SMS в помощ на Хитрино: За 3 дни над 1,1 млн. лева

Кампанията на БЧК продължава, всеки може да я подкрепи
30
SMS в помощ на Хитрино: За 3 дни над 1,1 млн. лева
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Продължава националната кампания на БЧК за набиране на финансови средства в подкрепа на пострадалите в Хитрино, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Само за три дни (до 14.00 ч. на 13 декември) кампанията набра над 1 145 965 лв., в това число 827 873 SMS-а и 318 091 лв. дарения по банков път.

Всеки може да подкрепи инициативата:

- чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

- на банковата сметка на БЧК:

IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк,

Адрес: ул. "Калоян" 3, София 1000, България

- чрез on-line дарения на сайта на организацията

Средствата от дарителската кампания ще бъдат управлявани от Обществен съвет, който в момента се сформира, на базата на експертна оценка на нуждите на пострадалото население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: БЧКХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой изобщо ги събира тези пари ? За мен правилното е човек или организация да излезе и да поеме отговорност , след събирането да даде отчет къде са отишли парите публично, вместо да пълнят новините със изтръгнати от пострадалите интервюта.
19
0
 
1
 
! Отговори
Демократа преди 7 години
Никой не знае и най вече народа се пита дали тези пари ще идат за щетите или правителството ще ги подели между тях най хубавото което да направят е да дадат цялата сума на хитрино и никой да не им се бърка
18
0
 
3
 
! Отговори
Mini преди 7 години
Bravo! Po 1100 leva za vseki ot hiliadata jiteli na seloto da imat za mineralna voda za piene, topla bania, sapun i za otoplenieto na vazduha.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 100 000 лв прави по 40 000 лв. за всяка от 26-те разрушени къщи, плюс застраховките. Колко ще окрадат герберите и колко ли години хората ще живеят по близки и приятели? Баце ще има доста да се бие в гърдите колко много е дал.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиникНе са ти виновни пострадалите в Хитрино, че някой е злоупотребил с парите, събирани от обикновените хора и самите пострадали не са видяли нищо от тях. И плюс това и Хитрино нищо още не са получили
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновеният човек пуска СМС, защото иска да помогне някак.А партиите колко дадоха? Някои от тях имат десетки милиони на сметка.
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала, пращайте още. За 50 човека се дадоха от държавата 10 млн лв. и от нас 2-3 млн. И после да няма учудени как след две години хората са още по фургони. А и между другото става въпрос за не повече от 50 пострадали и 20-на къщи. Сметнете сами по колко пари се падат на човек.
13
0
 
0
 
! Отговори
стилиян от шумен преди 7 години
До Анонименкакво има децата в българия от 250 000 лева
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпратих смс, защото хората заслужават помощ за безумието което им се случи. Но искам да попитам - защо хората трябва да събират пари с смс-и, за да компенсират престъпното бездействие на държавните институции. редно е 1) фирмата собственик да изплати компенсации на всички пострадали 2) държавата трябва да осъди фирмата собственик за инцидента (което естествено значи, че първо трябва да докаже вина), 3) жертвите трябва да съдят и фирмата и държавата. Защото така се прави в белите държави
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсионерка съм и изпратих 2 есемеса. Направих го с пълното съзнание в помощ на хората от Хитрино и заради мене. Не мога да съм безразлична към човешко страдание. Така съм възпитана.А, че някой може да открадне тези пари, нека това тежи на съвестта му. Няма да обеднея с тази сума. Тя е капка в морето. Но капка по капка ... и може да се помогне на тези мили хора. Не деля хората на българи и турци. Това са трудолюбиви хора и при такава трагедия всеки засегнат човек страда по един и същ начин.
10
4
 
14
 
! Отговори
bobi преди 7 години
и реално и половината от тия пари няма да стигнат до Хитрино - заплатки, командировки, коледни бонуси и т.н.. Добре че от ЕС са отпуснали сериозна сума
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо като пуснах смс излезе,че отиват за бежанците след това за с.Хитрино ами то е ясно ама са праите на гугутки както и да е
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не пращам смс на крадливи организации.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то нищо не е сравнение с заплатите на политиците 2млн 3млн или по на горе защо не вземат да дарят и те,притесняват се милионите да не свършат а то верно това са нищо пред окрадените 30 млрд от страната еврофондовете т.н
6
3
 
16
 
! Отговори
FBI преди 7 години
Докато стигнат парите до Хитрино вече в София са откраднали половината
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко комисионна от тези пари ще прибере Б.Б???
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пари не давам БОЙКО БОРИСОВ И ДЕПУТАТИТЕ ДА ПОМАГАТ ТЕ ИМАТ ПАРИ БОЛ
3
3
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Не ме разбирайте криво....ама по-възрастните сигурно си спомнят земетресението в Търговишко навремето..Стражица май беше....бях на школа там.Та приказката ми е - тогава хората там получиха по един" крив макарон"....същото беше и с пострадалите от наводненията! Просто се питам - с какво хорицата там бяха по-лоши от ту*рските ни съграждани в Хитрино.Не, че не се радвам за тях....за 2 дни над 20 000 000!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Damo ne se potuljat dareniata sms i da se dadat na vs pistradali i sa 1000 lv pensii na sirazite da se isu4at maschinistite ne sa vinovni samo vs v bg e dtaro nama kontrol na vlakove pidti schoseta patischta vidjaychti kabeli pada6 masolki keremifi komini higiens nula mischki plajove hlebarki a rest v maseta ujas saradi trabite Relsite taxita stari ujas gerb misli da magistrali metro a dr *** transport
1
4
 
21
 
! Отговори
Clown007 преди 7 години
Колкото и да сме черногледи или цинични в ежедневието , тази новина е доказателство , че българинът не е загубил чувството си за съпричастност към хората в беда. Има надежда за бъдещето на нацията.