Предлагат знак "Внимание, пази моториста!"

Ще се поставят на места, където често стават катастрофи
20 сеп 2016 14:07,
80
Предлагат знак "Внимание, пази моториста!"
Снимка: Булфото, архив

Има необходимост от пътен знак, който да указва, че в посочените маршрути има често преминаване на мотористи,  заяви председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, цитиран от БТА.

По думите му необходимостта е породена от зачестилите пътни произшествия с мотористи.

"Въпреки информационните кампании за съжаление шофьорите на автомобилите и камионите трудно забелязват мотористите", каза той и уточни, че целта на табелите ще е да изостри вниманието на водачите.

Предстои да се анализира с експерти къде по националната пътна мрежа ще се поставят такива табели. Вероятно това ще се участъци с повторяемост на пътнотранспортни произшествия с мотористи. Ще се мисли и какви ще са санкциите при неспазване на този знак, каза още Лазаров.

По думите му поставянето на новите табели ще изисква допълнително финансиране, но бюджетът на АПИ ще се справи и няма да има недостиг.

Обмисля се още и на пешеходните пътеки да бъдат поставени знаци, които да заострят вниманието на пешеходците, особено на децата.

"Целта е табелите да призовават пешеходците да се оглеждат, преди да преминат. Това е част от кампанията за култура на пътя", уточни Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква милост за бабаитите на две колела.Те нямат милост към съня, здравето и децата ни.По каква логика ние да имаме към тях?Видя ли паднал моторист НИКОГА няма да спра. Не съжалявам за думите си, гордея се с тях. Моторист по-малко, няколко спасени човешки живота.
22
0
 
21
 
! Отговори
vv преди 7 години
Ако спазваха правилата за движение по пътищата, няма нужда никой да ги пази.
21
1
 
12
 
! Отговори
Стефанаки преди 7 години
Е подобна глупост може да се роди само в нашата красива и потъваща в *** "република" !!! Плаче ми се вече от тези простотии.
20
0
 
13
 
! Отговори
Този знак... преди 7 години
Този знак ще е една голяма безмислица, защото ще узакони отвратителното каране от страна на "донорите". Също като знака за " участък с повишена концентрация на ПТП". Да не би с поставянето на този знак ПТП-тата да са намалели? Този знак буквално означава: в този участък масово не се спазват закона и правилника за движение по пътищата, а КАТ няма, няма и да има! А има мотористи, които карат прекрасните си машини с достолепие, удоволствие е да ги гледаш!Уважавайте се помежду си, това е начина!
19
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 7 години
???
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ахааа под него да сложим:- Пази велосипедиста!- Пази каруцата!- Пази пияния!- Пази се черен джип!само ПАЗИ ДЕТЕТО не знам най-отгоре или най-долу да го поставим?!?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотрист с мотор е като пиян бабуин с картечница. Уважението на пътя е от всички и спрямо всички. Или аз нещо не съм разбрал...За всички останали важи неуважението или как?
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-добре е този знак да е придружен със знак указващ и максимално допустимата скорост, защото в противен случай няма да има голям смисъл от него.В противен случай по-добре да има знак: ВНИМАНИЕ, Пази се ОТ моторориста!
15
0
 
22
 
! Отговори
гост преди 7 години
Знака би следвало да бъде със значение "ПАЗИ СЕ ОТ МОТОРИСТА".Ние да сме ги пазили, а те как се пазят? Карат с 200 км/ч и как искат да ги видя? Не става да гледам само в огледалото за обратно виждане и да се въртя като вентилатор в колата за да гледам за ниско прелитащи камикадзета.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А знак в града "пази съня на гражданите" ще има ли?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагат знак "Внимание, пази моториста!"А ще има ли знак "Пазете моториста от него самия"?
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Карам на магистралата с около 120 км./ч. Поглеждам в лявото огледало - няма никой. Поглеждам напред и включвам левия мигач за предприемане на изпреварване. В този момент 2 моториста с мин. 200 км/ч. ме изпревариха. Та питам КОГА точно да пазя моториста? В кой интервал от време?
11
0
 
19
 
! Отговори
А знак преди 7 години
А знак "Мотористи, спазвайте Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му" ще поставят ли?!До кога ще прехвърлят проблема от болната на здравата глава?!!!
10
1
 
19
 
! Отговори
С+Е преди 7 години
Ние предлагаме знак "Пази се от моториста!"
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То знакът трябва да има повече информация, примерно - Внимание мотористи с над 120 км/час.
8
0
 
20
 
! Отговори
Koki преди 7 години
Добре е да се знае къде има палячовци с комплекси,да. Аз карам моъор от 14 години и никога не съм подкрепял тези политически изпълнения като от онзи ден. Абсолютни бабаити ,искат хората да се страхуват от тях. А по принцип всеки участник в движението трябва да внимава и пази всеки друг.това си е изначало. Ку..р за смешниците, които заплашват цяло общество . И за майките им тоже!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз моторист, който да се движи с под 110 км/час май не съм виждал.
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотористите винаги са с предимство - пише го в закона и това е също толкова вярно колкото твърдението: Трамвая винаги е с предимство - пише го в закона, както мнозина пишман шофьори твърдяха наскоро.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според ЗДпП, скоростта на мотористите е както следва:Населено място: 50 км/чИзвън населено място: 80 км/чАвтомагистрала: 100 км/чСкоростен път: 90 км/чНякой да е видял да се спазват тея скорости от въпросните? Как да ги пазиш, като те не пазят себе си и останалите?
4
0
 
19
 
! Отговори
Шофьор преди 7 години
Съгласен съм, че трябва да се оглеждаме за мотористи. Аз самият, когато видя засилил се "донор" отзад винаги му правя път. Само че как да пазим ***, които при тежко натоварен трафик по магистрала "Тракия" (визирам хаоса, който цареше при предишните почивни дни в началото на септември) карат на зигзаг между колите? Записал съм 3-*** такива хубавци, като единият оцеля на магия, правейки се на мъж....