяснение от директорката на детската ясла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
Кочана де Обама преди 7 години
До Петър Многомузнаеуст"в столична детска ясла." е страхотен ориентир кои ясли са некачествени. :D
130
0
 
4
 
! Отговори
Петър Многомузнаеуст преди 7 години
До Кочана де ОбамаНе съм съгласен, такива новини не са без значение. Те дават сигнал на хората кои ясли са некачествени. Освен това ако обществото реагира сега много критично, може да накараме други ясли да засилят контрола на децата си.
129
0
 
6
 
! Отговори
Валя преди 7 години
Персонала на детската градина или е глух или е бил на кафенце далеч от детската, защото малката най вероятно е плакала - ама кой да чуе камо ли да ги гледа ??? Бих ги разпердушинила вси там ако можех
128
9
 
1
 
! Отговори
Кочана де Обама преди 7 години
И това ли стана новина? Две деца в яслата се сбиха, а едното нахапа другото! Децата са точно толкова агресивни и първични, колкото са възрастните, които ще стане от тях - само че без лустрото. Между тях играят два мотиватора: сила и придобивки. Естествено, че могат да го направят. А ако лелките бяха в частна детска градина може би щяха да дръпнат момиченцето малко по-рано. Може би!
127
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 7 години
На майките за съжаление не им стигат 340лв.да си гледат децата.А помощник възпитателите-т.е. леличките вземат350лв?(от 430минимална раб. заплата).????????????????
126
2
 
6
 
! Отговори
Лора преди 7 години
До Анонимен (145)Така е, не е нормално. Но за съжаление не получаваме заплати, докато си гледаме децата. Първата година - става. Втората година - 340лв. Третата или се връщаме на работа и някой ни гледа децата, или напускаме и чакаме някой да ни издържа с децата. В по-честия случай една заплата не е достатъчна за издръжката на 3-4-членно семейство. Ако си измислил начин как хем да не си даваме децата в ясли, хем да не мизерстваме - кажи.
125
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИСТЪР ИЗЛЕТЕЛА, СЛЕД НЕЯ И СЛЕДВАЩАТА, А КАНИБАЛЧЕТО- СЛЕД КАТО ВЕДНЪЖ Е ОХАПАЛО СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ТРЯБВА ДА МУ ОТВАРЯТ ЗАХАПКАТА С ЛОСТ ИЛИ ДА МУ ВАДЯТ ЗЪБИТЕ, ЗА НЕГО МИ Е ПИТАНКАТА.
124
8
 
5
 
! Отговори
@129 преди 7 години
Ми да, чакай да станеш на 50 докато си направиш деца, за да можеш да им осигуриш братче, сестриче, детегледачка и пони и ще си остарееш сам и на социални помощи. Репродуктивните възможности и у жените и у мъжете падат стремглаво след 35, увеличава се риска от генетични увреждания, бременността е по-рискова, зачеването е по-трудно, а отглеждането после е много по-уморително. Ако изобщо се стигне до там. Най-добре се гледат деца на 20-30. Работата на сестрите е да ги ГЛЕДАТ, не да си бъркат в носа
123
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен майката трябва да съди директорката на яслата и пряко отговорните за детето служители, които са били на смяна. Все пак става въпрос за толкова малко дете. Питам се как би се намесила и Службата за закрила на детето тук.
122
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е нормално толкова рано да го пускат на ясла. Мой професор казваше: "Детските градини са задължителни, за да се развиват социалните умения на децата, но яслите са престъпление". Не е нормално напълно чужд човек да се грижи за дете няма и 2 години.
121
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вие представяте ли си как е пищяло това дете, докато са го малтретирали така? Тая мър.а, дето е сестра там трябва да бъде съдена! Представяте ли си какви крясъци са били и как НИКОЙ не се е поинтересувал какво става. Директорката е за уволнение, а тази жена трябва да бъде съдена. Отишла до тоалетна, хайде,де! Сигурно най-редовно така са ги оставяли децата, без изобщо да се интересуват от тях.
120
2
 
14
 
! Отговори
ined преди 7 години
За канибалчетата трябва да се купят намордници за да не хапят другите деца.
119
14
 
5
 
! Отговори
ПП преди 7 години
Ами продължавайте да си хвърляте децата по яслите....
118
0
 
9
 
! Отговори
данчето вилянова преди 7 години
За пореден път Столична община не упражнява никакъв контрол ! Иначе админстратори е назначила г-жа Фандъкова в изобилие , дала им е големи заплати, бонуси безплатни карти за градски транспорт , на всеки район по четири леки автомобила е продоставила за да може кметовете , двата зам. кмета и секретаря да си вършат личните дела, защото в днешно време е най- изгодно да караш служебен автомобил
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не е от друго дете ?Тогава може да са дървестни скорпиони ,змии и тн.Незабавно проверка на градината за *** и влечуги .Според мен това са стоношки по 15 сантиметра бързи и много опасни за хората .Охапването болезнено и със токсичност понякога много опасна !
116
0
 
11
 
! Отговори
Възмутена :( преди 7 години
До АнонименАми като не е доволен и щастлив що не си намери по платена работа,ами се е нагърбил да гледа деца и после да се оправдава,че докато е правил нещо /извън преките си задължения/ е станал "лек инцидент".Моля ви не говорете глупости!Едно ухапване -ДА,но те са са сдъвкали милото...Ако това се случи с Вашето дете как ще реагирате?!Да работиш с деца е призвание,то трябва да е в сърцето!Затова не пишете глупости!
115
0
 
9
 
! Отговори
Възмутена :( преди 7 години
Има детски заведения,в които се пуши и пие алкохол/да поясня-персонала/.Нз къде са тия проверяващи/явно си стоят в канцелариите и чакат писмени докладни/Никой не обикаля градини и ясли,за да видят как се работи.Това обезобразяване и нахапване не е възможна да стане за 2 минути.В яслите има мед.сестри и помощен персонал,но в името на оцеляването и изискването на посещаемост децата ги тъпчат по 30 в група.Да се събудят тия с дебелите портфейли и да се загрижат за децата ни не само на хартия!
114
1
 
14
 
! Отговори
baba iaga преди 7 години
Не ми е ясно как си дават децата в тези зверилници, 2 жени на 25 деца, в тази държава закони и норми има ли въобще?
113
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8-ем месечна възраст е много малка за ясла но явно нямат друга алтернатива, да не изхвърлям ама ако на моето дете се случи това, причаквам на тъмни въпросния персонал и месец е в интензивното ( с медицински и съд не стават тези неща ) все пак не е едно нахапване за а се каже, че не видяла гледачката, нахапано е на много места което означава, че са оставени без надзор за известно време !
112
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛУЧАЯ Е ПРИКЛЮЧЕН!!!!МИ ТО МОЖЕ НЯКОЕ ДЕТЕ НЕ ДА ХАПЕ АМИ ДА БЪРСА С ПРЪСТ НА ДРУГОТО В ОКОТО!!!ВИНАТА Е НА ЛЕЛКИТЕ ТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ОЧИ И НА ГЪРБА!!!!!!!