Без видео и свински опашки - "арестите" не секват

Паравоенни хващат бежанци край границата и викат полицаи
Обновена: 5 юли 2016 13:47 | 5 юли 2016 13:00,
116
Без видео и свински опашки - "арестите" не секват
Снимка: Воински съюз "Васил Левски"

Паравоенни съюзи продължават да арестуват мигранти по границата извън закона. Станалите напоследък популярни Воински съюз "Васил Левски" и Българско народно опълчение "Шипка" се похвалиха в сайтовете си, че са задържали група чужденци, които са навлезли нелегално в България.

Те дори разпространиха снимки на задържаните. Има снимки както на цялата задържана група, така и на всеки един от мигрантите поотделно.

Миналата седмица двете организации се сбиха в Бургас с украинци, излезли на протест срещу преминаването на рокерската група "Нощни вълци" през България.

Още по темата

Според воинския съюз задържането е било направено на 23 юни в района на село Българи. Мигрантите са хванати на 50 километра навътре в територията. "Граничарите" категорично посочват, че при задържането не са били използвани белезници тип "свински опашки".

Ето и част от разказа в сайта на съюза

"Тъй като успяхме да ги настигнем на около 50 км от границата, вече нямаше как да ги върнем веднага обратно на Ердоган в Турция. Поради това се наложи да ги спрем, да ги заснемем, и без да използваме каквото и да било насилие и каквито и да било "опашки" /повтаряме - "опашки" не са използвани/, да ги задържим докато пристигнат полицаите, на които подадохме сигнал, за да ги приберат.

Циганите-трафиканти, които ги очакваха, след като ни видяха, се принудиха веднага да скочат в колите си и да избягат, без да могат да ги натоварят и закарат в София или в някое родопско селце.

Изчакахме полицаите да наближат и едва тогава се изтеглихме тихо през гората, без да чакаме нито медали, нито известност и слава. За съжаление ще пишем тази операция в графата на неуспешните, защото за нас са позитивни само тези, когато без никой да ни вижда и чува успяваме да ги спрем и да ги върнем веднага по живо по здраво в Турция още от границата", пишат те, цитирани от "Сега".

Вчера стана ясно, че от Българския хелзинкски комитет (БХК) са призовали прокуратурата да поиска от съда заличаване на Българския воински съюз "Васил Левски" и Българското национално движение "Шипка".

Това е станала в писмо до Сотир Цацаров от 21 юни. Според БХК има данни, че двете организации се подготвят за опит за преврат, бунт или въоръжено въстание за сваляне на властта.

"По тези причини БХК намира, че са налице законовите основания за това прокурор да подаде иск до компетентния окръжен съд за прекратяването на тези юридически лица", пише в съобщението. И двете организации са регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, където е предвидена въпросната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е и българя да заличи Хелзинкския комитет, като организация, поддържаща разделението и противопоставянето на българските граждани. Нищо не сме чли за начина на финансиране на тазиорганизация. Докога?
89
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
БГ-РЕКЕТ ако не платиш щеплатиш на бъчвата и сие.госпожо бъчв.. всичко законно
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анти путин А ЗАЩО МИРНИТЕ,, БЪЛГАРИ ,,ГОВОРЕХА НА ЗАВАЛЕН БЪЛГАРО- ПОЛСКО - РУСКИ ЕЗИК ?
87
1
 
6
 
! Отговори
Dino преди 7 години
BXK.....Prevrata da udari parvo tiah.Iskame zabrana na BXK
86
9
 
3
 
! Отговори
анти путин преди 7 години
всъщност снимите не са от Българска територия....яка реклама за разбойници ! наскоро тези съшите пребиха мирни БЪЛГАРИ до Бургас !!!
85
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най се смях на пасажа където дочакали полицията да се доближи и усул-усул се изнизали през гората без да дочакат ордени и медали. Гиди разбойници такива, по единично кой знае какви мижитурки сте, че и медали сънувате.
84
1
 
