Откриха изчезналия Тодор! Жив е, здрав е

Мъжът сам се появил в хижа "Васил Левски"
Обновена: 16 дек 2016 17:59 | 16 дек 2016 15:27,
183
Откриха изчезналия Тодор! Жив е, здрав е
Тодор. Снимка: Facebook

Откриха изчезналия турист в Стара планина, съобщи дежурният служител в Планинската спасителна служба пред "Фокус".

Още по темата
40-годишният мъж сам се е появил на хижа "Васил Левски" жив и здрав. ПСС прекратява акцията по издирването му.

По думите на ръководителя на службата Христо Стаматов Тодор Владимиров пристигнал в хижата около 15.00 часа и останал много изненадан, че е бил издирван. Той бил добре екипиран, с яке, спален чувал, палатка и газов котлон.

Планинските спасители три дни провеждаха акция за издирването на изчезналия турист. Днес в издирването се включи и отряд от Пловдив. Общият брой на планинските спасители и рейнджърите, които издирваха мъжа е около 28 души.

По първоначални данни мъжът не се е прибирал пети ден. Сигналът към ПСС бе подаден на 13 декември в 14:10 часа.

До днес той беше издирван от екипи на Спасителната служба, премиерът в оставка разпореди да се включат и армията, и полицията. И мобилните оператори съдействаха, но без резултат.

Председател на туристическо дружество оцени шансовете на Тодор за оцеляване на над 50%, тъй като той е опитен планинар, а в себе си е носил храна и палатка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
32
 
! Отговори
Невена преди 7 години
Жена съм,но мисля че трябва да обърнете внимание на пост 56-аз го споделям напълно.
63
1
 
43
 
! Отговори
Питам преди 7 години
А открил ли е Издислав ?!
62
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи ако аз искам да се уединя в планината и отида на палатка и нямам обхват и някой близък вземе та се изплаши и ме обяви за издирване . След да речем 5 дни търсене ще ми сервират някоя солена сметка, все едно съм ги карал да ме търсят!?! А те даже не са го намерили .... той ги е намерил :))) Всъщност сигурни ли сте, че той е изгубеният а не търсещи те го ?!?! Тогава да направят закон който да задължава планинарите да се застраховат, но ако такъв няма, как така ще искат да плаща?
61
6
 
44
 
! Отговори
Кор преди 7 години
Ходил е да ибе 5 дни
60
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А га яди кифтета ни рева, а ?"Аман от хора дето смятат, че всичко иде без пари и чуждия труд не струва нищо !И аз искам да е така, но няма как.
59
26
 
52
 
! Отговори
Иван Атанасов преди 7 години
Браво! Човекът е Машина!!! 4-5 дни сам в планината на -15. Респект....Това за Тодор. Относно всички лигльовци с коментарите за сметките,да заповядат в планината на голямата драяновица, а после седейки на затоплените си дупета вкъщи да коментират!
58
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте кой е този палячоhttps://youtu.be/KwyKBAiVePw
57
11
 
46
 
! Отговори
do 59 преди 7 години
Нищо на никого не дължи!
56
4
 
49
 
! Отговори
Загрижен преди 7 години
Като гледам какви ги пишете ... направо предлагам да го глобят 100000 лева а може и 100 к евро и да го заключат поне за 20 години в затвора!!!!
55
4
 
55
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Сега казаха по Нова, че човека си е бил на палатка няколко дни :))))), но ще трябва да отговаря пред съответните държавни органи за безотговорното си поведение.
54
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо неразбрала?! На кого да плаща и за чий да му го плаща?! Ако човекът реално я беше закъсал пиши го умрел пу-пу. "Спасителите" пет дни обикалят на една полянка, сочат върха и викат колко е лошо там горе. У-у-у вуци вият...Пък за лудия дет хванал гората, ми всеки си решава, какво реват всички не разбрах...
53
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Блиц той въобще не е знаел, че то издирват. На мястото, къде е бил е нямало обхват и чак когато чул хеликоптера, се помислил, че вероятно него търсят и слязал към хижата.
52
2
 
40
 
! Отговори
iuret преди 7 години
До Щурмовакаkoi kaza 4e e bil v planinata?
51
16
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петдесет тояги на голо и две години обществено полезен труд. Да е жив и здрав , че е изкарал късмет, но нека добре да си помисли какво дължи на всички , които изправи на нокти.
50
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една положителна новина, най-сетне.
49
2
 
39
 
! Отговори
grkl преди 7 години
4oveko bil edna sedmica pri gaje
48
5
 
72
 
! Отговори
До 49 преди 7 години
Всички се радваме, че този човек е жив и здрав.Но не е ли редно той да беше преценил какви ще са последствията от това, което е предприел?Постави се на мястото на близките му! Не е помислил, че всяко такова притеснение може за поболее човек и да му скъси живота.Освен това, нужно ли е да търчат спасители, да се харчат пари, които съвсем не са ни излишни, а приятелите му да предприемат издирване, което може да коства живота на някои от тях, само защото някой е решил да се прави на интересен?
47
6
 
75
 
! Отговори
Този е за бой преди 7 години
Поредните хвърлени на вятъра пари в България. А има болни деца и възрастни, които наистина се нуждаят от помощ.
46
0
 
67
 
! Отговори
474 преди 7 години
Как така, хем са го намерили, хем сам се е появил!!! То е или едното, или другото!
45
3
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този, ако е безработен, да го взимат веднага за планински спасител. Железен е! Хем това ще му помогне да преодолее малко егоизма си, защото наистина излиза, че той мисли само за собствения си кеф, а не за тревогите на другите. И все пак новината е радостна!