Разкриха убиеца на Рокси – 49-годишен варненец с пушка

Стрелецът може да лежи в затвора до 3 години, ще плаща и глоба
2 дек 2016 08:58,
86
Разкриха убиеца на Рокси – 49-годишен варненец с пушка
Снимка: Facebook

Варненец с чисто до момента досие ще бъде съден за убийство на домашно куче. Това съобщиха от полицията, след като разкриха извършителя на зверството.

Разстрелът стана на 9 август на плажа в местността Трифон Зарезан, припомня "Труд". Стопанката на шестгодишната Рокси, порода самоед, я извела на разходка край морето. Кучето играело на пясъка, когато внезапно било покосено от изстрел. Случаят нашумя, след като собственичката на Рокси – Даниела, го описа във Facebook. Жената предполагаше, че по домашния й любимец е стреляно от някоя от вилите край плажа. Разследването показало, че Рокси е гръмната от 49-годишен мъж с въздушна пушка.

Оръжието е намерено и иззето.

На стрелеца е повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт на животно по начин, опасен за околните, уточниха от полицията. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от една до три години и глоба от 2000 до 5000 лева.

Подвеждането под наказателна отговорност за убийство на животно не е прецедент във Варна. В края на октомври окръжният съд даде шест месеца затвор на 25-годишен рецидивист, затрил с ритници малко коте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ал. ти месо ядеш ли
31
13
 
10
 
! Отговори
teo преди 7 години
ТАЗИ ПЛАТЕНА МАРИОНЕТНА ЖУРНАЛИСТКА МАРИЯ НЕСТЕРОВА НЕКА СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА КОЛКО ГОДИНИ ЗАТВОР ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ СОБСТВЕНИЦИ НА ПИТБУЛИ НАХАПАЛИ ДЕЦА И СТАРЦИ!?!? ОЩЕ, КАКВО БИ ПУБЛИКУВАЛА АКО ТЯ ИЛИ НЕЙНИ РОДИТЕЛИ ИЛИ РОДНИНИ СА НАХАПАНИ ОТ ТАКИВА КУЧЕТА - УБИЙЦИ, КОИТО СА ЗАБРАНЕНИ В НЯКОИ СТРАНИ ЗАРАДИ ТЯХНАТА АГРЕСИВНОСТ???И КОЛКО ПАРИ ПОЛУЧИ ЗА ГОРНАТА ПУБЛИКАЦИЯ???
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя е за разстрел!!! Първо кучето не му е направило нищо и второ от такова разстояние можеше да учели стопанката. И тогава щях да го видя как щеше да се оправдава за убийство! ***!!!
29
4
 
15
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
До Нерон По отношението към всяко живо същество, Нероне - към Божие създание, което по никакъв начин не е предизвикало заплаха или агресия. Този негодник, , се е обрекъл на жестока карма. Имам наблюдения от случаи с хора, убили невинни същества. Господи, не искам да съм на тяхно място!Единият, застрелял *** с новородени кученца, падна в шахта и мъченически умря, друг осакати с колата си домашно коли, като детето стопанин изпадна в шок, а тоя загина в ужасяваща катастрофа.Проклятието !?
28
2
 
10
 
! Отговори
до анонимен 2 преди 7 години
Наистина няма такава държава щом още не си осъден! Но има един, който рано или късно ще те осъди и няма кой да ти помогне! Той само чака да види докъде ще стигнеш...
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25, по-безопасно е, отколкото на сборище на кучкари
26
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 20, това, че ти ги възприемаш като член на семейството си е твой проблем, другите не сме длъжни да ви ги търпим
25
4
 
5
 
! Отговори
Ангел до 27 преди 7 години
Въздушните оръжия се продават свободно като по мощните от тях които работят не с пружина а с бутилка сгъстен въздух подлежат само на регистрация в КОС.Не се вадят разрешителни ,не се изисква психотест и обучение.В този смисъл закона казва категорично че това не е опасно за околните оръжие.По твоята логика ми то и ножовете и острите предмети са много по опасни.С тях има извършени много убийства.Да да не си пускаме децата в кухнята!!!
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората из форума като чуят "въздушна пушка" и явно си мислят за онези пушки по панаирите. Вече и китайските въздушни ментарки имат сила буквално да скъсат главата на гугутка през 2 къщи разтояние. Ако някой си мисли че пушката не е опасна, нека помоли да стрелят по ръката или крака му и да се убеди в обратното
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мръсен садист. Сигурно се е е изживявал като велик ловец. Застрелял е член на семейството на тази жена. Причинил и е огромно страдание. Трябва или в затвора или много много солена глоба.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доста едро куче. Щом е успял да го убие от такова разстояние, значи пушката е била мощна. И представлява потенциална опасност и за околните хора.
21
14
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Опасен за околните начин е ако е застрелял животното с огнестрелно оръжие не с въздушна пушка.Тва обвинение 100 про няма да издържи в съда!!! Но убиеца на Кучето ще плаща защото собственичката има право да заведе финансов Иск за убийството на домашния и любимец.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ще лежи малко, и глобата ще е минималната. Но важното е да го осъдят. Така собствениците на кучето ще имат база на която да го осъдят и те. Такова куче не е ефтино - през носа ще му излезе на тоя пишман ловец
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя си е за затвора. Да стреля с пушка от вилата си към обществен плаж. Нагъл и безчувствен ***.
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5590% от притежателите на оръжие компенсират малкия и увяхнал член с голямо и мощно оръжие.
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Повечето хора, които гледат животинки ги възприемат кото членове на семейството. Но някои двуноги като този стрелец никога няма да разберат това. Яка глоба и затвор за ***!
16
13
 
6
 
! Отговори
Поправка на 17 преди 7 години
Сега видях, че става дума за въздушна пушка, няма значение, факт е, че съд за "убийство на куче" е нелепица, а опасността за хората е големият риск.
15
0
 
3
 
! Отговори
55 преди 7 години
До АнонименКаква? Да избива комплекси ли?
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За убийство на домашно куче?! Този ******** трябва да бъде съден за неправомерно използване на огнестрелно оръжие! Той е опасен за околните хора и умъртвяването на кучето му е най-слабото провинение, което е лишаване от чужда собстеност в случая.
13
2
 
8
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Тоя сигурно има джип на 500 000 км!