Ледена епоха: Сняг, студ и блокирани пътища!

Шест области са напълно парализирани, температурите паднаха до - 20°
7 яну 2017 09:32,
219
Ледена епоха: Сняг, студ и блокирани пътища!
Снимка: "Булфото"

Със сняг, студ и блокирани пътища започва и днешния ден.

Температурите, измерени тази сутрин, са били в интервала от - 20 до - 4 С°, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.

Вятър духа в цялата страна. Сняг също вали навсякъде без Видинско, Кърджалийско, Пазарджишко, Пловдивско и Смолянско.

Още по темата

Напълно парализирани в последните часове се оказаха шест области. Затворени за движение са районите на Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Русе и Силистра. Три общини обявиха бедствено положение, информира "Нова телевизия".

По-голямата част от пътищата в областите Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Варна и частично в Бургас и Русе са напълно непроходими, обяви и регионалният министър Лиляна Павлова на извънреден брифинг, на който информира за ситуацията в страната.

В София тази нощ са работили 150 снегопочистващи машини. И в момента техниката обработва трасетата на градския транспорт във всички райони, казват от общината.

В страната 130 хиляди домакинства останаха без ток. Затворена беше границата с Македония. Сърбия също затвори границата.

Магистрала "Тракия" остава затворена за движение от Зимница до Бургас. От София до Зимница е разрешено преминаването на всички видове моторни транспортни средства.

Магистрала "Хемус" също остава затворена на територията на областите Шумен и Варна.

Движението на тирове по "Хемус" на територията на Софийска област се осъществява контролирано и поетапно в двете посоки за пътуващите в посока от и за Видин.

Регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че тази нощ е имало инцидент на магистрала "Хемус". Докато около 200 тира изчаквали, спазвайки забраната за движение, три камиона решили да протестират и застанали напряко на пътя и така блокирали придвижването на автомобилите и на снегопочистващите машини.

Павлова благодари на полицията за реакцията и за помощта.

Жълт код за ниски температури е обявен във всички области на страната.

Според прогнозата на БАН днес се очаква градусите да паднат до минус 16°, а максималните ще са между минус 13° и минус 8°.

Жълт код за силен вятър е обявен в областите Видин, Монтана, Враца, Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Добрич. В тези области поривите ще стигат до 20-22 м/сек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още по темата: студснягАПИзимапътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
19
 
! Отговори
Мирослав преди 7 години
Абе какво го надуват тоя балон с тоя сняг и студ от 1 седмица? Времето си е нормална зима за България! Хубаво лъснаха сега схемите на Боко! Кой знае колко милиона ще дадат на снегопочистващите фирми... За какво обаче? Да затворят пътя и край? Ми то ако вали така още 1 седмица? Ще затворим държавата ли? *** смешниците! Изкарайте машините и изчистете малко пътищата, но реално а не на хартия и по данни от gps-a!!! Ние за какво плащаме данъци? За да ни затваряте пътищата ли?
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са сега Унукя Свиниткова и Банкянския Шкембелия да обяснят на материала защо пътищата не са почистени въпреки чудовищната за българските стандрати цена на винетките.
81
7
 
4
 
! Отговори
до 100 преди 7 години
***, ниско образован и неграмотен е електоратът на БСП(БКП). Платените русофилски драскачи тук изпълняват поръчка на чужда държава с надеждата да ни откъснат и извадят от ЕС и НАТО. Добре че милиони българи видяха как живеят хората в западна Европа и Америка и НИКОГА няма да пожелаят да се присъединим към Евразия и вместо уиски да пием лусион за баня и одеколон.
80
6
 
10
 
! Отговори
шоп преди 7 години
Винету, Винетка, Пастирка, Калинка, Рендето Вьорнер, Къдрава Сю, Цв.Цв. = Бойкомунизъм!Разпадът почна!
79
4
 
