Социалните мрежи гърмят за Мария. Съдът я пусна

Промениха обвинението за умишлено убийство на изнасилвача й
Обновена: 29 юли 2016 12:25 | 29 юли 2016 12:23, Веселина Йорданова
204
Социалните мрежи гърмят за Мария. Съдът я пусна
Снимка: Facebook

Ученичката Мария Гиздева от Стара Загора, която уби с нож изнасилвача си Богдан Динев, излезе от следствения арест, след като изтече 72-часовото й задържане, съобщи "24 часа".

Още по темата

Обвинението за умишлено убийство, което й бе наложено първоначално, бе променено в нанасяне на телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия. На Мария е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв.

"Сега отиваме във Второ районно управление на полицията, където продължават процесуално-следствените действия", каза адвокатът на момичето Валентин Димитров пред вестника. Той обясни, че ако Гиздеви нямат възможност да платят гаранцията, ще я плати той самият.

В 10 часа пред сградата на Окръжния съд в Стара Загора се събраха няколко души с плакати със снимката на момичето, които поискаха то незабавно да бъде освободено.

Дойдоха и родителите на Мария - Пенка и Денчо Гиздеви и брат й Георги. Семейството беше и първо, което посрещна Мария на излизане от ареста, а присъстващите изпратиха автомобила с ръкопляскания.

В понеделник 18-годишната Мария е била в дома на Динев, когато той ѝ посегнал. За да се защити, момичето взело джобно ножче и наръгало няколко пъти мъжа. Впоследствие той починал от кръвозагуба.

Убитият Богдан Динев, известен с прякора Боньо Фаса, е с дебело криминално досие, включително за изнасилване.

Момичето е ученичка в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година.

Тя работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното ѝ място пострадалият е осъществил контакт с нея.

По-рано днес адвокат Валентин Димитров обясни в сутрешния блок на Нова телевизия, че Динев й разказвал за дъщеря си, искал да й показва нейни снимки и вероятно така я е примамил в дома си.

На 25 юли Мария е отишла до дома на Богдан. След това тя е била заключена в дома му и са започнали насилствените действия.

"Това е учебникарски пример за неизбежна отбрана – борила се е за живота и честта си", каза защитникът.

Той разказа още, че с него се е свързала една от жертвите на Богдан, която преди години скочила от четвъртия етаж, след като била изнасилена.

Димитров каза още, че момичето е в много тежко емоционално състояние.

Случаят доби силен отзвук в социалните мрежи, където хиляди призоваха Мария да бъде освободена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
2
 
! Отговори
Съдийката преди 7 години
A според мен момичето дори и да е чула отнякъде, че този е насилник, не е повярвала. Затова е проявила наивност и това й е грешката. Може би си е казала това, което и аз бих "Този е толкова дърт, че вече не може да го вдигне. И освен това е толкова дърт, че е на един шамар живот, така че нищо не може да ми направи." Е, добре де, по времето на комунизма и даже след това дядките и чичковците бяха такива - някакви безполови, не посягаха на млади момичета, можеше да се говори с тях, не бяха такива маймуни, сега само за секс мислят. А сега е такъв разврат навсякъде, че някое момиче, което е свястно
146
0
 
1
 
! Отговори
готин преди 7 години
стабиляга е
145
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на момичето!Не разбирам защо се противопоставят някои на правото му да се защити!Също като забраната да се противопоставяме, когарто ни мамят и крадат. Кой има полза от това?Явно има и хора, които имат полза...
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До последно, изнасилване не е доказано, че е имало. Защо постоянно се повтаря тая дума изнасилване и изнасилвач? (извинявам се за коментара, ако сексуалното посегателство е вече официално оповестено)
143
0
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До ИстиИздебва подходящ момент и я заговаря приятелски уж че нещо й помага и я предразполага така да му се довери,че да му разкаже за близките си. Той веднага казва,че ги познава и преди време са били някъде заедно,но баща й си е забравил ценна книга или реликва,та я моли да дойде до тях,за да й ги даде.---------------Виждам, че си наясно как се подмамват малки деца.Само че тая не е на 8, а на 18 годинки и не, не е от училището за идьоти.Била е сервитьорка в нощно заведение.
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бъде освободена и като подарък комплект кухненски ножове. От по-големите и промоция безплатно точене..
141
0
 
