Страх на село: Хлапета с брадви бият, обират, може да убият!

Невръстни братя пратиха дядо в болница, прободоха внука му
Обновена: 23 яну 2017 14:21 | 23 яну 2017 14:14,
168
Страх на село: Хлапета с брадви бият, обират, може да убият!
Снимка: flicker

Невръстни хлапета държат в страх цяло село с непрекъснатите си нападения по къщите. Хората са настръхнали след поредната агресия на двете момчета. Те са братя – на 11 и 12 г. и от години тормозят съселяните си без никой да може да ги озапти.

Вчера двамата нахлули със сила в дома на семейство в монтанското село Владимирово, ударили с брадва в главата възрастен мъж и ранили с нож внука му, пише "Труд".

При завързалата се схватка единият от братята също бил ранен.

"Вече не се издържа, страх ни е, че ще се стигне и до убийство!", споделиха уплашени съседи.

Поредното нападение станало около 17:20 часа в неделя. 12-годишният Веселин и 11-годишният Митко влезли в двора на 73-годишният Иван Младенов. Дъщерята на дядото се опитала да спре хлапаците, но те я ударили с лопата и отстранили от пътя си.

В къщата, без да казват нищо, момчетата халосали с брадва в главата дядо Иван и той паднал облян в кръв.

Внукът Ивелин, който е на 17 г., скочил да защити дядо си, но бил наръган с нож в ръката.

Момчето обаче не се уплашило, сбило се с братята, отнело им ножа и намушкало в крака Веселин. Уплашени от виковете и писъците, съседи се обадили на тел. 112. Пристигналите медици откарали в болницата ранения пенсионер и пострадалия му нападател.

Дядо Иван е опериран по спешност, има счупена тилна кост, разкъсване на меките тъкани и малък хематом, съобщиха от болницата. Раненият в слабините малък престъпник е превързан, животът му не е в опасност, но също е настанен в лечебното заведение.

"Момчетата нахлуха като разбойници – озверени и мълчаливи. Нищо не искаха, можеха да ни убият. Това не им е за пръв път. От две години тормозят цялото село – бият и грабят наред!", разказаха пострадалите при нападението майка и син.

По случая в полицията в Монтана е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година 11-годишният Митко с връстничката си Борислава нападнаха с нож в дома му 81 годишния дядо Младен и задигнаха 370 лева.

"Митко, Веселин и още няколко момчета и момичета са подлудили с бой и кражби Владимирово. Влизат по дворовете и къщите и вземат каквото харесат. Заплашват и бият деца и възрастни. Страшно е!", оплакват се жители на селото.

Част от тях се заканиха, че няма да пуснат децата си на училище, заради тормоза на братята.

В семейството на двете момчета има още един брат и три сестри, баща им Чавдар е с криминална биография и е в неизвестност, а майка им Цветана най-често е в София. Децата отглеждат бабата и дядото, разказаха местни хора.

"Проблемът с тези деца във Владимирово е сериозен. На 19 януари имаше заседание на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на което за пореден път трябваше да се разгледат проявите им, но те не се явиха. Вече съм разговарял с полицията и социалните служители, досегашните мерки не дадоха резултати. Най-вероятно ще се стигне до настаняването на момчетата във възпитателно училище!", заяви кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
39
 
! Отговори
corbaciganyuv преди 7 години
Тези хлапета ако дойдат у дома ми, повече никой няма да ги види или намери.
80
0
 
27
 
! Отговори
До 93 преди 7 години
И аз това казвам.Но и ще добавя. У нас все още хората се боят поради шумно огласяваните чрез медиите съдебни процеси срещу лица, които са защитили дома, живота и честта си "по американски".Според мен обаче ще е така, докато тези хора са единици. Ако в рамките на един месец 100 човека се защитят по този начин, през следващият месец парламентът вече ще мъдри промени в закона.Можеш да бъдеш сигурен, че ежемесечно в много повече от 100 български къщи влизат такива гащници. Останалото зависи от нас
79
0
 
