Къща, с двор, просторна... Подслон за хора от Хитрино

Стефан Цонев от Велико Търново взел присърце трагедията на хората
14 дек 2016 16:37,
14
Къща, с двор, просторна... Подслон за хора от Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Докато хората от Хитрино се чудят как ще изкарат зимата във фургоните, обещани от държавата, един човек с голямо сърце предлага покрив на поне едно семейство, останало без дом.

Още по темата

Стефан Цонев от Велико Търново предлага свой наследствен имот в близкото село Ново село на останали без покрив хора от Хитрино.

64-годишният полковник от резерва се трогнал от трагедията в шуменското село и решил да направи хуманен жест. Намерението си той споделил пред зам.-кмета на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който координира дарителската акция в помощ на Хитрино.

"Къщата ми е добре поддържана и е само на 20 км от старата столица. Домът ми е двуетажен, с обзаведени стаи, с голяма кухня, изба, с барбекю и пещ", обяснява пред "Труд" мъжът. Къщата била и с просторен двор, имала си кладенец и стопански постройки.

"От репортажите по телевизията разбрах, че Хитрино е без канализация, а моята къща е на единствената в Ново село улица с канализация, която бе изградена през 80-те години на миналия век и то със собствени сили и средства", изтъква предимствата на къщата си Стефан Цонев.

Бившият военнослужещ сподели, че е инвалид и от 6 г. е на хемодиализа. През зимата живее в апартамента си във Велико Търново, а от ранна пролет до късна есен пребивава в селската къща, за която се грижи.

"Спокойно в имота могат да се настанят едно и дори две семейства, където да дочакат изграждането на новите им домове в Хитрино, вместо да мизерстват на фургони", категоричен е състрадателният офицер от резерва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
А какво стана с милионите събрани за Хитрино , какво стана с паричната помощ от Брюксел която е отпусната . ЗАЩО ЖИВЕЯТ ТЕЗИ ХОРА ВЪВ ФУРГОНИ СЛЕД КАТО СА СЪБРАНИ МИЛИОНИ!!!!
5
2
 
2
 
! Отговори
българска работа преди 7 години
До Анонимен 7,кой знае какво ще иска в замяна дъртия шапкар,никой в българия не ти казва добър ден,ако няма инерес от това
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЕДНА ОГРОМНА КЪЩА В БАНКЯ МОГАТ ДА СЕ НАСТАНЯТ ДВАДЕСЕТ СЕМЕЙСТВА И ДА ИЗЧАКАТ ТАМ ДА ИМ ВЪЗСТАНОВЯТ ДОМОВЕТЕ В ХИТРИНО.
2
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поклон за такива хора!
1
7
 
11
 
! Отговори
този форум е лайна преди 7 години
Що държавата не им поеме настаняването по Черно море празни малки хотели през зимния сезон колкото си искаш иначе пръскат милиони по избори и обещания.....този форум е лайн а..........