След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват

Приближените на проповедника писали във Facebook, че щяло стане нещо страшно
Обновена: 21 дек 2016 12:22 | 21 дек 2016 09:07,
297
След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват
Снимка: Facebook

Български джихадисти открито подкрепят чудовищния атентат в Берлин, съобщава "България Днес". Без капка свян феновете на скандалния ислямистки проповедник Ахмед Муса от Пазарджик вдигат мощен купон с песни, танци и благодарности на Аллах, става ясно от техни публикации във Facebook.

Циничното тържество се провежда само няколко часа след новината за атакувания в понеделник вечерта коледен базар в германската столица.

Малко след осем часа вечерта камион, каран от пакистански главорез, се врязва с висока скорост в стотиците празнуващи хора от квартал "Гедехтнискирхе".

Още по темата

При последвалата касапница на място загиват 12 човека, а други 48 са ранени.

Малко преди ужаса в Берлин турски ислямист с викове "Аллах акбар" простреля руския посланик по време на откриване на изложба в столицата Анкара.

Новините за зловещите трагедии моментално обиколиха цял свят. Час по-късно за нападението разбират и феновете на Ахмед Муса в Пазарджик. Вместо да скърбят за загиналите, десетина души от тях си организират грандиозно тържество. Профилите на голяма част от присъстващите показват, че те открито подкрепят идеите на "Ислямска държава". След като се подкрепят от импровизираната софра, джихадистите започват и буйни танци. Част от най-бурните радостни сцени се предават на живо и във Facebook. Така всеки неуспял да присъства на купона може да го гледа и сподели радостта им.

Покрай възгласите в прослава на Аллах част от празнуващите често вдигат дясната си ръка с изпънат нагоре показалец. Жестът, чието значение е чисто религиозно, от няколко години се превърна в запазена марка на терористите от "Ислямска държава" и "Ал Кайда". В пропагандните си видеа с негова помощ те демонстрират твърдото си намерение да водят джихад до окончателното изтребване на всички неверници.

Автор на скандалното видео от купона в Пазарджик е отявлен фен на ислямисткия проповедник Ахмед Муса. От профила му във Facebook става ясно, че живее в Берлин. Няма яснота какво работи, но пък поне веднъж месечно си идва до циганската махала на Пазарджик. По неофициална информация мъжът е подозиран от спецслужбите, че изпълнява ролята на куриер между Ахмед Муса и босовете на "Ислямска държава" в Западна Европа.

Експерти по сигурността твърдят, че подобни куриери координират дейността на терористичните клонове в различните държави. Те припомнят, че дълго време Муса и неговите шефове са комуникирали лично. Няколко такива срещи между проповедника от Пазарджик и терористи са засечени преди години във Виена. След като информацията за тях влиза в обвинителния акт срещу Муса, родните джихадисти минават в нелегалност. Следвайки законите на конспирацията, ислямистите от Пазарджик получават инструкциите си само чрез специални куриери.

Не е изключено подобен пратеник да ги е уведомил предварително и за готвените атентати. Поне за подобна информация подсказват профилите им във Facebook. Няколко дни преди трагедията в Берлин феновете на Ахмед Муса публикуват множество съобщения, че всеки момент ще стане нещо страшно. Наред с призивите за изтребване на неверниците няколко човека споменават и Берлин. Намеците им са, че именно германската столица е следващата цел във войната срещу Запада.

От коментарите им става ясно, че родните джихадисти също са готови да изпълнят заповеди за атака, в случай че ги получат. Най-краен е ислямистът от Пазарджик Закир Джемал. Публикувани от него снимки са запечатали големия му син гордо да държи автомат, прицелвайки се във врагове на исляма. От коментарите става ясно, че младежът не за първи път е с оръжие в ръка и дори е хвален за уменията си да го използва.

