Без видео и свински опашки - "арестите" не секват

Паравоенни хващат бежанци край границата и викат полицаи
Обновена: 5 юли 2016 13:47 | 5 юли 2016 13:00,
116
Без видео и свински опашки - "арестите" не секват
Снимка: Воински съюз "Васил Левски"

Паравоенни съюзи продължават да арестуват мигранти по границата извън закона. Станалите напоследък популярни Воински съюз "Васил Левски" и Българско народно опълчение "Шипка" се похвалиха в сайтовете си, че са задържали група чужденци, които са навлезли нелегално в България.

Те дори разпространиха снимки на задържаните. Има снимки както на цялата задържана група, така и на всеки един от мигрантите поотделно.

Миналата седмица двете организации се сбиха в Бургас с украинци, излезли на протест срещу преминаването на рокерската група "Нощни вълци" през България.

Още по темата

Според воинския съюз задържането е било направено на 23 юни в района на село Българи. Мигрантите са хванати на 50 километра навътре в територията. "Граничарите" категорично посочват, че при задържането не са били използвани белезници тип "свински опашки".

Ето и част от разказа в сайта на съюза

"Тъй като успяхме да ги настигнем на около 50 км от границата, вече нямаше как да ги върнем веднага обратно на Ердоган в Турция. Поради това се наложи да ги спрем, да ги заснемем, и без да използваме каквото и да било насилие и каквито и да било "опашки" /повтаряме - "опашки" не са използвани/, да ги задържим докато пристигнат полицаите, на които подадохме сигнал, за да ги приберат.

Циганите-трафиканти, които ги очакваха, след като ни видяха, се принудиха веднага да скочат в колите си и да избягат, без да могат да ги натоварят и закарат в София или в някое родопско селце.

Изчакахме полицаите да наближат и едва тогава се изтеглихме тихо през гората, без да чакаме нито медали, нито известност и слава. За съжаление ще пишем тази операция в графата на неуспешните, защото за нас са позитивни само тези, когато без никой да ни вижда и чува успяваме да ги спрем и да ги върнем веднага по живо по здраво в Турция още от границата", пишат те, цитирани от "Сега".

Вчера стана ясно, че от Българския хелзинкски комитет (БХК) са призовали прокуратурата да поиска от съда заличаване на Българския воински съюз "Васил Левски" и Българското национално движение "Шипка".

Това е станала в писмо до Сотир Цацаров от 21 юни. Според БХК има данни, че двете организации се подготвят за опит за преврат, бунт или въоръжено въстание за сваляне на властта.

"По тези причини БХК намира, че са налице законовите основания за това прокурор да подаде иск до компетентния окръжен съд за прекратяването на тези юридически лица", пише в съобщението. И двете организации са регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, където е предвидена въпросната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
закриване на бхк вреден за обществото
49
0
 
20
 
! Отговори
Посетител преди 7 години
честит празник на полицията... за статистиката.... повече престъпници са излезнали от полицията от колкото от училищата
48
0
 
17
 
! Отговори
да преди 7 години
то се е видяло, че пак ще спасяваме Европа от тая азиатска ***, както през 717-718 година, но.. какво да се прави... все някой трябва да го свърши..знаем как се прави :)))
47
0
 
12
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Е не,тоя прокажения пак се включи!Ти друга болест не знаеш ли?Значи хем сме прокажени като народ,хем момите са ни хубави!Чуло ромчето за някаква болест и повтаря като папагал!
46
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До На оръжиеДядо ти не е имал манлихера, а черпак.
45
0
 
25
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
А данните за готвен бунт, които уж има БХК - от американското посолство ли са им препратени? Илил директно от дъртака Сорос където са на заплата?
44
0
 
11
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
много клиширано звучиш.. пълна боза.. смени плочата не струваш :))
43
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На много хора тези момчета им се струват талибани и джихадисти.Но те са едни обикновени, бягащи от войната хора, на които МАЙКА БЪЛГАРИЯ трябва да даде подслон и моми за жени.СПАСЕТЕ МАЙКА БЪЛГАРИЯ, приемете бежанец за брат, за сестра, за дете. ТЕ СА БЪДЕЩЕТО НА РОДИНАТА НИ.
42
1
 
13
 
! Отговори
народа преди 7 години
Българио ... срамно е че за тебе Те умряха... срам срам срам ....
41
0
 
29
 
! Отговори
:=) преди 7 години
те БХК с право се плашат от преврат, защото тогава ще са първите.. ама не в затвора, а на бесилото... да, малко е демоде, но.. като за държавна измяна си струва лиричното отклонение :))
40
0
 
16
 
! Отговори
Бачо преди 7 години
До АнонименТц..няма за тях български моми...ше ги оженим за тъпия ти милиционерски ***, та да ти подобрят гена и да ти скъсат *** от екшън. Аман от милиционерски ***, мотащи се във форумите!
39
1
 
25
 
! Отговори
На оръжие преди 7 години
"Според БХК има данни, че двете организации се подготвят за опит за преврат, бунт или въоръжено въстание за сваляне на властта"Времето за въоръжено въстание срещу престъпната власт отдавно е дошло. Види се трябва да изровя от градината дядовата манлихера, да я почистя и смажа.
38
0
 
21
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
свършиха ли местата в лудниците, че започнаха и интернет да ви пускат :))) шизофренията милост няма :)))
37
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанците са СПАСЕНИЕ за прокажнеият ни, български ген,а не краят му.Трябва да ги интегрираме, трябва да ги женим за хубавите ни, български моми. Да остават в БЪЛГАГАРИЯ.Те са бъдещето ни!
36
0
 
33
 
! Отговори
да преди 7 години
какво безсилие от жалкия БХК :)))))) става все по-забавно човек да гледа как се гърчат в злобата си
35
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Какъв е този хем български, хем хелзински комитет?! Продажници, родоотстъпници и може би обратни! Време е прокуратурата да се самосезира и да разтури тази кочинка!
34
2
 
33
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
ДА БЪДЕ ЗАЛИЧЕН ЮРИДИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ПРЕДАТЕЛСКИЯТ, АНТИБЪЛГАРСКИ СОРОСОИДЕН ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ, А *** КРАСИМИР КЪНЕВ И КОХОРТАТА ОКОЛО НЕГО ДА БЪДЕ ВКАРАНА В ЗАТВОРА ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!! АКО ДЪРЖАВАТА НЕ НАПРАВИ ТОВА, ТО НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ НЕОБХОДИМОТО !!! СМЪРТ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ Е ЗАПИСАЛ В ТЕФТЕРЧЕТО СИ АПОСТОЛА ! БРАТИЯ, НА ОРУЖИЕ !!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !!!
33
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазете земята си Българи ! Държава няма! Държавниците до един са корумпирани и подкупени. Полицаите са замесени в трафик на ислямисти.. Униформата е само прикритие на престъпни деяния.Това че ги хващат е добре но да не ги предават на полицията защото полицаите злоупотребяват и ние нямаме закон за екстрадиране на чужденци. В Исландия ги хващат, арестуват на минутата и за 24 часа ги изкарват от страната си.
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдещи мъже за българските руси моми.
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми вие ги хващате,но те идат... идат... все повече и повече....