29
 
! Отговори
Кина преди 7 години
Не съм привърженик на войнския съюз, още по-малко на Путин, но апелирам към БЪЛГАРСКАТА прокуратура да преразгледа делата на БХК и ДА ЗАЛИЧИ ПОСЛЕДНАТА ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ КАТО АНТИ-БЪЛГАРСКА, ДИСКРИМИНИРАЩА БЪЛГАРИТЕ В РОДИНАТА ИМ. А на войнския съюз: благодарско за обществено-полезната дейност !(Нищо, че не са ми симпатични.) Отдавна вече знаем, че няма нито мигранти, нито емигранти по южната ни граница - това са добре организирани нашественици, нарушители на държавната ни граница.
83
1
 
19
 
! Отговори
До всички знаещи преди 7 години
Щом няма полиция която е заета със протести за облаги,дебнещи във храстите като мишоци,охраняващи не където трябва.......разбира че ще има такива по границата.....а желаещи много,крайно време е да има и по селата......
82
7
 
3
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 7 години
ТЕЗИ ОТ СНИМКАТА СА ДОШЛИ ДА НИ СПАСЯВАТ ОТ ПРОРУСКИЯ ПАРАВОЕНЕН ПРЕВРАТ А ПАРАВОЕННИТЕ ФОРМИРАВАНИЯ ГИ ЗАДЪРЖАТ И НИКОЙ НЕ СЕ НАМЕСВА ДА ГИ ЗАКЛЕЙМИ
81
9
 
8
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 7 години
АЗ БИЯ ТРЕВОГА А ПАРАВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ СЕ ПОДГОТВЯТ ДА МЕ ЗАКОЛЯТ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕВРАТА КЪДЕ Е ПРОКУРАТУРАТА УЖАС УЖАС
80
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А не е ли по-логично БХК да бъдат заличени. Къде спи прокоратурата по тоя въпрос?!?!?
79
0
 
14
 
! Отговори
:=) преди 7 години
БХК трепери :)))))
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kade e BOYKO mutri li ni upravlqvat kvi sa tiya para voenni formirovaniya da ne sme YUGOSLAVIYA NA MILOSHEVICH ,tova pravitelstvo may prevrushta darjavata v fashistka
77
4
 
12
 
! Отговори
до 88 преди 7 години
и кой казва, че тези организации са незаконни ?
76
4
 
21
 
! Отговори
да преди 7 години
всеки ден българите трябва да правят нещо, което да дразни утайките от БХК.. на тях им харесва да ги мразят ще им се подиграваме открито и демонстративно и ще се смеем на безсилието им, докато не бъдат закрити :)))
75
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ СА 1000% ТЕРОРИСТИ-БРАВО НА НАШИТЕ МОМЧЕТА.
74
16
 
7
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ преди 7 години
ПОДГОТВЯ СЕ ПРОРУСКИ ПРЕВРАТ С ПАРАВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ .РУСКИТЕ РОКЕРИ , ПРОСТО ПРОВЕРЯВАТ ТЯХНАТА ГОТОВНОСТ .
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Името е без значениеНапиши си пропагандата ако искаш и с още по-големи главни букви! За НАТО нещо нямаш ли да кажеш?
72
0
 
28
 
! Отговори
Roma преди 7 години
БХК са антибългарска организацията. Краси Кънев е *** продало се на чужди интереси.
71
12
 
4
 
! Отговори
Името е без значение преди 7 години
И ДВЕТЕ ПАРАВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ СА НЕЗАКОННИ , С РУСКИ ИНСТРУКТОРИ И ПРОРУСКА НАСОЧЕНОСТ ЗА СВАЛЯНЕ НЯА ВЛАСТТА И ОТПОЧВАНЕ НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ!!В ТЕЗИ ГРУПИ ИМАТ И НАЛИЧНО, НЕЗАКОННО ОРЪЖИЕ!!!!