Разкриха убиеца на Рокси – 49-годишен варненец с пушка

Стрелецът може да лежи в затвора до 3 години, ще плаща и глоба
2 дек 2016 08:58,
86
Разкриха убиеца на Рокси – 49-годишен варненец с пушка
Снимка: Facebook

Варненец с чисто до момента досие ще бъде съден за убийство на домашно куче. Това съобщиха от полицията, след като разкриха извършителя на зверството.

Разстрелът стана на 9 август на плажа в местността Трифон Зарезан, припомня "Труд". Стопанката на шестгодишната Рокси, порода самоед, я извела на разходка край морето. Кучето играело на пясъка, когато внезапно било покосено от изстрел. Случаят нашумя, след като собственичката на Рокси – Даниела, го описа във Facebook. Жената предполагаше, че по домашния й любимец е стреляно от някоя от вилите край плажа. Разследването показало, че Рокси е гръмната от 49-годишен мъж с въздушна пушка.

Оръжието е намерено и иззето.

На стрелеца е повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт на животно по начин, опасен за околните, уточниха от полицията. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от една до три години и глоба от 2000 до 5000 лева.

Подвеждането под наказателна отговорност за убийство на животно не е прецедент във Варна. В края на октомври окръжният съд даде шест месеца затвор на 25-годишен рецидивист, затрил с ритници малко коте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 12# от 500 м. И с 30-06 трудно ще падне,да не говорим,че няма да го уцелиш.Ловец съм и не ми се слушат глупости.
11
2
 
18
 
! Отговори
хх преди 7 години
Флоберката не е въздушна пушка а си е 6мм боен патрон с такъв застреляха Георги Илиев. а за такъв човек не знам дано му скъсат *** в затвора
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До |V|art!nИма комплексари, които специално преправят стандартните въздушни пушки те стават толкова мощни, че могат да убият и човек.
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9само ще ти кажа че е думнато с флоберка, а с въздушна пушка знаеш ли кога ще го свалиш от 500 метра май точно никога
8
1
 
13
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Със сигурност, както и тоя фена на въздушните пушки дето стреля по котки по-доло, щото тея ми ти тигри заплашват сигурността на семейството му. Аз имам HW95 и HW30 вкъщи, като HW90 е екипирана с една от най-мощните пружини и ми е пределно ясно, че с въздушна пушка трудно ще убиеш куче от повече от 100 метра.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1#2# Изобщо не сте на ясно и не сте никакви фенове на въздушното оръжие,щом не знаете за възможностите на съвременните пневматични оръжия.Между другото, по-закон, ако стреляш по-дивеч, без значение дали е с въздушна или ловна пушка, трябва да притежаваш ловен билет и всички предвидени от закона разрешителни.
6
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До Анонимен 2Един хубав ден и по теб ще стрелят.Тогава вече можем да неречем държавата хубава.
5
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
До 1 Искаш да си много точен, като болшинството слепи подражатели, т.н. търговци, цените на които винаги завършват на 999. Не се лъже българина, че ще му е по-евтино, даже не винаги ти връщат стотинката и се сърдят касиерките че си я искаш.
4
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм съгласен! Кучетата тероризират хората с лаене, *** понякога и с агресия. В България няма правила за кучетата. Ако съседско куче лае една година без да спира - нищо не може да се направи. Ако 30кг пес реши да си играе с детето ти в парка - не можеш да убедиш собственика да си държи кучето настрани. Хората са ощетени, този човек не е убил песа случайно, имало е причина!
3
13
 
13
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Абе тая въздушна пушка много мощна да убие куче от такова разстояние, че собственичката чак да не види от къде се стреля. Егати снайпера. А не вярвам *** да е имал от тези мощни модерни пушки, които стрелят със сгъстен въздух.
2
43
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глупости.Убил животното по опасен за околните начин.Гръмнал го с въздушна пушка не с огнестрелно оръжие.По тази логика аз и хилядите фенове на Въздушните оръжия могат да ни съдят за това че стреляме по котки и пилци!!! Няма такава държава
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
въздушна пушка - алооооооо знаете ли въобще какви глупости пишете