Ислямистите от Пазарджик не скриха радостта си и при предишните атентати, извършени от "Ислямска държава" в Западна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не мога да разбера, защо държавата продължава да не се намесва в ромските махали, където протича каква ли не не законна дейност? Ще чакаме да почнат да ни убиват по най-бруталният начин за 5 лева ли? Как въобще е допуснато да се изградят тези гета, където живота протича по съвсем различни закони, държава в държавата, ама то май никога не е имало държава, и продължава да няма, докато някои само се бият в гърдите колко работа вършели, наливат се пари в мвр само, докато бг общество бавно изгнива
142
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тва Пакистанци или наши местни Роми , нищо не е ясно на снимката
141
2
 
2
 
! Отговори
Kato laja e преди 7 години
Prilichat po-skoro na ohraneni marzelivi komunisti deto prejiviavat ot sofra na sofra...
140
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно това са циг.ни. При тях важи правилото:- нямат език- нямат писменност- нямат ценности- нямат РЕЛИГИЯТези са мюсюлмани, колкото аз съм Юрий Гагарин. Толкова са и джихадисти. Това са дебели софраджии, които дори не знаят, че ракията не им е позволена. За останалите неща да не говорим
139
0
 
15
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Подобно нещо може да се случи само в Тиквенландия - страната на *** герберски тикви!
138
0
 
5
 
! Отговори
FBI преди 7 години
Мария ти каквато каша забърка , сега да дойдат да търсят Пакистанеца от Берлин в ромската махала в Пазарджик
137
0
 
7
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Това е показно какво става с приобщаването, толеранцията и под. КАКВО ПРИОБЩАВАНЕ, КОГАТО ЦЕННОСТИТЕ НА ЕДНИТЕ СА ЦЕЛ ЗА РАЗРУШАВАНЕ НА ДРУГИТЕ.
136
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Племе без Религия и Националност все някаде трябва да се прикачи , явно това с джихадистите най-много им харесва , иначе Роми християни или мюслумани няма
135
0
 
11
 
! Отговори
А ако е за посланика преди 7 години
Ако празнуват за руския посланик и са гюленисти какво правим? Да ги предадем ли?
134
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местните ни роми след 100 години ми се струва че ще бъдат хипнотизирани като Мормони , то не остана Религии в които да не взимат главни роли
133
0
 
12
 
! Отговори
беки преди 7 години
Хахаха като гледам съдържанието в чашите и бутилката долу в ляво, а и надписът на дебелака в дясно наистина вече съм убеден, че в Пз са истински радикални ислямисти, отдали се безрезервно на идеите на радикалния ислям ... :)
132
0
 
1
 
! Отговори
ревностни читатели преди 7 години
чакаме следващата статия по опорни точки на рожбите ехиднии от Билд и ДийВеле: "Джърмъни видс Пазарджик" с обяснително писмо от фондация ХелзингскиКомитет за лошавите българи и цялото общество. за късмет не са се радвали и на полицая Мерт.и от Светосинода да пратят вълнени чорапи на Антоний след панихидата за руския посланик в Турция от енорията на Вселенския, че му се очертава на метрополита поне три месеца престой далече на север
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха........ Български джихадисти , Аспарухов ром-ковач и Джихадист все едно магаре и космос
130
2
 
5
 
! Отговори
Сезират израелците преди 7 години
Добре, че го има фейсбук та да се знае кой какво къде прави. Тази информация ще заинтересува израелските служби след атентата в Бургас, а те не прощават. Германците се оказаха много некачествен материал, щом търпят техните политици: не само Меркел а и самодоволния пухчо Габриел, то и Шулц е на същия същия акъл.
129
1
 
2
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
И каква ти е целта да зъбркаш неорентираните ни местни Роми по Религия и Националност в Берлинския Атентат?
128
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм виждал по-грозни маймуни/шебеци с орангутански тумбаци. Все едно висят на клон. На масата има шише ракия, която правоверните са преполовили. Но в техният си рай ги чакат 70 девици гяурки, да им помогнат да топнат чушките. Егати и духовната религия, където и на оня свят се мисли само за е*ане.
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
> танци и благодарности на Аллах като я гледам тази ракия на масата, много са религиозни :) Просто една сбирщина прости римляни.
126
3
 
14
 
! Отговори
Християнка преди 7 години
Къде е ДАНС, къде е прокуратурата? Защо не са в затвора тези ***? Трябва ли и в България да се случи нещо подобно, за да реагират тези служби? Едва ли няма достатъчно доказателства, за да вкарат в затвора тези престъпници. Тук става въпрос за прескачане на всякакви граници на търпимост между религиите. Аз като християнка не натрапвам на никого християнството, нито заплашвам някого със смърт. Всеки има свободната си воля да избира на кой Бог да се моли. Христос проповядва само ЛЮБОВ.
125
3
 
23
 
! Отговори
www преди 7 години
Ало, властите, хайде в ареста! Какво чакате! Това е открита подкрепа на тероризъм!
124
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ги ония двамата с мустаците, иначе Аушвиц и ГУЛАГ да се пръскат по шевовете.