1
 
! Отговори
Нес преди 7 години
До НедАко възрастният богат чичко има и тлъсто криминално минало, единственото ми възражение е, че момичето не бива да върши такава работа само, а да я остави я на баща, я на брат, я на гадже.
140
2
 
14
 
! Отговори
До Колега /159/ преди 7 години
Когато човек се бори, може да нанесе удар по всяка част на тялото на онзи, с когото се бори. Освен това, тази, която е нанесла удара, не е някой изпечен бандит и маризчия, който знае как да води уличен бой с ножове. Грабнала е каквото й е попаднало под ръка, ръгала е където успее.Всеки ще постъпи така, ако се страхува за живота си и се бори с някой, който е 100 кг по-тежъкА в случая става въпрос за момиче, което е било ужасено, отчаяно и не е знаела дали насилникът ще я пусне да си тръгне жива.
139
0
 
6
 
! Отговори
AzSamAz преди 7 години
Pusnete momicheto na svoboda i q ostavete 1 izlishak po malko v bg e nishto,tq kak shte se opravi ot stresa neshtastnici takyv *** otdavna trqbvashe da gnie v zatvora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НедСлед като четенето не е убило никого, не е зле да четете и цитирате докрай: чл 12, ал 4 НК : при превишаване на пределите на неизбежната отбрана поради уплаха или смущение деянието е виновно, но не е наказуемо.
137
8
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Който нож вади-от нож умира...
136
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В социалните мрежи всички фалшиви профили и партийни активисти са се заели да плюят по момичето и да оправдават рецидивиста. Това едва ли е случайно
135
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убития *** е активист на ГЕРБ затова Бойко и Цацаров го жалят толкова и искат да смачкат момичето!
134
22
 
7
 
! Отговори
колега преди 7 години
Неизбежна отбрана с нож в слабините! Няма как да стане никой съд няма да клъвне! Обвинението ще те изяде на закуска!
133
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 143 и 138,Стара Загора е един от големите градове на Бг 150хил.! Няма как всички да се знаят и забележката ти за българите е нелепа какви други турци ши има в стз според теб!? И м/у другото тая не е от стз а от Твърдица!
132
0
 
4
 
! Отговори
+ преди 7 години
Ама няма без да си искала!
131
1
 
8
 
! Отговори
shady преди 7 години
Абе Шерлок, айде не бъди ***. Всеки нормален човек /визирам и децата/ трябва да си носят нещо за самозащита - я нож, я лютив спрей, я сгъваема палка, а защо не и боен пистолет. Е, последното трябва да е с разрешителен режим и само за пълнолетни разбира се, но с много по-либерални права да го ползваш в случай на нужда. Аз си нося автоматичен нож Smith & Wesson и въобще няма да се поколебая да го използвам ако не дай си боже се наложи.
130
3
 
39
 
! Отговори
Съобщение преди 7 години
Обръщам се до всички защитници на рецидивисти с дългогодишни досиета и куп престъпления зад гърба си. Хора разбирам, че съжалявате клетия мъртъв изнасилвач. Не бойте се има още много живи като него... Моля ви, приберете ги във вашите домове. Спасете тези безпомощни крадци, изнасилвачи, убийци от злите момичета, от вашите деца. Дайте им храна, подслон .... И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ГИ ПУСКАЙТЕ СРЕД НАС - ЛОШИТЕ ХОРА , КОЙТО НЯМАМЕ ПРАВО НА САМОЗАЩИТА!!!!
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo na momi4eto zazarov i ba4varova spat ubiizi isnasilva4i tel ismsmnizi sa na svoboda momi4eto saslujava orden ot plevneliev moje i ot bb
128
1
 
3
 
! Отговори
до 145 преди 7 години
В кой коментар виждате да взимам страна цитирайте ме моля? С радост ще ви отговоря :) Във всяка нормална държа всеки един има право на защита , в дадения случай едната страна няма как да се защити вече. А кой какво как и защо се надявам да го изяснят разследващите органи.