Полицаите в Бургас проверили 297 души, 19 са в ареста

Разкрити са 11 престъпления от различен характер
28 авг 2016 14:26,
4
Полицаите в Бургас проверили 297 души, 19 са в ареста
Снимка: Булфото, ахрив

За последното денонощие полиция и НАП в Бургас са проверили 297 лица и са задържали 19 души. Това каза за "Фокус" директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

"Съставни са 31 акта за установяване на административни нарушения – неносене на документи за самоличност, нарушения на Закона за движение по пътищата, нарушения на Наредбата за опазване на обществения ред на Община Несебър и др. Разкрити са 11 престъпления от различен характер – шофиране след употреба на наркотични вещества, шофиране след употреба на алкохол, кражби, притежание на наркотични вещества и др. Образувани са 6 бързи полицейски производства по различни престъпления, като само за нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 47 акта", обясни той.

"Заедно със служителите на НАП са проверени 10 обекта, като в една от големите дискотеки е констатирано неиздаването на фискални бонове на клиентите. В друга от големите дискотеки е установена разлика в касовата наличност. Съставени с констативни протоколи. На проверените обекти е снета информация от база данни, която тепърва ще бъде проверена от данъчните", допълни старши комисар Калоянов.

"Подходът и начинът на работа, които използваме през това лято – чрез координационен център и съвместни действия на всички държавни институции има много добър ефект, тъй като се засилва контролната роля на държавата не само по отношение на фискалната политика, но и по отношение на всички дейности, които подлежат на контрол. Идеята е взаимодействието под тази форма да продължи и след края на сезона. Разбира се няма да бъде в такъв обем поради факта, че по Черноморието няма да има толкова туристи, но начинът на действие по отношение на съвместните проверки, които осъществяваме с другите държавни институции, като организация на работа смятаме да го запазим, защото определено има ефект от нея", каза още директорът на ОДМВР - Бургас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Жо преди 7 години
ПОСТАРАЛИ са се полицайчетата, защото вчера на посещение им беше министър Бъчварова.Тя, заедно с комисар Калоянов обикаляха Слънчев бряг, та затова...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз днес изядох 4 сладоледа. След това два пъти ***.
1
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 7 години
"Съставни са 31 акта за установяване на административни нарушения неносене на документи за самоличност," - това сигурно са бежанци/имигранти? Уфф, забравих че на бежанците всичко им е позволено и не трябва да ги обиждаме с такива дреболии като документи.