След снега, студа: Цъфналият асфалт – нещо нормално!

Имало неремонтирани от 40 години пътища, те били проблем
24 яну 2017 10:50,
139
След снега, студа: Цъфналият асфалт – нещо нормално!
Снимка: БТА, архив

Нормално е с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това – асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси.

Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова по повод дупките по пътищата, разкрили се след топенето на снега.

Още по темата

"Там където ремонтирахме – 100 километра на "Тракия", участъкът от Видин през Димово, няма проблем", обясни още министър Павлова пред Нова тв.

Най-големият проблем бил по стари и неремонтирани по 30-40 години участъци.

"Там, където не сме правили цели ремонти, резултатът е това. Кръпки между кръпки и става това", каза тя.

"Едно е да правим пълна рехабилитация, там няма проблеми. Там, където сме правили само изкърпване – това е резултатът", заяви Павлова.

Тя обясни, че в момента пътищата се кърпят със студена асфалтова смес. Тя е временна и трябва да издържи до пролетта, когато ще се направят по сериозни ремонти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е новите пътища и най-вече магистралите да се проектират и строят за целогодишна експлоатация! С едни от най-високите цени за изграждане на пътища на километър всичко би трябвало да е планирано и изпълнено като хората, сега кой ще плаща за разбитите "нови" пътища, за прилежащата инфраструктура - комуникационна, канализации и противо снежни и други бариери? КОЙ? Кой взе парите и се наду като балон, кой?
40
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аиде бе все едно не сме ходили в чужбина и не сме виждали как техния асфалт НЕ ЦЪФТИ! ОМРЪЗНА МИ ТИЯ ДА НИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО СМЕ ПРОСТИ И КОЛКО НЕ ГИ РАЗБИРАМЕ НЕЩАТА.
39
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива *** като Бойко и Калинките няма на тази земя.Вчера завършените магистрали зейнаха като кратери на вулкани.Цариградско което миналата година го ремонтираха се нацепи като стриите на Минеткаа тя ми говори за пътища на 40 години.
38
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След ГРОБ трябва и Фъндъкова да си ходи защото на на пролет ще се видят некачествените ремонти на почти всички неща
37
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубавите пътища на ГЕРБ който не се ядът.Се развалят по бързо от колкото се правятТоес- 1 г се стоят а за 6 месеца се развалят пропадат и отварят дупки. В който си кривя джанти 17ки който ги изправям четрите за 64 лв винетка 97 лв данак 250 лв на 170 коня и акциз на горивото V6 3,2 dizel около 5 тона нафта на година.Май ще изкарам голфу || с Пернишка регистрация Фесовата 1,9 дизел 5 на 100 от контрабадната нафта на 1,70
36
2
 
47
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Нормално е, някой да влезне в затвора за това,г-жо Павлова,това е нормално.
35
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да считат цъфнал асфалт след снега за нещо нормално ? Това е даже престъпно и следва да се търси отговорност защо е цъфнал. В България има асфалтирани пътища от времето на Бай Тодор от преди повече от 30 години , натоварени, без да са рехабилитирани и не са " цъфнали" до сега. Защо никоя държавна институция не се занимава с това изтичане на народни пари. Нали има и МВР и ДАНС, и икономическа полиция, прокуратура - къде са.
34
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се тази дали живее в паралелна реалност или просто е безочливо нагла.Не ме интересува кое кога е ремонтирано, след като плащам винетка и данъци неравности, дупки и липсваща маркировка НЕ ТРЯБВА ДА ИМА!!!
33
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Ам Тракия.....Тракия издържа поне половин година....ул. Витоша, витоша..........точно една седмица трая ужасон скъпият ремонт с който фандъкоав се хвалече и една трета от плочките се счупиха
32
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами за България е нормално да ,, цъфне асфалта ,, сякаш само у нас беше студено.
31
0
 
34
 
! Отговори
иван преди 7 години
До Анонимен 23това ,което е направено до 89-та година крадливите политици от прехода още не могат да го откраднат!!Нещо да кажеш за това и какво е построено от тиквите,което има стратегическо значение за България-ядрен реактор,тежко машиностроене,селско стопанство,образование,здравеопазване?Само крадат построеното.
30
1
 
26
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Нито чистят,нито асфалт са сложили като хората, а вчера се наредили и обвиняват. И Москов най-отпред дето е подсъдим и сумати деца отрови с ваксините!
29
0
 
42
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
''Това са естествени процеси'' ... Обаче само в Бг... ;)
28
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При социализма се строеше здраво и качествено. беше построен за няколко дни един мавзолевй, който трябваше на няколок пъти да го бутата. А сега както строят турските фирми на Ердоган - едно духване и ще падне всичко. затова е толкова евтино - защото няма комисия по качеството
27
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка призна,че пътищата построени от комунистите са издържали 40 год.без да се ремонтират,а техните и две години не могат да изкарат.Браво,бееее.
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешни и жалки са вече. Какво ли правят в Скандинавия, как ли си оправят асфалта на 2 месеца.
25
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Витоша" я направиха - и селд седмица отново я ремонтираха. Лъчът аз метрото водещ към Черни Връх пропада ТРИ ПЪТИ - и то с големи дупки. последната стоя повееч от месе.магистралите които се строят се гънат. Отсечката Карнобат- Бургас беше станал на вълни, скоро след постояването. На Бул. България тревата се износи за три дена при първия дъжд - толкова е била естествена. на Цариградко шосе, му казват Цариградско море. На пиротска - ул. Арабска.
24
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз помня, че през 1989-1990 зимата почавше в началоот на ноември и имаше 50 сантиметра сняг - на Константин Велчков има стадион, там съм си правел отпечатъци в снега. Чак до средата на 90-те години кличатичните промени зимите си бяха студени, имахем си дървени ваканции.....и асфалта не се цепеше.
23
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжеш като дърта ц...ка.А Цариградско шосе кога го ремонтирахте за последно?-Има няма 2-3 год.А новата магистрала "Тракия"?Да не изброявам още,че станаха много.
22
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на няколок пъти гледахме фирмите на Бойко да разкопават буквално след седмица запълнен асфалт. циментират улицата, и се сещат, че са забравили да ремонтират някоя тръба. Хайде пак разбиват........