След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват

Приближените на проповедника писали във Facebook, че щяло стане нещо страшно
Обновена: 21 дек 2016 12:22 | 21 дек 2016 09:07,
297
След ужаса в Берлин: Аверите на Муса сложиха софрата, ликуват
Снимка: Facebook

Български джихадисти открито подкрепят чудовищния атентат в Берлин, съобщава "България Днес". Без капка свян феновете на скандалния ислямистки проповедник Ахмед Муса от Пазарджик вдигат мощен купон с песни, танци и благодарности на Аллах, става ясно от техни публикации във Facebook.

Циничното тържество се провежда само няколко часа след новината за атакувания в понеделник вечерта коледен базар в германската столица.

Малко след осем часа вечерта камион, каран от пакистански главорез, се врязва с висока скорост в стотиците празнуващи хора от квартал "Гедехтнискирхе".

Още по темата

При последвалата касапница на място загиват 12 човека, а други 48 са ранени.

Малко преди ужаса в Берлин турски ислямист с викове "Аллах акбар" простреля руския посланик по време на откриване на изложба в столицата Анкара.

Новините за зловещите трагедии моментално обиколиха цял свят. Час по-късно за нападението разбират и феновете на Ахмед Муса в Пазарджик. Вместо да скърбят за загиналите, десетина души от тях си организират грандиозно тържество. Профилите на голяма част от присъстващите показват, че те открито подкрепят идеите на "Ислямска държава". След като се подкрепят от импровизираната софра, джихадистите започват и буйни танци. Част от най-бурните радостни сцени се предават на живо и във Facebook. Така всеки неуспял да присъства на купона може да го гледа и сподели радостта им.

Покрай възгласите в прослава на Аллах част от празнуващите често вдигат дясната си ръка с изпънат нагоре показалец. Жестът, чието значение е чисто религиозно, от няколко години се превърна в запазена марка на терористите от "Ислямска държава" и "Ал Кайда". В пропагандните си видеа с негова помощ те демонстрират твърдото си намерение да водят джихад до окончателното изтребване на всички неверници.

Автор на скандалното видео от купона в Пазарджик е отявлен фен на ислямисткия проповедник Ахмед Муса. От профила му във Facebook става ясно, че живее в Берлин. Няма яснота какво работи, но пък поне веднъж месечно си идва до циганската махала на Пазарджик. По неофициална информация мъжът е подозиран от спецслужбите, че изпълнява ролята на куриер между Ахмед Муса и босовете на "Ислямска държава" в Западна Европа.

Експерти по сигурността твърдят, че подобни куриери координират дейността на терористичните клонове в различните държави. Те припомнят, че дълго време Муса и неговите шефове са комуникирали лично. Няколко такива срещи между проповедника от Пазарджик и терористи са засечени преди години във Виена. След като информацията за тях влиза в обвинителния акт срещу Муса, родните джихадисти минават в нелегалност. Следвайки законите на конспирацията, ислямистите от Пазарджик получават инструкциите си само чрез специални куриери.

Не е изключено подобен пратеник да ги е уведомил предварително и за готвените атентати. Поне за подобна информация подсказват профилите им във Facebook. Няколко дни преди трагедията в Берлин феновете на Ахмед Муса публикуват множество съобщения, че всеки момент ще стане нещо страшно. Наред с призивите за изтребване на неверниците няколко човека споменават и Берлин. Намеците им са, че именно германската столица е следващата цел във войната срещу Запада.

От коментарите им става ясно, че родните джихадисти също са готови да изпълнят заповеди за атака, в случай че ги получат. Най-краен е ислямистът от Пазарджик Закир Джемал. Публикувани от него снимки са запечатали големия му син гордо да държи автомат, прицелвайки се във врагове на исляма. От коментарите става ясно, че младежът не за първи път е с оръжие в ръка и дори е хвален за уменията си да го използва.

Ислямистите от Пазарджик не скриха радостта си и при предишните атентати, извършени от "Ислямска държава" в Западна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле. А що консумират алкохол "правоверните", тц тц тц. И как го четат тоя копран кат са неграмотни. Мали мали мали.
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха тия ли...полуинтелекти :)
61
0
 
13
 
! Отговори
Justice преди 7 години
Да бъдат избити ! Вътрешностите им да бъдат изкарани на показ !!!
60
0
 
19
 
! Отговори
треперя от страх преди 7 години
Тия като ги гледам, най-много да изджихадисват някой хладилник....
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ...нема страшно. Само евреите имат такава привилегия.Има съд за антисемитизъм. А да видим кой друг ще се вреди за такава честа.
58
0
 
3
 
! Отговори
Баба Меркел преди 7 години
До Тмантоя е агент на ЦРУ
57
1
 
29
 
! Отговори
Агджата преди 7 години
Баси "джихадистите", метат вина, ракии и пържоли :)Май са на свински джихат :)
56
21
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв атентат си измислиха .. просто пиян поляк се е забил с тира в пазара и още не могат да го намерят .. а тия хамъри поемат отговорности всякакви да вземат да се обадят на Путин и да поемат
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На г0блини като тези такива всеки втори ден им е такъв.
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А след тези прояви ще ги задържат ли феновете на Аллах? Българската полиция ще действа ли/ а може би нямат доказателства да ги арестуват/? Или само констатираме , че имаме радикални елементи и чакаме да се лее кръв и после да палим свещи и поставяме плюшени мечета ?
53
0
 
35
 
! Отговори
патриот преди 7 години
А като имаме толкова информация за тия ***, какво чакаме?
52
1
 
24
 
! Отговори
:-) преди 7 години
Това пещерска гроздова ли е в левия край на снимката? Ега ти ислямистите!
51
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българските почитатели на исляма си мислят,че са истински мюсюлмани само защото имат арабски имена и ходят на джамия,а иначе ядат свинско и пият алкохол.Я да идат да живеят в държави където се спазва стриктно корана-няма да издържат и 1 месец.Много е лесно да си правоверен в БГ-достатъчно е да имаш закостенял мозък и да правиш метани в джамията,ама иначе от благинките на живота да се лишиш в името на исляма-тц!
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си извадих извода, че ако искаш да си направиш държава е достатъчно СМИ да не спрат да повтарят този факт, чи ИМА ЕДИКАКВА СИ ДЪРЖАВА и постоянно да бъдем уведомявани за дейността на нейните"поданици", които са си просто неграмотни промити мозъци, от хора които знаят как да превърнат някой комплексар в живо оръжие.Така ли е? Кой плаща за такива неща? И кой печели от резултатите.
49
3
 
10
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Ако имаше тук и по света комунизъм с тежко но справедливо сталинско управление това нямаше да го има дори и като мечта.Преценете кой е истинския виновник за духовното падение на цялото човечество 45
48
1
 
7
 
! Отговори
Тман преди 7 години
Страхотен джихадист е този десния : Uncle Sam Us
47
2
 
32
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Да ли щаха да се радват ако камиона беше минал през телата на децата им? Сатанинска и извратена секта е исляма.
46
2
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
*** това са пълни тъпотии! Представям си как шефовете на ИД уведомяват тези дебели мазни тумбаци, за предстоящо извършване на терористичен акт... Що се отнася до останалата информация в статията, не ми е ясно как, ако такава информация съществува е достигнала до авторката - тогава или службите са пробити и за нищо не стават или са празни съчинения...
45
1
 
26
 
! Отговори
Баси Държавата преди 7 години
Бъчварова пак няма данни.Чака да си направят селфи прев министерството ;):):):)
44
1
 
15
 
! Отговори
saki преди 7 години
Те тия "джихадисти" на снимката всичките са хипертоници, не са опасни.