Решено: Брюксел ни дава 160 млн. да пазим границите!

Превеждат 108 млн. евро веднага, останалите – по-нататък
Обновена: 16 сеп 2016 19:54 | 16 сеп 2016 19:44,
169
Решено: Брюксел ни дава 160 млн. да пазим границите!
Снимка: архив, Ройтерс

Европейският съвет отпуска 108 млн. евро на България за охрана на южната ни граница и тази по море.

Новината съобщи лично председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

Още по темата
Парите ще бъдат дадени на страната ни веднага, а по-нататък ще бъдат изплатени и останалите 52 млн., които премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни ще поиска на срещата в Братислава. За оставащата сума ще бъдат търсени допълнителни механизи, уточни Борисов.

"България няма да бъде оставена сама и това е благодарение на многобройните интервенции на българския премиер". Това заяви Юнкер след срещата в Братислава. "България в момента е изправена пред много голямо предизвикателство. Това не трябва да се вижда само като проблем за България, трябва да се гледа на него като предизвикателство пред целия ЕС”, подчерта Юнкер.

Премиерът благодари лично на Германия, Португалия, Финландия, Унгария, Полша, Словакия, Италия, Швеция, че са застанали зад искането на страната ни. 

Вчера от МВР съобщиха, че България е изпратила до Европейската комисия официално искане за предоставяне на спешна финансова помощ за овладяване на миграционния поток.

Става въпрос за пет проект, насочени към към обновяване на техническото оборудване, използвано за осъществяване на граничен контрол на българските външни граници; разширяване на възможностите за интегрирано наблюдение и модернизиране на комуникационните и информационни системи по външните граници на Република България; укрепване на националния капацитет на страната ни в областта на убежището и миграцията.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: БратиславаЮнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
7
 
! Отговори
НЕ МНОГО ЗА РАДОСТ преди 7 години
Значи вече имаме обещани 160 милиона евро, които ще бъдат взети от парите предназначени за бедните райони, а в България се намират 5 от най-бедните райони в Евросъюза. Накрая да не излезе че сме загубили повече от колкото сме спечелили...
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да проверим кой ще доставя оградите, камерите и гумените лодки, които тези пари ще купят. А дали няма да са приятели на премиеро ? :)
42
0
 
9
 
! Отговори
комисионер преди 7 години
Брюксел ни дава 160 млн. да пазим границите! Каква комисионна ще вземе пожарникаря? 16 милиона?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги вложим във втори ред бетонна ограда по границата с турция, за да маркираме къде свършва цивилизацията и къде започват земите на ориенталските диваци.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко ще усвоява, жените ви ще ги чокат, мъжете ви ще ги колят,децата ви ще са джихадисти.Ех съдбо, съдбо българска.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво като нацията умира, дайте да съберем торта на Близкия изток. Да народа ни е генетично разнороден, но той е създаден от хора живеещи заедно и търпящи се един друг. Тази *** е съставена от ***, които не са готови да зачитат порядките ни и там е проблема. Пък дори и народа ни да изчезне, не е ясно дали на негово място ще има друг народ или някой катаклизъм или искуствен интелект ще избие всичко, това е божа работа.
38
11
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на господин Премиера!Благодарение на неговите неуморни усилия, сега цяла Европа работи за нас!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямо"усвояване"ще падне!!!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опа ,идеално .Пак Герберите ще се налапкат.
35
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБЕР преди 7 години
ЩЕ ГИ УСВОИМ,УСВОЙХМЕ 20 МИЛИАРДА ЗАЕМИ ЗА ЕДНА ГОДИНА ,МНОГО СМЕ ДОБРИ В УСВОЯВАНЕТО,8км ОГРАДА И ГОТОВО
34
2
 
5
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ СЕДЕФЧЕВ преди 7 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА : СТРЕЛБА ПО ВСЕКИ БЕЗАНЕЦ, НАВСЕКАДЕ..СОФИА ГРАНИЦА, И КОИ КАДЕТ ГИ ХВАНЕ...БООООИИИИИ.СМЪРТНИ ПРИСЪДИ ЗА КЪНЕВ, ***, И ЗА РАФИКАНТИТЕ....ВИКАМЕ РУСКАТА АРМИЯ ДА ПАЗИ МАЛО ТЪРНОВО.
33
1
 
3
 
! Отговори
беж анец преди 7 години
До Анонимен 30А излишните български мъжленца да се кастрират.И без това за нищо не стават.Ни граници пазят,ни деца правят и отглеждат.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези пари ще отидат за обгрижване на ,,бежанците'' ! Този ,,приятел'' заедно с нашите слуги вече са решили проблема - България ще се превърне в гетото на Европа , спете още и се радвайте на големите ,,успехи'' на премиера !
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мразя ви и не го крия.СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ."Изчезни оттук, турски примитивен олиго.френ.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И НАШИЧКИЯ С САЛТАНАТИТЕ НА СУЛТАНА ДАЙТЕ ЗА ДА НЕ ГИ ПУСКАМЕ АМА МНОГО НА ДРЕБНО ИГРАЕ.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ви каза,че ви дават??Не ни дават,а ни връщат едни 100 милиона евро с които бе услужил ББ на Юнкер!!Пито-платено!!
28
1
 
4
 
! Отговори
абее преди 7 години
до 32 ирак май го разбутаха краварите премахвайки садам...същото и с либия убивайки кадафи . за сирия....аи от 3 годино америка помага а резултата бе , че идил увеличи площа си...добре , че от 1 година има няма путин се намеси . ааа да те питам при вас в украйна американците изкупиха ли ви газопреносната мрежа ???
27
12
 
2
 
! Отговори
Париж преди 7 години
Браво на Жан Клод, истенски приател на Балгария!
26
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво удоволствие е да гледаш как пркаженото българско племе се скапва все повече.Потъва в упадък, злоба, омраза, демографска катастрофа, престъпност...Мразя ви и не го крия.СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ.
25
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВЪПРОСЪТ С БЕЖАНЦИТЕ Е МНОГО ЛЕСНО РЕШИМ!!!!90% ОТ БЕЖАНЦИТЕ ИДВАТ ОТ СИРИЯ И ИРАК!!!РЕШЕНИЕТО Е ЕДНО!!!! ОБЯВЯВА СЕ НАГРАДА ЗА ГЛАВАТА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРЕСТЪПНИК МАСОВ УБИЕЦ ПУТЪН И ЩОМ БЪДЕ ЗАЛОВЕН ИЛИ УБИТ ВОЙНАТА В СИРИЯ И ИРАК ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ДО СЕДМИЦИ!!!!ИМА ПУТУН ИМА ПРОБЛЕМ! НЬМА ПУТУН НЯМА ПРОБЛЕМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!