8
 
! Отговори
карина преди 7 години
Само информативно - в Атланта като ръсне снежец и вече обявяват бедствено положение.Навсякъде според аршина, а тука всичко си е адекватно.Стига сте критикували, а си стойте по къщите и ако можете - поринете сняг.
78
7
 
12
 
! Отговори
Бай Гошо преди 7 години
Вместо да пишете глупости , вземете лопатата и излезте вън да чистете .Имайте малко респект за хората който от два дена са вън и чистят.Критиката е комунистическо наследство.
77
6
 
16
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов и тумбата му тиквочи само откриват, но нищо не се започнали. Проектанството, строителството започнаха при Виденов, Костов, Симеон и Станишев.Неграмотният Борисов само ги открива от първия си работен ден като "премиерче".Само ***, нискообразован, неграмотен електорат от бедни, български пролетарии вярва на глупостите на Борисов. Слава Богу, че са само едва има-няма 13% или много по-малко от 1/7 от всички български избиратели. С намаляваща тенденция, както се видя на последните 2 изб
76
2
 
12
 
! Отговори
Поне 4 пъти преди 7 години
До Насот вчера. Не смятам и да спирам, за разлика от гербрската некадърна ***, окупирала всички държавни и общински постове.
75
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До АнонименСъгласно общите условия на фирмите се възстановява сумата за неосъществената част от маршрута - ако автобус от София до Варна е стигнал до Търново или Горна Оряховица - около половината, до Шумен може и под 30%.
74
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Дядо ДулинкоЯ кажи колко магистрали е построил ББ? Дали има 200 км. за двата мандата?
73
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 88 На твоятя улица, явно Слънцето е огряло. Таксита отказват да влизат в малките улици, поради голямото количество неизчистен сняг. Ще си износват накладките. Ти отуде на работа, без проблем. Някои хора не могат да стигнат и до спирките, дори. Колата си изкарат, такси да си поръчат. Това е невъзможно. За теб лъжа, но за тях истина.
72
2
 
14
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До ВСИЧКИ от форума ! А вие изчистите ли си пред входа !!! А тротоара !?
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дисциплината,и чувството на непогрешимост ще ни довършат!Все някой ни е длъжен!Правилата са затова ,да се спазват!Всеки си мисли, че другите, трябва да мислят ,като него!Затова има и войни!
70
1
 
3
 
! Отговори
Нас преди 7 години
До дядо дименко пий хапчето за деменцията !!!
69
5
 
13
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Всеизвестно е, че в банановите републики инфраструктурата колабира.
68
8
 
23
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Както винаги Народът е най-мъдър и наби един здрав чумбер по празната кратуна на Борисов като гласува 60% за генерал Радев на президентските избори. Неграмотният Борисов получи само катастрофалните 39%.
67
9
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Ако има една добра новина при всичките тези трагедии и катастрофи, случващи се ежедневно, то това е, че 13-главата олигархична Ламя, незнайно защо наречена от някои "правителство", ще бъде уволнена от генерал Радев на 21 януари.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво означава автобуса няма пътува?! И да връща 70%от стойността на билета? Това не е поради причина на пътниците!? А поради причина на фирмата. Хората трябва да им удържат неустойка от 30% а не фирмата на хората. Не хората са длъжни на институциите , а институциите са длъжни на гражданите.
65
7
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Съсипаната от Борисов и тумбата му тиквочи Държава трябва да бъде съдена за престъпни немърливост и безхаберие от страна на 13-главата олигархична Ламя, незнайно защо наречена от някои "правителство", начело на която Олигархията тури неграмотния Борисов да "правителство" с 80 депутата.
64
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мрънкала недни! С какво сте заслужили държавата да полага и тези усилия за вас?"С това, че не сме я напуснали и си плащаме всичките *** данъци, които измислят? Не само, че усилия ще полага, ами и с песен на уста. Иначе си хващам пътя за някоя развита страна...