25
 
! Отговори
Петко Чапаев преди 7 години
Малолетни ***...Отдавна е трябвало да ги пратят в Бойчиновци.Но на финала на статията думите на кмета пораждат тревога и недоумение - "най-вероятно" щели да бъдат настанени във възпитателно училище. Най-вероятно още не значи, че е сигурно. И че бързо ще стане.А и тоя кмет на селото къде е бил, когато тези малолетни гамени са малтретирали възрастните хора? Май и той трябва да да бъде подведен под отговорност. Щото бездействието е съучастие мълчаливо в престъплението. Така мисля аз.
78
0
 
32
 
! Отговори
До ass преди 7 години
Едва ли са джуджета. Държавата е измислила 22 вида помощи за тях, храни ги с наши пари и те растат и крепнат. Избуяват и поради различието в ценностната ни система. Българите от това село няма да вдигнат брадва срещу 11-12-годишни, дори когато такива правят голяма беля. Нашата култура и възгледи не допускат подобна разправа. При тях е друго - направи ли пакост, или ще го осакатят от бой, или ще го заколят. И то вилнее, виждайки, че при българите не го заплашва осакатяване.Но нещата се променят.
77
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и друг път съм го казвал в щатите ако ти влезне в къщата крадец или изнасилвач го застрелваш на място без да носиш никаква отговорност само трябва да внимаваш краката да ни му стърчат на улицата защото тогава отговаряш защото не е влезнал 100 процента в дома ви тогава леко го придърпваш на вътре и готово ако стане така и в нашата страна престъпноста ще намалее до санитарният минимум
76
3
 
21
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Това е резултат от насаждането на любимия ни англо-американски начин на живот ! Пуснете който си искате телевизионен канал....Насилие, разврат, убийства и пари.... много пари. Защо не? Държавници крадат със милиони, татковците с чувалите-- Де хванат някого , де не Как да не счупиш на дядо главата и да не му вземеш мизерната пенсия ? Ами ако внукът не е бил там ??
75
21
 
0
 
! Отговори
ass преди 7 години
не знам защо но статията ми се трува смешна, от към комедиен характер, някак си представям си някакви джудета как гонят с брадва и лопата на циркова мелодия и беше голям смях
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата деградира, такива братя от погрешен завой ще ги има все повече, ще дойдат и в големите градове. Това е резултата от липсата на образование, законност и дисциплина.
73
0
 
32
 
! Отговори
kelesha преди 7 години
Да се узакони използването на оръжие при защита на дома и като се думнат няколко такива да видите как ще се отчете рязък спад на битовата престъпност.
72
1
 
13
 
! Отговори
RAUL преди 7 години
Ще мечтаем за Тимур и неговата команда!
71
0
 
21
 
! Отговори
1357 преди 7 години
До 67И от кога България е президентска, а не парламентарна република??? А иначе поправителни домове има, въпроса е някой да си даде зор и да ги вкара там!
70
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава държава!По селата убиват и изнасилват, а в София полицаите пазят контрольорите в ГТ!
69
1
 
33
 
! Отговори
fas преди 7 години
Пълна пародия на държава сме.. И премиер, министри, депутати, всичко е пълна пародия.. Даже и ние българите като народ и нация сме пародия, щом допуснахме дотук да стигнат нещата..
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхме като САЩ всеки да можеше си купи калашник- гаранция че и една кражба вече няма да има
67
1
 
39
 
! Отговори
az преди 7 години
Ако беше преди 89 до сега да са по седмица бой във всяка институция щяха да са минали. След последната щяха вече да са редовни в училище и да помагат на пенсионерите да пресичат!!!
66
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като не са се явили на заседанието на Комисията защо не са арестувани моментално?Тоест бездействието на държавата е довело до това престъпление!В нормална държава и общината и държавата щяха да бъдат осъдени за стотици хиляди!
65
0
 
0
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Предния ми коментар е до 78
64
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди си ги отглеждаше партията, сега политиците ни от всички партии. И краят му не се вижда.
63
1
 
26
 
! Отговори
Сър Пичук преди 7 години
Та какъв бил точно случая с "дискриминацията" и говоренето!!! Некой от бхк да ни обясни моля!
62
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрация