Бъчварова: Кризисният щаб е на крака. Ще пази от бедствия

Опитът бе най-ценен в тази ситуация, заяви министърът в оставка
15 яну 2017 15:41, Петя Славова
66
Бъчварова: Кризисният щаб е на крака. Ще пази от бедствия
Снимка: архив, Булфото

При усложняване на метеорологичната обстановка Националният кризисен щаб е готов за действие. Това съобщи в Сливен министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя допълни, че щабът ще работи както досега и подчерта, че са предприети всички мерки за недопускане на ситуации с бедстващи хора.

Още по темата
"Има готовност щабът, ако се усложни обстановката, да действа както досега. Техниката не е изтеглена от критичните места. Мисля, че ще се справим, още повече, че опитът е може би най-ценното в тази ситуация", заяви тя, цитирана от БНР.

Според Бъчварова организацията, предприета преди влошаването на времето през изминалите дни, е дала добър резултат. По думите й именно превантивните действия са довели до възможно най-малко инциденти, загинали или пострадали хора. Тя отново призова да се следи прогнозата за времето преди да се тръгне на път.

"Осем нови служители и седем автомобила ще бъдат включени в борбата в противодействие на битовата престъпност в Сливенска област", обяви още Румяна Бъчварова.

"Назначените осем души ще бъдат бивши полицаи, които ще бъдат ангажирани с охраната на полицейските сгради. Освободените от дежурства по охраната полицаи ще бъдат назначени в селата", каза Бъчварова след срещата си с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Чавдар Божурски.

Тя коментира, че операцията по справянето с битовата престъпност върви много добре и коментира работата на полицията в Сливен.

"Мога да кажа, че първата седмица има много добри резултати тук. Разстановката на силите е много добре направена. Отчитат се спецификите в отделните населени места, активно се работи с кметовете".

Бъчварова отчете още, че срещите в страната с директорите на полицейски дирекции са ползотворни, тъй като на тях се обсъждат конкретни планове за справяне с битовата престъпност по места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
34
 
! Отговори
Методи Борисов Банкя преди 7 години
Тия *** ни по бъркана с кодове сега и щабове.В какъв филм живеем?
13
1
 
40
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Истината е че 99% от битовата престъпност се генерира от хора от шведски произход.
12
6
 
21
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Свиквайте, може пак да са те ! Който ги иска,да цъка минусите!
11
23
 
2
 
! Отговори
АТАКА преди 7 години
Ние от партия АТАКА твърдо подкрепяме Г-жа Бъчварова
10
1
 
29
 
! Отговори
Како, преди 7 години
*** ошушкаха даже и проводниците от инсталациите на селските къщи. Вече там е пустош. Сещаш ли се какво следва ? Следва, изнасяне към града. Е те това е бедствие!
9
3
 
45
 
! Отговори
Аааа преди 7 години
Неадекватна, смешна , жалка неориентирана женижа. Обаче всеки ден с нов тоалет и обувки. Загледайте я. От къде пари госпожо Бъчва. Най неадекватния министър на МВР които сме и имали и ще имаме.
8
1
 
2
 
! Отговори
Bay riakata преди 7 години
Ako im sprat pak toka i parnoto v 20 blok na sinite kamancheta sha im izmraznat sichkite jogi, kizim...sha stanat na pastarma...
7
1
 
37
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 7 години
Хахахахахах Ако имате село близо до Сливен и установявите липси от имотите ви......моторни резачки,тави,ел.двигатели,инструменти и т.н полицията няма да ви ги намери,но не се притеснявайте всяка събота можете да си ги намерите на сливенския пазар зад кауфланда и да си ги откупите от търговец от шведски произход на изгодна цена...
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министър в оставка , сега на Банго Васил ромско-руския празник ли
5
2
 
33
 
! Отговори
Просто тия преди 7 години
Поредната сътворена глупост-кризистния щаб щял да пази от бетствия!!!!!!
4
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси оставката, от ноември до сега са почти три месеца, а ние още им гледаме лъжливите физиономии !
3
3
 
28
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
До ponti не само глупава а и мноооого нахална! стига вече махай се не разбра ли не искаме да те гледаме, по *** от тебе не е имало не го ли разбра *** *** такава1
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** гъска.
1
2
 
46
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Може да и вярваме, колкото на социоложка преди избори. Сиреч - никак !