Ромски постройки "пъплят" към Аязмото, пак ще ги събарят

Над 50 незаконни строежа ще бъдат разрушени през лятото
Обновена: 13 юни 2016 15:54 | 13 юни 2016 15:30, Камелия Цветанова
17
Ромски постройки "пъплят" към Аязмото, пак ще ги събарят
Снимка: Булфото, архив

Над 50 нестабилни ромски постройки ще бъдат премахнати през лятото в местността "Зайчева поляна" в Стара Загора. Това съобщи кметът на града Живко Тодоров, цитиран от БНР.

Още по темата

Протоколите за събаряне вече са получени. Някои роми сами са започнали демонтажа на бараките.

В местността "Борова гора“, където миналата година бяха сринати около 60 къщи, има още 92 за събаряне, между тях немалко са луксозните сгради на по два и три етажа.

На този етап са подготвени около 40-50 терена за строеж, които ще бъдат предложени на ромите, преди да премахнат къщите им. За останалите ще се търсят други общински места.

Целта е да се спре незаконното строителство, което напредва към парк Аязмото.

Продължава и изсичането на гори от Държавния горски фонд около ромския квартал "Лозенец“.

По данни на инженер Петър Заеков, директор на Регионалната дирекция по горите през миналата година са изсечени между три и четири хиляди кубика дървесина незаконно, а 14 души са получили условни присъди или пробация. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
РККА преди 7 години
е това заралийче кмета за президент БРАВО
7
0
 
12
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Пришълците изсякоха горите, но и унищожиха вилната зона в този район, събориха виличките, окрадоха строителния материал, изсякоха овощките и лозята и след това захванаха боровите гори
6
0
 
9
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Щетите, обаче са налице! Тези пришълци изсякоха хектари гори около Стара Загора! Ако си спомняте прозвището на Зарата беше "Зеленият град"! Уви, това вече е само спомен!
5
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда, безплатен терен, други може и на общинско жилище. Вода, ток и канализация за наша сметка ще им се прекара. Искам и аз да ми се предложи безплатен общински терен. На следващото преброяване ще.се определя като ром. Оферта си е.
4
0
 
29
 
! Отговори
Има решение преди 7 години
До Анонимен 2Явно трябва да се вдигнем всички на революция!Откъде накъде ще пристигат такива отвсякъде и буквално ще обсаждат големите градове с новоизникващи гета?! В тези градове работа за тях няма! Ако останат в тези градове, те могат да се издържат само по четири начина - на социални помощи /тоест, да паразитират/, да крадат, да проституират или да просят.Откъде накъде ЕС ще ни задължава да търпим това?
3
0
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Всички нашенски *** да се изселят...доброволно в Лион.Тамошният кмет ги...интегрирал успешно,като им давал безплатно апартамент 90 кв.м. и пожизнена рента по 500 евро на е.Който не вярва да отиде и да види.Знам от първа ръка,ама няма да ме вземат в Лион,защото не отговарям на...изискванията:не съм...***.
2
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС осъди България и спря събарянето на колибите около София.
1
1
 
38
 
! Отговори
Дебел депутат преди 7 години
БХК,защо спи.