Социалните мрежи гърмят за Мария. Съдът я пусна

Промениха обвинението за умишлено убийство на изнасилвача й
Обновена: 29 юли 2016 12:25 | 29 юли 2016 12:23, Веселина Йорданова
204
Социалните мрежи гърмят за Мария. Съдът я пусна
Снимка: Facebook

Ученичката Мария Гиздева от Стара Загора, която уби с нож изнасилвача си Богдан Динев, излезе от следствения арест, след като изтече 72-часовото й задържане, съобщи "24 часа".

Още по темата

Обвинението за умишлено убийство, което й бе наложено първоначално, бе променено в нанасяне на телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия. На Мария е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв.

"Сега отиваме във Второ районно управление на полицията, където продължават процесуално-следствените действия", каза адвокатът на момичето Валентин Димитров пред вестника. Той обясни, че ако Гиздеви нямат възможност да платят гаранцията, ще я плати той самият.

В 10 часа пред сградата на Окръжния съд в Стара Загора се събраха няколко души с плакати със снимката на момичето, които поискаха то незабавно да бъде освободено.

Дойдоха и родителите на Мария - Пенка и Денчо Гиздеви и брат й Георги. Семейството беше и първо, което посрещна Мария на излизане от ареста, а присъстващите изпратиха автомобила с ръкопляскания.

В понеделник 18-годишната Мария е била в дома на Динев, когато той ѝ посегнал. За да се защити, момичето взело джобно ножче и наръгало няколко пъти мъжа. Впоследствие той починал от кръвозагуба.

Убитият Богдан Динев, известен с прякора Боньо Фаса, е с дебело криминално досие, включително за изнасилване.

Момичето е ученичка в елитно училище в Стара Загора и с отличен успех е завършила учебната 2015/2016 година.

Тя работела в заведение след навършване на пълнолетието си, за да подпомага семейството си в издръжката. Именно на работното ѝ място пострадалият е осъществил контакт с нея.

По-рано днес адвокат Валентин Димитров обясни в сутрешния блок на Нова телевизия, че Динев й разказвал за дъщеря си, искал да й показва нейни снимки и вероятно така я е примамил в дома си.

На 25 юли Мария е отишла до дома на Богдан. След това тя е била заключена в дома му и са започнали насилствените действия.

"Това е учебникарски пример за неизбежна отбрана – борила се е за живота и честта си", каза защитникът.

Той разказа още, че с него се е свързала една от жертвите на Богдан, която преди години скочила от четвъртия етаж, след като била изнасилена.

Димитров каза още, че момичето е в много тежко емоционално състояние.

Случаят доби силен отзвук в социалните мрежи, където хиляди призоваха Мария да бъде освободена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
3
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Убийство извършено при превишаване пределите на неизбежната самоотбрана .Убийство извъшено при афектен умисъл.За 1 лишаване от свобода от 1-5г за 2 от 1-8г .Четенето не е убило никого , знанието също !!!
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е носилс нож. Ножът е бол оставен на масата от Фаса. Защо го е оставил...няма как да каже.
125
16
 
13
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 7 години
Един малко периферен въпрос, който може би убягва на широката аудитория.Защо младо момиче ходи по домовете на дядовци да разглежда семейните им албуми, носейки нож ?
124
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да попитам защитниците на Мария само едно единствено нещо.Как се нарича момиче на 18 години, което ходи по нощите на гости при 62 годишни старчоци, които е виждало само веднъж преди това.Благодаря.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НедУкорявате хората, които коментират случая така, сякаш са били преки свидетели, а сам си позволявате да говорите по същия начин...Не виждате ли проблем в това?
122
1
 
5
 
! Отговори
до 140 преди 7 години
Ами то за убийците няма наказания, ти си тръгнал да търсиш за други.
121
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябвало е веднага да отиде в полицията, сега става много сложно за нея.Но старозагорките, като типични провинциялистки и селянки, са такива. Селски срам, да не я разберат, че не е вече честна, ако изобщо е била.Глупаво дете от дълбоката провинция.
120
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като оневиниха Мария, редно е да оневинят и Кристиян. И той момчето е бил отличник като ученик. Е, поубил е един двама души, но и това се случва понякога. Може пък да е искал само да им причини средна телесна повреда и те след това са взели че са умряли. Той какво е виновен.Така че СВОБОДА ЗА МАРИЯ, СВОБОДА ЗА КРИСТИЯН !Нека се убиваме на воля. Може вече и по улиците, може и в магазина.
119
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето отрицателни коментари са от Асоциални типове които нямат близки хора... самотни хора мечтаещи и при тях да отиде някоя млада ученичка... жалки хора... това което я е сполетяла ще и остане за цял живот... жалко че няма наказаия в тази държавица населена от Пумиарчета и Кепелдачета
118
8
 
8
 
! Отговори
Нед преди 7 години
А един човек е УБИТ , абе вие искате тук да се превърне в джунгла и този случай да послужи за прецедент за понататъшни изтъпления .Веднага ви давам пример -някое момиче отива да обере възрастен богат чичко , убива го и след това излиза с оправданието "Ами той искаше да ме насили".Ако сега се оправдае убийство , тогава защо не? Кой ще докаже , че момичето лъже след кото опонента е млъкнал завинаги и гласа му няма се чуе.Не говорим за конкретния случай а за последиците които може да доведе!
117
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите в Стара Загора са малко, познават се.Не може да не знаят какво всъщност е станало.
116
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам малката да е отишла посред нощ в дома на дъртия пергиш за да гледа снимки на дъщеря му. Все пак това е много смешна версия и жалко за тези, които вярват в нея.Тя все пак е на 18 години, работила е като сервитьорка в заведение с криминални типове, все знае какви неща се случват.По-скоро не са се разбрали за парите или пък той е платил само за програма Стандарт, пък след това е искал и разширена.
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Недсам каза закони-а тук липсват или те или прилагането им,с ръка на сърцето казвам-бих постъпила по същия начин,мъж си,НЯМА как да разбереш какво би почувствала една жена,повярвай ми,няма как..за това не гледай какво пише в книгите,а виж реалноста,това момиче вече никога няма да е същото,никога няма да забрави,никога.
114
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия 10 лв май са й излезли доста кървави.
113
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много се съмнявам, че малката карачка е отишла посред нощ в дома му да лови покемони. Ама много.
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НАПИПАЙ ГО ;)определено ще наредя да ти открият ип адреса,ти си за наблюдения,внимавай.
111
2
 
3
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Сега всички говорите все едно сте били с нея в стаята.Ако е било така защо не я спряхте?Не се усещате колко се излагате.Една държава се крепи на законите хубави лоши са закони , които сме длъжни да спазваме всички.
110
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно българче да има в тази Стара Загора и вие да го изнасилите!!!
109
3
 
13
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Явно не знаете как един престъпник ще доведе напълно невинно момиче в дома си но хората,които са запознати с мръсните им дела знаят. Ловък мошеник,отракал се в затвора си харесва младо наивно момиче. Издебва подходящ момент и я заговаря приятелски уж че нещо й помага и я предразполага така да му се довери,че да му разкаже за близките си. Той веднага казва,че ги познава и преди време са били някъде заедно,но баща й си е забравил ценна книга или реликва,та я моли да дойде до тях,за да й ги даде.
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе с една дума мъже дръжте си пакетите на мястото им,и се старайте да ви желаят искрено,ако не-перете на ръка,иначе затвор.