Спасители не вярват да открият Петър в Марица

Изчерпани били всички варианти за издирването на тялото
28 юни 2016 13:30,
0
Спасители не вярват да открият Петър в Марица
Снимка: архив Булфото

Изчерпани са всички възможни варианти с издирването на 19-годишното момче, което изчезна в река Марица на 22 юни. Това каза главен инспектор Димитър Бришимов, началник на аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна пред "Фокус". По думите му спасителните екипи вече не знаят какви мерки да предприемат и къде още да търсят.

Още по темата

"Ако е някъде надолу, поднесен по течението на реката и щом е минал този голям участък, то това означава, че е минал много по-голям участък. Обадили сме се в полицейските управления в Садово и Първомай да организират наблюдение на речното корито. Би трябвало вече трупът да е изплувал, ако изобщо е във водата", коментира Димитър Бришимов.

Той обясни, че съществува физиологичен период, в който вследствие на ферментацията трупът изплува.

"Изплуването трае до няколко дни. След това тялото отново потъва и в този случай почти е невъзможно да го открием. Продължаваме да търсим, но вече трябва да се търси на много голям участък надолу по реката. Действията на водолазите вече са излишни. Няма опасност тялото да е изплувало и да минем под него, защото дълбочините не са толкова големи", обясни главен инспектор Димитър Бришимов.

Както Dnes.bg писа, 19-годишният Петър влязъл заедно с приятелката си Десислава във водите на река Марица около 18 часа на 22 юни. Тогава двамата попаднали в подводна яма, която ги завлякла по течението. Момичето успяло да се хване за клони на дърво, но приятелят й бил повлечен от течението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари