Откриха изчезналия Тодор! Жив е, здрав е

Мъжът сам се появил в хижа "Васил Левски"
Обновена: 16 дек 2016 17:59 | 16 дек 2016 15:27,
183
Откриха изчезналия Тодор! Жив е, здрав е
Тодор. Снимка: Facebook

Откриха изчезналия турист в Стара планина, съобщи дежурният служител в Планинската спасителна служба пред "Фокус".

Още по темата
40-годишният мъж сам се е появил на хижа "Васил Левски" жив и здрав. ПСС прекратява акцията по издирването му.

По думите на ръководителя на службата Христо Стаматов Тодор Владимиров пристигнал в хижата около 15.00 часа и останал много изненадан, че е бил издирван. Той бил добре екипиран, с яке, спален чувал, палатка и газов котлон.

Планинските спасители три дни провеждаха акция за издирването на изчезналия турист. Днес в издирването се включи и отряд от Пловдив. Общият брой на планинските спасители и рейнджърите, които издирваха мъжа е около 28 души.

По първоначални данни мъжът не се е прибирал пети ден. Сигналът към ПСС бе подаден на 13 декември в 14:10 часа.

До днес той беше издирван от екипи на Спасителната служба, премиерът в оставка разпореди да се включат и армията, и полицията. И мобилните оператори съдействаха, но без резултат.

Председател на туристическо дружество оцени шансовете на Тодор за оцеляване на над 50%, тъй като той е опитен планинар, а в себе си е носил храна и палатка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
56
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Ако на него му е било известно къде се намира, а не е съобщил в ПСС - още по-зле. Значи е действал умишлено с цел да вкара обществото в излишни разходи и да отклони ненужно ресурс, който може да е бил необходим в този момент на лица, които реално са били в опасност.
43
7
 
70
 
! Отговори
Да се реши проблемът преди 7 години
Нужна е промяна в закона - кандидат-юнаците да си правят сметката, преди да предприемат "велики" дела с цел да се доказват! Всеки нормален човек знае, че ако изчезне без вест, близките му ще го търсят. Това съсипва нервите им, но и струва доста пари на данъкоплатците. Освен това, спасителите у нас не са безброй! Докато издирват живия и здрав особняк, някой някъде може да е в беда не по своя вина и наистина да се нуждае от помощ!Извършителите на самоволни бабаитлъци, после да плащат масрафа!
42
18
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, много сте лоши. Човек ще си помисли, че ви е яд, че Николай е добре, а и е имал нахалството сам да се прибере. Ужас!Ведната се почна за прите и къде е бил.Е не може и не е нужно всичко да се знае за хората.
41
7
 
49
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Добър край, браво!Радвам се че поврче няма да има снимки с чepeпи.
40
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има планинска застраховка (каквато сигурно има) за какво по-точно да плаща?!какви са тези 100 хиляди глупости и този хейт, егати обществото
39
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги съм се чудила как уж зрели хора могат да мислят и да се държат като 14 годишни, но явно е доста разпространено. Този е поредното доказателство! Дано да няма семейство, че с това пуберско поведение, не им завиждам.
38
8
 
53
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 7 години
ДА МУ ИЗПРАТЯТ ФАКТУРА ЗА РАЗХОДИТЕ ИЛИ ДА ГО ПУСНАТ ЗА 2 ДНИ НА СПАСИТЕЛИТЕ.
37
3
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е подавал сигнала - да плаща !За да има пари за бъдещи акции за хора дето наистина се нуждаят
36
25
 
49
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Чудесна новина.Жив и здрав е човека.Браво и за уменията му.И защо пък да плаща???Ами ако на мен ми писне от ежедневието и ида на гости на някой приятел....Кой закон ме задължава да нося включен телефон,да гледам масмедии и т.н?Ще си печем мръви и ще се черпим.Това че някой се паникьосва и вдига аларми си е негова работа....
35
2
 
59
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
На държавата ще и излезе по-евтино в тези райони да сложи мобилни клетки отколкото всяка година да прави по 3-4 спасителни операции.
34
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОсвен това три дни в неизвестност е напълно достатъчно, за да се породи основателно подозрение, че се е случило нещо лошо.На него явно му е било известно къде се намира. Проблема е, че на другите не им е било известно. Те да плащат.
33
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чакаме обяснение къде е бил
32
4
 
60
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Нека сега той и роднините му да си платят за спаителната операция
31
6
 
61
 
! Отговори
аман от издухани преди 7 години
сега една солидна глоба, че ангажира сумати народ да го търсят....ТЪПАНАРР!
30
5
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плащането на сметки доказано вдига адреналина и засилва кръвообращението, а ако 10-тина години му бъркат в джоба ежемесечно, ще го докарат и на ръба на оцеляването. С две думи, мечтата му се сбъдна. Особено ако е нямал планинска застраховка. Дори да е имал, съмнявам се че тя покрива подобни изпълнения. Дори и да покрива - етикетът повелява стандартен бакшиш поне 15% върху направените разходи. Да е жив и здрав дълго да плаща!
29
15
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай ИванВие сте просто едни ***! Човек не може и в планината да отиде, без да дава отчет на Боко Тиквата- любимият ви премиер.
28
7
 
68
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Поредният ком.плексар търсещ 15 мин известност... Сега ще го канят няколко дни из медиите да обяснява какъв герой е и как е оцелял. Яка глоба трябва да плати, заради разходите и нервите по издирването му.
27
5
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо трябваше да вдигат цялата държава на крак и да ни занимават от сутрин до вечер с поредния ненормалник, който си играе на криеница щото няма друга полезна за обществото работа???
26
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да не е той да е искал да го спасяват. Некой се е панирал, че го е изпуснал от поглед и веднага вдига на крак спасителите."ами виж какво, нали утре ако някой не се обади при друго изчезване, тогава вие същите ще питате защо никой не се е обадил навреме за изчезването и каква е тази държава. Освен това три дни в неизвестност е напълно достатъчно, за да се породи основателно подозрение, че се е случило нещо лошо.
25
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха това да не внука на Тодор Живков къв е тоя *** ве хахахаха Ро-м Нещастен прилича на този в линка хахахахахаха https://youtu.be/KwyKBAiVePw