Вучков обеща повече полицаи в малките населени места

Министърът готви 3 стъпки за намаляване на битовата престъпност
24 яну 2015 17:25, Красимир Ангелов
61
Вучков обеща повече полицаи в малките населени места
Веселин Вучков. Снимка: БТА

Ще се опитаме да направим така, че да има повече униформен полицейски състав в малките населени места, обяви вътрешният министър Веселин Вучков по време на посещението си в Червен бряг.

Той посочи, че предстои преструктуриране на щатовете в МВР през следващите месеци. "Ще се опитаме така да направим, че да има повече униформен състав в малките населени места", посочи Вучков, цитиран от БТА.

Още по темата
Той поясни, че правителствената програма предвижда определени мерки за ограничаване на битовата престъпност и един от акцентите е въвеждането на видео наблюдение във всички общини в страната.

Според вътрешният министър втората стъпка за намаляването на престъпните деяния е  усъвършенстване уменията на полицаите да откриват качествени доказателства, като придобият повече криминалистически умения. Вучков посочи и трета стъпка - въпреки ограничения финансов ресурс, да се увеличи униформеният състав.

"Това са трите стъпки, които ще помогнат за ограничаване на масовата битова престъпност - не мога да обещая, че някой ще я ликвидира, но може да бъде в поносими граници“, коментира министър Вучков.

Той бе категоричен, че с поставянето на видеокамери не се ограничават човешките права и не се нахлува в личното пространство на хората. "Изграждането на тези системи е изключително важно, защото при ограничения финансов ресурс на МВР трябва да се намерят алтернативни форми за превенция на масовата престъпност", уточни Вучков.

900 полицаи вече са в районните полицейски управления и те повече няма да ходят на  границата, категорично заяви вътрешният министър. Той посочи, че на границата ще бъде концентриран допълнителен ресурс на Гранична полиция и от трите съседни Областни дирекции на МВР.

При необходимост ще ангажираме и други министерства, не само МВР, добави Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
beta gama преди 9 години
napavai se minister, napavai se, moje i da uspeeh... i ti da vleznesh bez portret v nekoi nadzoren bankov savet... i na tvoeto veselo ime edin sokak da imenuvat nekoi den!bg agentite taka zdravo sa se gushnali i opleli s ofshorki, medii, partii, banki... - i tvoryat li tvoryat chudesa za chudo i prikaz na bg narod po sveta.
28
0
 
1
 
! Отговори
Bondev преди 9 години
kakvo se sluchva s exministera na mvr Jovchev?raboti li - kade, kakvo? pensionira li se? nevidim fakir li stana? pisatel li?pomaga li na nastoyastia minister? izchezna li? na dance li igrae? na recycling li e?!
27
0
 
2
 
! Отговори
нищо работа преди 9 години
Аз да съм министър такива работи ще ви обещая!..
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ах колко много работим
25
2
 
1
 
! Отговори
до 34 преди 9 години
Томов,откъде извади тази статистика- 65 000 полицаи........
24
1
 
14
 
! Отговори
Бившо ченге преди 9 години
Вучков,личи си че си канцеларска мишка!Не броя на полицаите,а мотивацията може да разреши проблемите с престъпността!Практиката е доказала,че престъпника разбира единствено от бой и системен тормоз!Ама такива като тебе мълчите като бити ..ераси,когато стане въпрос да се защити определен служител,когато си е вършил работата.Абе как тъй не изкарахте един невине,а всички все виновни,че и подсъдими? Смяташ ли че някой ще върши това което искате от него при калпавите ви практики?
23
3
 
0
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Тия 65000 ще стигнат ли да покрият цялата престъпна територия ?!
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май предпочитам Йовчев пред този. Нищо, че беше тотално дърво, но не цепеше басма на продажни НПОта, правозащитници и т.н. антибългарска *** и директно им казваше, че са лъжци
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
значи повече българи полицаи които нищо не произвеждат чакат някой наготово да ги храни ще има повече бандити по селата със униформи
20
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
ima i drug problem,za koito nikoi ne pishe:Sluchva se policai da zalovi prestapnik,a prokuraturata da go pustne. za tova i prestapnicite sa tolkova nagli-znaiat che sa beznakazani..
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идиотската симбиоза между ястреби и милиционери е факт. Развъждат едните,за да хрантутят другите.
18
4
 
18
 
! Отговори
лупи преди 9 години
Има достатъчно полицаи в малките населени места. Трябва обаче да ги накарате да работят. Друг проблем е,че като са местни и всеки има по няколко роднини и представете си как трябва да работи полицая. Така че, в малките градове има достатъчно полицаи,но не работят. Докато за тези в големите работата си е доста и при това много опасна. А предполагам,че заплатите им са еднакви.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да,ама в комунистическия феодален строй с оръжие разполагат само определени репресивни органи и сътрудници
16
0
 
9
 
! Отговори
Стария Адем преди 9 години
По лесен разрешителен режим на грамотните, имотните,неосъждани и психично здрави граждани ,с право на стрелба в границите на дома.И престъпността ще е спомен....
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малките населени места са с малко население. Затова там са нужни кадри с познаване на населението и местния престъпен контингент и манталитет. Качество,а не количество.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясноо, Демокрация = количество полиция ^ N-та степен
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изходът е по-малко на броой малки населени места чрез окрупняване и доброволно преселване. Не можем да поддържаме инфраструктура, полицейски участъци, спешни кабинети в толкова много на брой села, някои от които с по по-малко от 10 души.
12
2
 
2
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
с приемане промените вЗМВР не трябва да се чака 01.04 а незабавно прилагане спрямо съответните структури от администрацията.Втези структури има служители нямат намерение да освободят заеманите длъжности докат не навършат пределните 60 год.пРИМЕРНО В чр ИМА КОИТО СА НА ДЛЪЖНОСТ ОТ ДВЕ ГОД. и ако се гледа логиката да навършат пределните год скоро нема да има реформа .другия момент когато има служител който от 25 год е в тази структура но очаква да навърши 60 год и той нвма да освободи място
11
4
 
11
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 9 години
То и сега уж ги има в малките места, но идват по един път седмично и за няколко часа. През другото време се крият под полите на женичките си!
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И откъде ще ги вземе? Или ще увеличи безумния щат на МВР или ще маха хора от София и градовете. Второто го приветствам ама няма да стане! Идеята е проста - жандармерията. хем ще са на нон стоп учение, хем ще свършат работа. Със специални правомощия и полеви съд за битовите престъпления. Докога ще има 3инстанционно производство за 2 кокошки???