BG бизнес: Внасят чифт обувки за левче, продават ни ги за 100

Данъчните погнаха софийска фирма за крупна измама
21 окт 2016 07:23,
36
BG бизнес: Внасят чифт обувки за левче, продават ни ги за 100
Снимка: архив, Ройтерс

Звеното за фискален контрол на НАП денонощно следи по границите на страната целия стоков поток на китайските и турски карго товари, съобщиха от приходната агенция.

Още по темата

Всяка доставка се проверява от приходното ведомство, като в рисковите случаи камионите се пломбират и стоката се разтоварва в присъствието на данъчен. След това ревизори на НАП проследяват цялата верига на препродажби на стоките, с което се гарантира, че се плащат дължимите данъци за разликата между обявяваната при вноса минимална стойност - често под 1 лв. за чифт обувки, до реалната цена на пазара, която в повечето случаи е над 100 лв.

Екипи на Националната агенция за приходите и МВР, под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП, разследват софийска фирма по подозрения за съпричастност към схема за злоупотреба с ДДС, разказва Стандард.

Близо 80 000 чифта обувки, със занижена митническа стойност и произход Китай, са внесени в страната под специфичен митнически режим 42, оформен в Гърция. Този режим позволява в случаите, в които стока, произведена извън ЕС, влиза на територията на съюза в една държава членка, но е предназначена за друга страна от общността, ДДС да се внесе в държавата, където стоките ще се потребяват. Тази възможност се използва често за данъчни злоупотреби в последните години, съобщават от НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: обувкифирмаНАПбизнес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
X,Y,Z преди 7 години
Ама някой учудвали се *** и бизнес.*** не може да прави бизнес ,*** може да прави ДАЛАВЕРА.Все нещо му пречи големи му били данъците(10% най-ниски не в ЕС,а в Европа),най-ниски заплати и осигуровки на персонала,най-много работни часове без да заплаща за извънреден труд,най-лесно регистриране на фирма И ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА МУ ПРЕЧЕЛА,РАБОТНИЦИТЕ НЕ ИСКАЛИ ДА РАБОТЯТ ЗА МАЛКО ПАРИ,ДОМАТИТЕ ОТ ТУРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ ,СКЪПИТЕ ГОРИВА.На крива ракета -космоса и пречи.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това на снимката е -50% ,а не 50лв.,добре сте я подбрали за заблуда на хората.Има обувки в Китай който са на цена долар, два.
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такова нещо 80000 чифта да се продават на 100лв. (Освен ако не са известна марка)и то на едро,защото вносителите не продават на бройка,пореден пиар на данъчните.Това са предполагам от обувките който се продават по 5-10 лв., и то в магазините на дребно.
28
4
 
8
 
! Отговори
24 май преди 7 години
"BG бизнес"-----------------"BG"?В България пишем и говорим на български!Драскачите в този сайт би трябвало да знаят, че в нашата държава използваме БЪЛГАРСКАТА азбука - кирилица!Срамувайте се, ***!
27
1
 
10
 
! Отговори
Аз съм българче преди 7 години
Магазини Нико на Графа и Витошка внасят китайска стока от Италия и слагат етикет че е италианска ,но от вътре на хастара пак си пише made in China.Но си плащат на когото трябва и НАП не ги закача и това е при всяко правителство не само при това.
26
1
 
3
 
! Отговори
Бачо преди 7 години
Този сайт е пълна трагедия. Цензурира и подменя символи както си иска. Става дума за "Calcado Guimaraes"
25
1
 
7
 
! Отговори
Бачо преди 7 години
Пуснете в гугъл едно търсене за "Calçado Guimarães" или "Seaside shoes" и им вижте цените. Това е в Португалия за хубави, качествени и удобни обувки от естествена кожа. Произвеждат се в Португалия, а не в Китай. Хайде сега вижте по-скъпите и некачествени *** от изкуствени материали, които се продават в България. Скубят ни за отпадъците си отвсякъде. Аз затова от години не си купувам обувки от България. По-изгодно и удобно за краката ми е да си хвана самолета и да се върна с 3-4 чифта обувки.
24
1
 
5
 
! Отговори
Бени преди 7 години
Какъв контрол по митниците, каква защита на потребителите, какъв контрол на цените?!
23
1
 
6
 
! Отговори
Нетарикат преди 7 години
До Георги. Да подкрепя колегата с реалната цена. Цените на много продукти са нереални, защото такова животно като конкуренция в БГ няма. Ако си работил на пазар знаеш, че винаги има уговорки между продаващите едни и същи стоки. Почти няма дъмпинг, направо повечето пазарни механизми на пазарното стопанство у нас не работят. Аз за това си му казвам непазарно стопанство. Не търсенето определя цените, а предлагането, защото има уговорки. Не може едни ботуши да са 100 лева при минимална заплата 420
22
2
 
11
 
! Отговори
optimist преди 7 години
"Докато има балъци, ще има и тарикати" - мутренска мъдрост от 90-те :)
21
1
 
14
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 16,Я ми дефинирай понятието "реална цена" , защото имам усещането, че в главата ти срещу въпросното понятие стои някакъв буламач от марксистко ленинско пазарно ценообразуване. Да те светна само, че реална е цената на която се сключва сделка - демек щом има кой да я плати - значи е реална.
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алчност, егоизъм, комплекси, злобен. Българин.Не мислите, че като се внесе една стока на реални цени и се декларира, то данъците скачат в ПЪТИ, тези даници се плащат от ВАС, чрез крайната цена на продукта. А стоката остава непродаваема, защото ще ви 'изяде' 1/4 от заплатата.Ама не случайно работника си е работник цял живот. Драскачи в интернет.
19
1
 
13
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Това да беше само с обувките здраве му кажи :D
18
2
 
14
 
! Отговори
optimist преди 7 години
Просто е дами и господа. За щастие има икономически закони, на които "бизнесмените" са подвластни. Тоест спирате да им купувате обувките (дрехите, колите, горивото, уредите и пр.) и до 3 месеца те естествено излизат от пазара.
17
1
 
11
 
! Отговори
scbg преди 7 години
До |V|art!nРазбира се, че това е проблема на държавата. Нима трябва да въведе минимални цени на всичко? Потребителите са тези който могат да "накажат" тези търговци.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма работа. Писали ги по 1 лв, ама били 10.После в мола за по 100+.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цените в Бг. са в пъти повече от реалните, а отделно спрямо стандарта тук стават непосилни. Хората са го написали защо всичко това може да се случи. Когато няма контрол, а само свободия настава анархия.
14
3
 
18
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
За жалост в България на това казват "бизнес" ! На търговията с плът, оръжие ,наркотици, трафикиране на бежанци и все от този род дейности. Важното е печалба да има и никои не го е еня дали е законно или не! Държавата закриля бизнеса във всичките му форми ! Всички държавни структури са в услуга на "бизнеса " А не в контролирането му ! Ако някои плати въобще някакви данъци ,добре! Но повечето нищо не плащат. Бизнеса им не е законен и въобще не го обявяват. Печалбите са от 100 до 3000%. А заплатите
13
2
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Нали за да пише един лев някой трябва да повярва,а този някой взима пари за да вярва.Същия този някой го е сложила някоя партия там за да прокарва партийната линия.
12
1
 
20
 
! Отговори
Ceko преди 7 години
чепиците са обявени, че струват лев, това не значи че наистина струват лев! Така че печалбата едва ли е 9000%, бих заложил на 90%