Сняг вали и навява, от снегорините – следа няма!

Тежък сняг затрупва пътищата, а машините само опесъчават, а не рият
Обновена: 29 ное 2016 08:45 | 29 ное 2016 08:44, Екип на Dnes.bg
198

 Снимка: Dnes.bg

Тежък сняг вали от ранни зори в столицата. Според Столичната община основните пътни артерии са почистени, но само според нея.

Гневни водачи обясниха пред Dnes.bg, че някога, през нощта, пътищата са били опесъчени, но нестихващият сняг отново и отново трупа и е нужно да бъде почистен от платното.

Още по темата

Отделно от това все още има много шофьори, които въпреки солените глоби, са с летни гуми и предизвикват задръствания на пътя.

По възловото "Цариградско шосе"  трафикът е огромен, а движението е бавно. В кварталите "Младост" и "Дружба" машините опесъчават, но пътищата са като парзълка.

От "Московска" 33 се хвалят, че на терен работят общо 115 снегопочистващи машини, но и признават, че не рият снега, а извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване.

В момента продължавали обработките по улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове в всички райони на София. Обработва се трасето на Южната дъга на Столичен околовръстен път.

Започнало е и почистването на подходи към подлези, спирки на градския транспорт, метростанции. В момента градският транспорт се движи по всичките си линии.

Най-голяма снежна покривка е натрупана във Видин – 8 см, съобщиха синоптиците от НИМХ. В Драгоман снежната покривка достига 7 см, във Враца и Разград – 6 см, в София - 5 см.

Сутрешните измерени температури са от минус 2 до плюс 2 градуса.

От КАТ напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
ник до 99 преди 7 години
Ще чакам, колкото трябва. Без някой с грип да ми кашля в лицето. Без да п.рдят покрай мен. Без клошари. На топло. С музика по желание. Гледам такива като теб по спирките. Съжалявам те.
170
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БръчковА докога ще слагаме пясък и сол? Все още сме в древността. На Запад снегът в момента, когато стигне на земята, върху която има някакъв химикал, се превръща във вода, която се оттича в канализацията. Която пък не запушена, защото с години не сме я почиствали и шахтите не са покрити с асфалт, както половина от шахтите у нас.
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да,Да и по новия асфалт много се лъзга по убаво си беше с дупките.Не карайте по новите пътища много се лъзга ето ето па се завъртех Мамка мууу на Баце!
168
0
 
8
 
! Отговори
Калинка-Малинка... преди 7 години
И какви точно са глобите за каране с летни гуми? Някой пак не си е писал домашното...
167
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В щатско докато вали сняг снегорините не работят
166
2
 
1
 
! Отговори
Сняг преди 7 години
Изненада!
165
0
 
9
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
До кога ще казваме на осоляването снегопочистване? Машини наистина щъкат из града само с вдигнати гребла.
164
0
 
4
 
! Отговори
Парзълка преди 7 години
парзъл парзъл
163
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това българина може само да мрънка :)
162
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София истинските шопи са около 10%. Останалите са софиянци в повече, провинциалисти, селски тарикатчета които умрат да се обиждат един друг селяни. Както черните в САЩ си викат неггъър един на друг
161
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вчера някои не можеха да рзберат защо хората предпочитат да си купуват джип пред комби. Ето още една причина - снегът.
160
18
 
3
 
! Отговори
Бизнесмен преди 7 години
мойта кола е 4х4 и не ме интересува неудачниците с корси и голфове че закъсвали, само да не ми се пречкат по булевардите
159
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Май тук има платени ***, които непрекъснато да пишат за летни гуми. Ясно е, че ако има шофьори с летни гуми, те са доста малко и не те създават проблемите в София.
158
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за зимата трябва и по-висока кола с добри гуми, ама шопите си мислят че като карат опел корса с ЛЕТНИ гуми и снегорина ще им помогне.. тоя сняг дори не е за снегорин в момента, тва ако е сняг вижте в Чикаго какво става или в Ню Йорк. Видяла жабата че коня го подковават и тя си вдигнала крака, нужда от снегорини няма, има нужда да си закупите по мощни коли а не да карате някакви сапунерки с 1200 кубика двигател, 13 цолови джанти, летни гуми...
157
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой нареди пак да се хвърля буквално трошляк по пътищата??? До кога сме длъжни да подлагаме колите си на песъкоструй?
156
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако при настоящото положение в София някой смята, че не може да шофира, направо да си хвърля книжката в езерото Ариана и да не се качва на кола повече в живота си.
155
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига мрънкали, бе. В Лондон, падне ли 2 см сняг и целият град е блокиран, все едно е 1940 година.Първо си почистете пред блоковете, че на нашата улица един почистен няма. Всеки го раздава аристократ и не ще да хване лопатата.
154
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бе, хора бе, тоя сняг на снимките за снегорин ли е? ако отговора е да - не сте добре!
153
3
 
13
 
! Отговори
1 преди 7 години
Сам Орешарски е виновен друг никой.
152
2
 
8
 
! Отговори
маке преди 7 години
мойто магаренце 5 санта снег не го затрудняват его сабалето без проблем качи 100 кила винце до колибата на егреко