Майка остави бебе в кола на паркинг, социалните й го взеха

Сигнал подали загрижени русенци, било само над половин час
60
Майка остави бебе в кола на паркинг, социалните й го взеха
Снимка: архив, БулФото

Деветмесечно бебе е било оставено само от майка си над половин час в заключен автомобил на паркинг в Русе.

Случаят е от вчера, а детето вече е настанено в приемно семейство.

Сигналът е подаден от граждани, които се уплашили, тъй като бебето плачело и явно страдало от горещината в автомобила.

Дошлите на място полицаи са разбили прозореца на колата, а екип на "Спешна помощ" е откарал бебето в болница, но то е било освободено от хоспитализация.

Реакцията на социалните служби е била изключително бърза и категорична, въпреки съпротивата от страна на майката, предаде БНР.

"Майката първоначално не беше съгласна, но в последствие успяхме да я убедим, че действително трябва да преценим ситуацията, тъй като не й е за първи път, да преценим какви са възможностите й детето да бъде отново върнато в нейното семейство", разказа Ренета Йорданова от Отдел "Закрила на детето" в Русе.

Майката е личен лекар в Две могили и има общо 4 деца. Две от тях живеят при баща си, едно е на седмична ясла, а тя отглежда само 9-месечното момченце.

Районният прокурор Яна Илиева заяви, че материалите по този случай ще бъдат приобщени към друга разработка, случила се само преди месец, когато отново тази майка е изоставила бебето заключено в колата си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идилия, там където хората са ***, господаря на добитъка се грижи за развъждането им или за унищожението им, както е при нас. Е, явно сме се превърнали в ***, а тези които командват "кошарата" няма НИЩО, абсолютно нищо общо с нас.
47
0
 
4
 
! Отговори
Скоро и у нас преди 7 години
В САЩ беше нашумял случай, при който момиченце на 4 казва в градината: "А пък вчера ние с мама ходихме на солариум." В този щат е забранено деца да се облъчват в солариум и учителката веднага донася на службите. Не може и да не донесе, защото иначе тя пък ще попадне под ударите на закона, че не е подала сигнал. Майката в чудо се вижда да доказва, че се пекла тя, а момиченцето стояло отвън, взела го да не е само вкъщи. Детето, вместо да си играе - обект на социални, юристи, журналисти.
46
1
 
11
 
! Отговори
Идилия преди 7 години
Свиквайте. Сега ви подготвят. Вече ще е задължително да ги давате на градина от 3-годишни. Който иска да си го гледа вкъщи, ще трябва да изважда куп сертификати, че е годен за това и да търпи непрестанни проверки в дома от разни служби. Чиновниците от тия служби ще са все повече и все по-овластени.(Пра)бабите ви са били домакини, майките ви са се пенсионирали на 55, сегашните жени на 65, а децата ще се раждат между другото и ще ги коландри държавата. Дори комунистите не са го постигали.
45
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе айде бе, бащата бил виновен, тая е оставила бебе само в колата половин час на 30 градуса външна температура, вътре и 50 може да е било !! в щатите за куче те съдят, за дете направо в затвора.2 брака, 4 деца, от които не гледа нито едно, сигурно е много хубав човек, на който космоса му е крив.
44
2
 
14
 
! Отговори
Слушкайте преди 7 години
В прословутата с отнемането на деца Швеция на едни родители им отнели малко дете затова, че му слагали храната в устата с ръка, а не с лъжичка. На други пък - индийци - че 2 годишното дете спяло с тях в леглото. Те обясняват, че при тях не е прието и се счита за жестоко обратното: да оставиш малко дете спи само в отделна стая. Обработват ги западняците още от най-малки, учат ги на покорство и те нямат никакви съпротивителни сили. Терористите ги насилват и колят, а те размахват цветенца.
43
8
 
