Над 30 000 коли напуснаха София, трафикът вече е спокоен

Натоварено остава движението на граничните пунктове
Обновена: 3 сеп 2016 16:43 | 3 сеп 2016 16:38, Анисия Иванова
29
Над 30 000 коли напуснаха София, трафикът вече е спокоен
Снимка: Архив Булфото

Трафикът в София се успокои, каза комисар Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция” към СДВР.

"На всички изходни артерии вече светофарите са на автоматичен режим. Движението понамаля и софиянци почти се изтеглиха от града. Над 30 000 автомобила напуснаха столицата”, заяви той пред "Фокус".

До момента през днешния ден няма тежки инциденти - регистрирани са само леки пътно-транспортни произшествия.

"Нашите екипи ще останат разположени до към 18.00 часа, но ако се наложи, може и по-късно. Засега обаче виждам, че нещата се успокоиха”, добави началникът на „Пътна полиция”.

В следобедните часове колоната от автомобили на изход на ГКПП "Кулата" е 7 км, а опашката на изход на ГКПП "Маказа" е 2 км, съобщиха от ГД "Гранична полиция".

На българо-турската граница трафикът е интензивен за леки автомобили на вход. На ГКПП "Капитан Андреево" има образувана колона от 5 км за товарни автомобили на вход. На ГКПП - Лесово има образувана колона от 2 км за товарни автомобили на вход.

На българо-румънската границa на ГКПП "Дунав мост - Русе трафикът" е интензивен за леки автомобили на вход и има образувана колона от 1 км товарни автомобили на изход. На ГКПП "Дунав мост - Видин" има образувана колона от 2 км товарни автомобили на изход. На границита със Сърбия и Македония трафикът е нормален на всички ГКПП.

От ГД "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите към Гърция за почивните дни да се насочват и към другите гранични пунктове с южната ни съседка - "Златоград-Термес", "Илинден-Ексохи", "Ивайловград-Кипринос" и "Капитан Петко войвода-Орменион". Очаква се днес през целия ден трафикът да бъде много натоварен.

По думите на комисар Тенев засилен трафик в София се очаква на 6 септември още от сутринта, но този път в обратна посока.

"Имаме готовност и всичките ни екипи ще са на работа. Този път ще са разположени в обратната посока – на входните артерии на София”, каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23Ми да си ходят по родните места. София беше много по-хубава и по-добео място когато беше 650 000 Софиянци. Жалко че отмениха Софийското жителство!!! За този град съм работил и аз и дедите ми а сега, без даплащат, се намърдват разни "столичани".
18
0
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
Дори и да е така, преди 30 години поне ставаше за живот. Някои от нас няма къде да отидат, а в този град вече не се диша. И проблемът дори не е в бройката новодошли, а в гнусарския им егоцентризъм и желанието да наложат на всяка цена порядките на родното си селО. Докато нямаше хора, нямаше проблеми.
17
0
 
1
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Кореняците Софиянци да са 100к, даже това е много. Всички сте селяни. Разликата е, че от 45-та до 89-та столицата беше отворена само за номенклатурата, а след 89-та децата на номенклатурата останаха без работа, защото се оказа че са некадърни и сега злобеят. Какво да се прави. Пазарна икономика. Колко познати "кореняци софиянци" имам, само дето татко е член на политбюро, а преди 9-ти косеше сеното на село.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, Днес.бг, защо днес нямаше новина за Гошка? Притеснявам се вече...
15
5
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 7 години
Гадната селска миекаща *** си е по родните места, като си дойдат и викат аз съм от София бе...Чета коментарите на хора дето дори пишат "ко" вместо какво и говорят за домашна лютеница.Слагайте белите чорапи, карайте си колите за 1800лв. със затъмнените стъкла и да ви няма, столицата заприлича на нищо от вас!!!
14
2
 
9
 
! Отговори
Селинджър преди 7 години
Отиваме да правим лютеница на морето. А кореняк Софийците стойте и лъскайте жълтите плочки до де ви дойде акъла.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И КО ДА ПРАЙМ СЕГА?ГОЛЯЯЯМ ГРОЗД НА ЛОЗА..!
12
1
 
7
 
! Отговори
нова посока преди 7 години
Като махнеш селянджирите и софия си става едно китно селце с пенсионери без пари ,долу 1 пенсия домашна лютеница ли ти се дояде няма боса каза яж свинска масс , тъй каза босса да ядеж свинска масс , пусниси тв и гедай боса как е качил някое килце отгоре .............
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идеално, че си врътим със Жигулуето 2 дни.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любимото време в годината!!!
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въпреки усилията на КАТ, произшестия няма.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само 30000?! Леле, колко бързо усядат селинджурите.
7
1
 
5
 
! Отговори
naco преди 7 години
А,някой знае ли КОЛКО се ВРЪЩАТ
6
12
 
17
 
! Отговори
ямбол преди 7 години
Махат са ко да праят в умрялата софия
5
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и софиянци почти се изтеглиха от града. Кои Софиянци са се изнесли от града бе? Доколкото виждам всички кореняци Софиянци сме си в града. На кои викате Софиянци на новите селенжъри ли?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пък после сме били бедни???
3
6
 
29
 
! Отговори
ehhh преди 7 години
Добре,че ги има празниците, та да си отидат селяните дори и за малко...
2
5
 
12
 
! Отговори
Boennapamna преди 7 години
Off, rahat...
1
3
 
34
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Отиват да правят лютеница...