Ледена епоха: Сняг, студ и блокирани пътища!

Шест области са напълно парализирани, температурите паднаха до - 20°
7 яну 2017 09:32,
219
Ледена епоха: Сняг, студ и блокирани пътища!
Снимка: "Булфото"

Със сняг, студ и блокирани пътища започва и днешния ден.

Температурите, измерени тази сутрин, са били в интервала от - 20 до - 4 С°, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.

Вятър духа в цялата страна. Сняг също вали навсякъде без Видинско, Кърджалийско, Пазарджишко, Пловдивско и Смолянско.

Още по темата

Напълно парализирани в последните часове се оказаха шест области. Затворени за движение са районите на Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Русе и Силистра. Три общини обявиха бедствено положение, информира "Нова телевизия".

По-голямата част от пътищата в областите Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Варна и частично в Бургас и Русе са напълно непроходими, обяви и регионалният министър Лиляна Павлова на извънреден брифинг, на който информира за ситуацията в страната.

В София тази нощ са работили 150 снегопочистващи машини. И в момента техниката обработва трасетата на градския транспорт във всички райони, казват от общината.

В страната 130 хиляди домакинства останаха без ток. Затворена беше границата с Македония. Сърбия също затвори границата.

Магистрала "Тракия" остава затворена за движение от Зимница до Бургас. От София до Зимница е разрешено преминаването на всички видове моторни транспортни средства.

Магистрала "Хемус" също остава затворена на територията на областите Шумен и Варна.

Движението на тирове по "Хемус" на територията на Софийска област се осъществява контролирано и поетапно в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин.

Регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че тази нощ е имало инцидент на магистрала "Хемус". Докато около 200 тира изчаквали, спазвайки забраната за движение, три камиона решили да протестират и застанали напряко на пътя и така блокирали придвижването на автомобилите и на снегопочистващите машини.

Павлова благодари на полицията за реакцията и за помощта.

Жълт код за ниски температури е обявен във всички области на страната.

Според прогнозата на БАН днес се очаква градусите да паднат до минус 16°, а максималните ще са между минус 13° и минус 8°.

Жълт код за силен вятър е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Добрич. В тези области поривите ще стигат до 20-22 м/сек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: студснягАПИзимапътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
Ей драскачите тук,марш навън да чистите сняг,какво ревете само,от поколение на поколение по-мързеливи ставате,хйаде навън и си изчистете...
162
4
 
6
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Радев, отивай веднага да спасяваш обстановката, защото Борисов и тумбата му тиквочи са некадърници.
161
2
 
24
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Преди много години - в моето детство всяка зима беше такава.Тогава нямаше кого да обвиняваме. Бащите ни/ по селата/ грабваха лопатите и ринеха по 1 клм. пъртина в преспи 2 метра за да можем ние децата да отидем на училище.А беше толкова весело и забавно с големите снежни човеци в училище и пред всяка къща! А сега се научихме на готово и чакаме някой да свърши тази работа.Тогава зимата никога не ни изненадваше. Все бяхме подготвени- заклано прасе, суджуци, ракия, туршия, червено вино
160
0
 
4
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До Радев, оставка!:Xa,xa,xa.....22.01!
159
4
 
20
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Сняг, студ и блокирани пътища. Не другари, нормална зима и гербаджийска простотия!
158
0
 
10
 
! Отговори
.. преди 7 години
В България т. нар. дисциплина "прехвърляне на отговорност", е широко популярна сред всички нас! Все един ден ще се осъзнаем... рано или късно!
157
8
 
12
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Сички трябва да са на щрек и да чакат следващата катастрофа, причинена от Борисов и тумбата му тиквочи, за да могат веднага да отидат на место.В цялата бананова република трябва да се въведе Извънредно Положение заради опасност от катастрофи от всякакво естество. Генерал Радев да оди да рине и отпушва пътищата заради престъпната немарливост на Борисов, щото Борисов не може.
156
5
 
18
 
! Отговори
маверик преди 7 години
Сняг вали само в България нали Лили (Павлова),за това не можете да се справите със ситуацията в страната,а до анонимния 177-писането на кирилица е задължително.Тук е БЪЛГАРИЯ.
155
1
 
2
 
! Отговори
DO 192 преди 7 години
BRAVO
154
8
 
17
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Всички трябва да са 24 часа на разположение, защото неграмотният Борисов и тумбата му тиквочи не са в състояние да се справят
153
6
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
"По-голямата част от пътищата ... са напълно непроходими, обяви и регионалният министър Лиляна Павлова"Не мога да поввярвам, че не е излъгала по герберски, че е изчистено до асфалт. Смятайте колко е трагично положението.
152
10
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
Малей тук при нас при 20 см сняг и студ от -10 закриваме държавата, ми то по тая логика във Финландия и Русия трябва да лягат в пряспата и да ***. Бойкооо, ти и хората ти ставате само да си затискам зелето с вас!
151
6
 
28
 
! Отговори
до института преди 7 години
гербаджийските крадливи простаци превърнаха една обикновена зимна обстановка в трагедия. никога повече власт на банкянската кратуна.
150
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си ако Орешарски беше премиер, какво щяха да са го направили Прасешките медии до сега.Иначе в момента само медийна тишина и мълчина.
149
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гербаджии КОЙ открадна парите за снегопочистването. КОЙ ?
148
7
 
22
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Институциите на ГЕРБ създадоха проблемите в сега бедстващите региони. Времете си е време, сняг през зимата винаги е валяло, но такава липса на организация, никога не е била. За съжаление даже и след 22-ри, когато Радев вече ще има пълномощия, ще трябва да мине известно време, преди да измете некадърниците от ГЕРБ от властта. Дотогва всички пълномощия са в ръцете на Плевнелиев и правителството на Борисов.
147
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя дето пита за Радев, само ще му задам контравъпроса - а Плевнелиев и Борисов къде са, защото те са действащите президент и примиер. Радев още не е встъпил в длъжност, това ще стане на 22 януари и тогава ще ви лъснат крадливите герберастки з....ци и катастрофата, в която за втори път оставяте държавата.
146
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При второто управление на ГЕРБ (не че първото беше нещо по различно) станахме свидетели на едни от най-високите нива на корупция, без малък и среден бизнес, с тотално разбита политическа система, с напълно корумпирана съдебна система и всевластваща прокуратура.
145
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На некадърниците от ГЕРБ, Радев им бил виновен!!! Ами да се бяхте махнали по-бързо, за да дойде някой нормален човек като Радев, а не сега да пищите като ощипани моми.
144
19
 
3
 
! Отговори
Радев, оставка! преди 7 години
Радев, къде си защо не се обаждаш, скрил си се на топло при поредната си любовница, докато институциите решават проблемите на бедстващите региони.Или нямаш правомощия, а?Пак ли нямаш правомощия, бе Радев, все ти ли нямаш правомщия!