Спокойна нощ отчита Павлова, 11 села остават без ток

Все по-малко абонати били без ток, намалели наполовина
9 яну 2017 08:36,
13
Спокойна нощ отчита Павлова, 11 села остават без ток
Снимка: БТА

Към тази сутрин са намалели наполовина абонатите без електроподаване, 11 са селата без ток. Това каза по време на брифинг в Агенция "Пътна инфраструктура" министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

Още по темата

Павлова обясни, че 10 от населените места са в Силистра, а 1 В Шумен. Тя обясни, че както вчера, така и днес приоритет продължава да бъде подкрепата за енергоразпределителните дружества да стигнат до населените места. По думите й нощта е минала сравнително спокойно и е имало само един получен сигнал.

Тя уточни, че остава сериозно положението в някои от областите, в които освен ниските температури продължават много сериозни навявания.

"Доста сериозно е положението в Шумен, Силистра, Добрич и Монтана. Това са областите, в които имаме сериозни предизвикателства, свързани с екипите на място", коментира министърът в оставка.

"В Шуменска област и Силистра е най-критично и от тази гледна точка екипите днес ще насочат усилия в максимално отваряне на пътни артерии. До обяд ще се постараем да бъде пробит и "Ришкият" проход. Остава сложна ситуацията в Монтанско. Там главният път към Монтана и от Монтана са затворени, тъй като навяванията са много сериозни", посочи Павлова.

Тя коментира, че е започнал снеговалеж на Прохода на републиката и тежкотоварните автомобили трябва да се движат с вериги.

Лиляна Павлова уточни, че са станали 4 пътнотранспортни произшествия и отчете, че те намаляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Спомени преди 7 години
Зимата на 1983/84 г. съм минавал прохода Шипка от Казанлък до Габрово при 40 см сняг. Снегорина напред, а автобуса в който бях след него. Нормално пътуване, само дето беше страшничко при слизането към Габрово. Проходът явно тогава се е обслужвал не когато навали и има преспи от 2 метра, а със започването на снеговалежа. Сега се печелят едни поръчки за почистване за милиони, но .... част от тези пари не са за фирмите. С малкото което им е останало те трябва да се оправят и за това се ослушват.
10
0
 
0
 
! Отговори
Епа да преди 7 години
Народът миряса, кво да праи?
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До No nameНавсякъде в Европа и САЩ има снегове и преспи . В Америка в един щат цяла седмица беше затрупано шосето и никой не мрънка. Тука нашите доморасли демократи особено на Позитано 20 само плюят по правителството . Ще изчакаме до 22 януари за да видим кого ще плюете , или ще кажете , че ГЕРБ е оставил тежко наследство от много сняг .
8
3
 
9
 
! Отговори
No name преди 7 години
Станахме свидетели на тридневно оправдание и преди това едноседмична подготовка за оправдание за несправянето със зимните условия. Не може 40 см сняг да блокират цял североизток. Не може на пътя Добрич - Силистра три дни да не пускат машина да чисти. Управниците се превърнаха в хроникьори , а не ръководители. Станаха говорители на багеристи, и други водачи на машините за почистване. С половината налична техника състоянието на пътищата може да е два пъти по добро от сегашното. Истината е, че не могат да накарат хората да работят съвестно, отделно от това, че и съвестни хора не останаха!! Жалко
7
1
 
13
 
! Отговори
Вихър Райчев преди 7 години
При Павлова ноща е била спокойна,не е палувала тази палавница!
6
3
 
10
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Няма и капка съмнение, че нощта не е била спокойна за Борисов, Павлова и тумбата тиквочи ПП ГЕРП.
5
2
 
13
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Цинизъм ,това е думата за такива !!!
4
3
 
16
 
! Отговори
Онзи преди 7 години
Изключително спокойна вечер беше. По пътя Ст.Загора -В.Търново- Ст.Загора, при постоянен снеговалеж,нито една снегопочистваща машина нямаше! Спокойно гледаха как спокойно си вали !
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се ,че ще е спокойна нощта , хората без ток , телефон , нафтата на GSM-клетките свършила и като немогат да се обадят за помощ на министърката и е спокойно
2
2
 
14
 
! Отговори
Айде по-бързичко, преди 7 години
че от утре на нова сметка...пак ще вали, пак аварии, пак "неуморно" ще работят фирмите по поддръжката, пак цирк.
1
2
 
24
 
! Отговори
СРАМ преди 7 години
Тази срам няма...Да припомня някои бисери: 1. От дърветата падат талпи..... 2. Не пътувайте защото няма пари за поддръжка на пътищата 3. Българите трябва да сме благодарни НА правителството , защото то увеличи цените на винетките само с 50 %....Явно, който се събере с твореца от Банкя се стреми даже да го надмине...но няма да може... ТОЙ Е НЕПОВТОРИМ!