40 японци в снежен капан, заседнали нощес в родни преспи

Все пак Павлова отчете спокойна обстановка без бедстващи
Обновена: 8 яну 2017 09:30 | 8 яну 2017 09:30, Камелия Цветанова
49
40 японци в снежен капан, заседнали нощес в родни преспи
Снимка: Булфото, архив

След тежката ситуацията, която имахме през изминалите 3 дни, можем да кажем, че нямаме бедстващи хора, няма хора в тежко или критично състояние, или заседнали в преспите, увери министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

Още по темата

Според нея изминалата нощ, макар и снежна и студена, е била спокойна и благодари на хората, че са спазвали указанията на властите.

Изключение обаче е имало, но Павлова се зарече, че това няма да остане без последствия.

Става въпрос за нарушение от страна на туристическа фирма, която си е позволила посред нощ, в затворения път Шумен-Разград да навлезе с автобус с 40 японски туристи и очаквано те са заседнали в преспите.

Екип на АПИ е извадил туристите при много тежки метеорологични условия.

"Пълна безотговорност на тази фирма. Сезирали сме компетентните органи да бъдат санкционирани, защото това подложи на риск 40 чужди туристи в България и това е недопустимо“, коментира Лиляна Павлова.

Имало е проблем и при друг случай. При него пък бедстващ гражданин е имал претенции кой точно да го спасява.

След усилена работа на пътните екипи главните проходи са отворени - Проходът на Републиката, Айтоски проход, Петрохан и Шипка.

Засега остава затворен Ришкият проход, защото навяванията продължават.

"Очакваме по-сериозно подкрепление от военните, затова да окажем съдействие на екипите на ЕНЕРГО-ПРО на територията на Добрич, Силистра и останалата част от Североизточна България, в която има най-много населени места без ток“, каза още Лиляна Павлова.

Главният път Варна-Добрич вече е отворен.

"Ситуацията в Североизточна България от гледна точка на снеговалеж не е толкова критична вече. Остават обаче вятърът и снегонаяванията, тъй като вятърът там е почти 60 км/ч“, обясни Лиляна Павлова.

По думите ѝ вятърът довежда до сериозно навяване и това е причината обстановката да остава усложнена в областите Силистра и Добрич, както и в Шумен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
8
 
15
 
! Отговори
едно време преди 7 години
Колко хубаво беше при социализъма нямаше пътища нямаше коли нямаше снегорини пиехме си до зори.
31
1
 
11
 
! Отговори
Joko преди 7 години
И тук бисери на Камелчето ? Защо не пита кой този ненормалник тръгнал при тази обстановка да пътува
30
1
 
24
 
! Отговори
Интересно преди 7 години
Какво общо имат децата на снимката с японците от новината?Или според вас всеки, който е под 150 все е японец. :D
29
13
 
18
 
! Отговори
до климатолозите преди 7 години
Уважаеми господа "специалисти" нали твърдяхте,че имало глобално затопляне?То май се появява на конференциите ви след 8-мото уиски!Докога ща ни лъжете?За по голяма измама не бях чувал от тази за затоплянето!
28
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я па сакам да питам. Оти ги няма трито иляди снегорина? Оти ни излъгаха. Оти не могат да броят и един снегорин го броят барем 5 пъти или оти така като речем, че са три иляди , а те са 300-400 по лесно ке изпишим парите за комисионните.
27
4
 
8
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Винаги съм смятал Анонимните шоро..ш за ограничени и това се подтвърждава непрекъснато.
26
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Японците са разбрали за нашта лютеница.
25
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТе японците ще се радват на изживяното. Като се приберат ще има да разказват- - - - Точно така ! Ще казват - бяхме в една страна в която като падне малко сняг пътищата изчезват ...... и никой не знае на къде да хване .......
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те японците ще се радват на изживяното. Като се приберат ще има да разказват. Така че нищо кой знае какво не е станало.
23
4
 
32
 
! Отговори
Ами така де преди 7 години
Братя и сестри, нека чуем и последваме завета на премиера ни и неговата министърка да не излизаме и да не пътуваме ! И понеже ни казаха че и цялата следваща седмица ще е така, то нека останем по домовете си ! Нека изпълним волята на премиера ! Никакво ходене на работа - една седмица в къщи !!! Щом премиера така е наредил ........
22
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи например, ако в една телевизия операторът не е дошъл на работа защото е болен, шефът да каже: Спираме телевизията, докато човекът оздравее. Или в предприятието няма двама работници-затваряме фирмата, докато дойдат. Те така и с герберската борба със снега!
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ставриТо си е неспазване на инструкциите.Щом са преценили пътя да е затворен къде са тръгнали?- - - - - Инструкции ли ? А "инструкцията" да се почистват пътищата ??? Нали всичко щеше да е ОК ??? Нали бяха готови ? То не бяха пресконференции, обещания, и накрая ..... 40 японци в снега ???? И някой по-долу го беше казал хубаво - добре че са японци, че ако бяха нашенци ......
20
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДО 14До като плещя глупости се замислих - какво ли ще стане ако някой премиер или негов министър в Европа се изтъпани по телевизията и каже на народа си не пътувайте ? Да им затваря пътищата ??? Да блокира снабдяването ? Да блокира икономиката ? .....
19
13
 
35
 
! Отговори
дойчо преди 7 години
А ако японците са имали полет!?Тогава кво прайм,м!?И са го изтървали,щото наште калинки не струват!?България ще плати следващия,няма проблем,но задръстените пътища ще останат!В Германия всички пътища са отворени,и хората спокойно си пътуват!Ще ви дам идея:Кажете на Бойко Борисов да се потопорчи пред ТВ,да забрани на снега да вали,на студа да студува,и да отреже лентичката!И всичко ще е ОК!
18
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сравнявате България с Япония???Добре, добре....
17
11
 
16
 
! Отговори
ставри преди 7 години
До Анонимен 14То си е неспазване на инструкциите.Щом са преценили пътя да е затворен къде са тръгнали?
16
5
 
17
 
! Отговори
ставри преди 7 години
До Анонимен 4Такива като вас създават хаос и задръствания по пътищата.Вятъра винетки не признава.
15
6
 
18
 
! Отговори
ДО 14 преди 7 години
Погледни какво става в Европа,преди да плещиш глупости
14
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен японците са винови, защото не разбират от дума ! Не разбират че когато бате Бойко и Лилето им кажат да не пътуват - те тръгнали ? Това да не им е Япония бе ? Или Европа ? Там хората за несправяне със задачите си правят сепуко, ама у нас .... особено пък Гойко или Лилето ....????? Забрави !
13
21
 
13
 
! Отговори
До 11 преди 7 години
А я погледни ккакво е в Сърбия,Австрия,Унгария,Полша .Когато има Непрекъснат снеговалеж и силен навяващ вятър каквато и да е организацията има огромни проблеми.И вЯпония и в Щатите и в Швеция-навсякъде е еднакво разбирачи малолетни.Снимки имало,!