6
 
! Отговори
Много страшно преди 7 години
Да отглеждаш сама 2 деца, едно на 9 месеца, другото на яслена възраст е трудна задача. Разумно е едното да е на седмична ясла. Ако няма на кого да оставя другото, всяко ходене до инстанция или другаде е трудна задача. Това нахвърляне на майката ми изглежда поръчково. може би е от страна на разведения баща.
42
1
 
13
 
! Отговори
пак Мимоза преди 7 години
И пак до Членска картаАйде гледай репортажа по Нова и пак кажи. Според теб тази жена горда Българска Майка на 4 деца ли е? С първия татко е разведена, затова децата са при него, с втория е в развод и това било инсценировка от него и неговото обкръжение... Еми жал ми е за тези татковци. Честно. А тя? Ще си замълча... Че много точки трябва да слагам!
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах й интервюто, има нещо нередно в главата й, да не казвам по-тежки думи.
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази жена е *** най-вероятно. Много странно е това, че две деца ги гледа таткото, едно е на седмична ясла, а с бебето за малко да стане трагедия докато тя го гледа!Явно с нея има някакъв проблем и не е в състояние да се грижи за деца!
39
3
 
15
 
! Отговори
мимоза преди 7 години
И нещо пак се извъртя дискусията. Не е това колко деца имаме или ще родим, а това, че тази жена е заключила едно безпомощно бебенце само в колата за 30 минути!!! Ако иска и 10 да има, нейна си работа, но да НЕ ги излага на риск за живота им. Ето това е важното!!!
38
5
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Накрая, ти умната, ще изчезнеш, а ще остане Айше, дето и се присмиваш!
37
3
 
25
 
! Отговори
мимоза преди 7 години
Знаете ли? Аз съм жена, но твърдо смятам, че има доста истински татковци, които при развод биха се грижили много по-пълноценно за децата си, отколкото майките. Тази остаряла максима да се дават все на майката вече е излишна, дори опасна. Има страхотни *** сред жените! Честно.
36
10
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До мимозаКато търсиш качество, а не да се застраховаш с количество, генът(даден ти от предците ти) ще умре! Да не си разпростирам до закона за Количествените натрупвания... Накрая
35
0
 
0
 
! Отговори
ии преди 7 години
One Decision (ytubata)после ако искате, пак елате да си говорим.
34
1
 
6
 
! Отговори
мимоза преди 7 години
Колкото трябва. Що?
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мимоза, ти колко деца имаш?
32
2
 
11
 
! Отговори
мимоза преди 7 години
Е как да раждам и да не гледам какво се случва в милата татковина? Или е важна бройката, а не качеството на отглеждане и крайния резултат? Не съм съгласна. Не се казвам Айше. Сори!
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в Мюнхен. Бях оставила дъщеря ми в колата докато върна количката. Точно около 60 секунди. Като се върнах една германка ми направи скандал как съм могла да си зарежда детето само в колата. Обясних и че това със сигурност е по-добре от риска да ходи с мен с всичките тези коли и си тръгнах, но после ми обясниха, че затова можело да ти вземат детето като едното нищо тук.
30
4
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До мимозаАми, постовете под тази тема са образец за истерия... Това за седмичната ясла е много трогателна, че ни го навирате в очите... Нещо подобна на лошите офшорни сметки с които се борим, пък сме им създатели...Пак ви казвам, раждайте и не гледайте в чужда семейна среда....
29
3
 
14
 
! Отговори
мимоза преди 7 години
До Членската картаКой разпалва истерия?А и какво означава да се разпалва истерия? И не извъртай, че не я защитаваш.Разбирам да й е прилошало, да остави бебето в колата, за да търси помощ. Разбирам да се е случило нещастие. А тя- о.в.ц.а.т.а. за ВТОРИ път оставя заключено дете в колата!!! Предния път е било това, дето е на седмична ясла!Еми н.е.н.о.р.м.а.л.н.и.ц.а е!!! А не българска МАЙКА на 4 деца!