Задръстване – да, завръщане – не! Пак тапи към Гърция…

Опашката от автомобили на ГКПП "Кулата" е пет километра
Обновена: 6 сеп 2016 12:34 | 6 сеп 2016 12:30,
72
Задръстване – да, завръщане – не! Пак тапи към Гърция…
Снимка: архив "Булфото"
Прогнозите за засилен трафик се оправдаха, но не й към България. И в последния от почивните дни много българи решиха да се разходят до Гърция.
 
Колоната от чакащи автомобили на ГКПП “Кулата“ в посока към южната ни съседка са повече от пет километра. 
 
Хората са изнервени и не знаят защо чакат, информира bTV.
Още по темата
"За двайсетина минути не сме мръднали изобщо“", разказа един от шофьорите. Според него проблемът не е в многото пътуващи, а в бездействието на граничарите.
 
Служителите на граничния пункт обаче са категорични, че забавяне от тяхна страна няма и документите се обработват нормално. 
 
Контролът обаче е засилен и това отнема време. 
 
Трафикът към България вероятно ще се засили в следобедните часове. Граничните власти очакват около 100 000 българи да се върнат в от Гърция.
 
От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че се очаква интензивно движение на входовете на София, а също и по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма".
 
Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.
 
Днес се забранява движението на тирове над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Забраната важи между 14:00 и 20:00 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 456"като цяло изобщо не мисля че Гърците имат нещо повече дори от Българското море"около 14 000 километра брегова линия! ***!
55
1
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
стига ,бе , хора -- навремето се смяхме на един виден бг политик ,който си беше поискал стол за блок-масата , но за жалост 20 години по-късно , това ви е мерилото :"Отидохме и плюскахме ,плюскахме и за само 20кинта "- - то като е за едното ядене идете у кауфлант и напълнете количката , няма нужда на изгорите 2 туби нафта.
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно... За Бургас и Варна няма тапи! Дали щот е твърде неприятно по нашето черноморие? Или просто пътищата натам са супер широки и поемат яко трафик? Май е първото :)
53
8
 
2
 
! Отговори
456 преди 7 години
Ходил съм на доста места по света (Kauai, Maui, Big Island Hawaii, Costa Rica, Mexico .......). И на доста места в Гърция (основно по островите) - като цяло изобщо не мисля че Гърците имат нещо повече дори от Българското море. След като посетиш няколко хотела Riu (независимо къде по света, в България има 4 по Черноморието) и посетиш някои от "най - луксозните" хотели в Гърция ще направиш разликата.
52
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
До 62 - дасПич, ти майче не си ходил в Гърция или...въобще не си излизал от България !
51
0
 
1
 
! Отговори
бели кахъри! преди 7 години
това неудобство лесно ще се отстрани веднага с излизане на България от ЕС и НАТО. Навалиците по всичките ни граници веднага ще изчезнат.
50
23
 
8
 
! Отговори
дас преди 7 години
Не мога да разбера тази мания за тази Гърция. Хем е по скъпо, хем е по далеч (+ чакането на границата), няма All inclusive, хотелите са стари. В България има толкова хубави места (изключвам разбира се пренаселеният Слънчев Бряг-Равда-Несебър-Влас).
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Печени яйца ли раздават в тая Гърция..Нали до преди една -две години бай Бойко ни убеждаваше колоко лошо било там.
48
15
 
8
 
! Отговори
Бг преди 7 години
До 55Смешник викаи на баща си, че не ти е дал образование. Като дойде време за пенсията ти да не питаш що имаш за кисело мляко. Тея изтърканите лафчета дето слагате в общ знаменател цялото ни черноморие , вече не са на мода. Виж колко пари генерира бетоненото крайбрежие от севера до юга и виж колко събираш ти на село. ***
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е като имам неуки хотелиери , персонал от кифли и наркомани така ще ееее
46
1
 
21
 
! Отговори
dasdasdas преди 7 години
До всичкия "качествен материал", който кара в аварийните ленти.Така не само правите задръстването многократно по голямо, но и самите вие минавате по-бавно. А ако някой напред умира, смъртта му е на вашата съвест.
45
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раздайте на граничарите тетрадки и химикалки. Стига сте ги мъчили с тези компютри - сложно е за тях. А най-добре ги разкарайте от ГКПП да не пречат на хората.
44
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФоНали осъзнавате,че тези пари които оставате в Гърция.. няма как да се върнат при вас.а ако ги оставим на бетономорието ще се върнат, нали :) ***.
43
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БгАко имахте поне малко достойнства щяхте да подкрепите българската икономикакоя икономика бе? На сина на Гоце ли, или на брата на Станишев в хотелите да ида? Аре мерси.
42
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44Гербаджиите се връщат за още парички!така е - умни сме и изкарваме парички, които си харчим където поискаме.Вие феновете на Нинова и Сидеров злобейте и си стойте в къщи.
41
33
 
19
 
! Отговори
Бг преди 7 години
Преди 3-4 години Гърците ни се подиграваха открито, какви сме заспали, Бедни мишки, не ни искаха...и какви ли други обиди не отнесохме от Съсед! Ако имахте поне малко достойнства щяхте да подкрепите българската икономика... колкото и проблеми да има тя...но НЕ ние сме си народ Лицемери казали са го всички от изток до Запад. Да си го знаете.
40
28
 
20
 
! Отговори
Фо преди 7 години
Нали осъзнавате,че тези пари които оставате в Гърция.. няма как да се върнат при вас. Вадите ги трудно и ги давате лесно на друга държава. А после ще чакате зимата някой да ползва вашите услуги,но парите ще са в гърция.
39
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е , че хората искат спокойствие , качествено обслужване и храна и по възможност липса на други хора. По Българските плажове е пренаселено , обслужването е на ниско ниво а качеството на храната почти винаги съмнително.
38
4
 
0
 
! Отговори
Masov sport преди 7 години
Gradsko liatno biagane za vsichki!?:-):-):-):-)Sportat e zdrave!:-):-):-):-)
37
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за всичко това е виновен пак Бойко Борисов.Хайде сега да видим колко плюсчета ще изплющите тро..чета ***