Готвачки свиха храна от детска градина, взели и... мая

Храната уж останала, но проверка установи друго
25 яну 2017 12:00,
90
Готвачки свиха храна от детска градина, взели и... мая
Снимка: Reuters, архив

Родители на деца, посещаващи детска градина "Калина" в Плевен, се оплакаха, че готвачките крадат от храната, предназначена за децата им. Сигналите за изчезналата храна започнали да постъпват преди седмица.

По случая кметът на Плевен назначил проверка. Тя била изненадваща, но съвпадала с времето, когато готвачките си тръгват от работа.

В чантите на двете готвачки открили бучка сирене, кашкавал, масло, бисквити, дори и... 100-тина грама мая.

"Жалко е, че се взема от храната на децата, когато много родители не могат да си позволят да дадат на своите деца сирене, кашкавал, месо, масло", коментира пред Нова тв Мария Атанасова, временно изпълняваща длъжността началник отдел "Образование" в общината.

Готвачките взимат около 430-440 лв. месечно. Те са в предпенсионна и средна възраст. Едната работи в градината от нейното създаване - има над 27 години стаж там , а другата - 16-17 години.

Това, което готвачките са опитали да откраднат, са продукти от деня, от сутрешните закуски на децата.

Самите готвачки обяснили, че тези продукти са останали от закуска и вместо да ги хвърлят, както е по наредба, решили да ги вземат. Проверката обаче доказва, че храната не е останала, а жените са икономисали от продуктите.

И двете са уволнени дисциплинарно.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонимкаАми да, ако през тези 27 години някой от лелките беше казала /писала донос/ в общината какво става в тяхната кухня възрастната готвачка отдавна нямаше да я има. Ама нали ще я отцепят от колектива, нали ще я нарекат доносник, клюкарка защо да казва истината?
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимка преди 7 години
До АнонименЩе се промени само когато си поставим достатъчно пазачи без да наричаме "полицейска държава" усърдието на повече полиция и когато спрем да мислим думата доносник за обида, защото добрите постижения на полицията се дължат точно на доноси, а научим ли се да спазваме правилата които си имаме написани нещата ще станат.
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недопустимо е да се краде от деца, обаче и тези заплати са обидни, особено за човек с 30 години стаж! И накрая ще им подхвърлят още по- мизерни пенсии. А за буламачите в детската градина не е виновна само икономията - още помня супата с огромно петно мазнина отгоре и дългите клечки от подправките.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дъщеря ми беше толкова разочарована, когато супа топчета се оказала супа топче. И до сега така наричаме въпросната супа.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После се обиждаме на приказката за "матеряла"Ама така е още от средните векове!Така си караме и още доста време ще мине докато нещо се промени!
31
3
 
19
 
! Отговори
готвача преди 7 години
Бас правя че тези жени от както работят там правят точно това по същия начин и нито бойко можем да обвиним за последните 27 години откакто работи там по възрастната готвачка, нито комунизма, нито извънземните. Виновни са тези който са определили заплатите. Не става да назначиш човек да разбърква каците с мед, на заплата с която да не може да си позволи да си купи буркан мед и да искаш той да не облизва черпака с който бърка. Не е вярно че са на половин работен ден сметнете сами от 6,30ч до 2,30
30
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В която и детска градина или ясла да влязат - все едно и също ще установят! Така са си свикнали - чуждото е общо, но моето си е мое! Освен дисциплинарно уволнение, подобни персони заслужават и сериозна глоба - поне 5000лв или друго. В края на краищата се подиграват с деца!
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Скитник до 23е как бе, повече от четвърт век демокрация евроатлантизъм, НАТО, ЕС, европейски фондове, ясни сигнали и силни знаци...Е, българите намаляхме с няколко милиона, работните места се свиха от 5.5 на 2.2 млн, ликвидирахме си индустрията, енергетиката, здравеопазването, образованието, ама какво от това- важното е, че сме много демократични...
28
1
 
8
 
! Отговори
Скитник до 23 преди 7 години
Ти къде я видя " демокрацията"?
27
7
 
4
 
! Отговори
Колко ми е кеф преди 7 години
Не върви на добре работата. Нека, нека ,нека дойде пак Боко. Нека ви е :)
26
1
 
12
 
! Отговори
Станка-Пенка Ричардс преди 7 години
Ам чи то ако ни мой да са крадне за ко да са върви на работа?
25
3
 
14
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Да, за стотинки имаше първо, второ и трето в ученическите столове, но "чудесно приготвено" е прекалено силно казано.Крадеше се като за световно.Не ми е ясно защо се засягаш, независимо каква политическа ориентация имаш. Качеството се влошава там, където няма конкуренция. Моралът пропада там, където някой диктатор определя критериите и безнаказано може да каже, че черното е бяло.
24
7
 
19
 
! Отговори
До Stanislav преди 7 години
Според теб, кой клас са завършили лелките, работещи в кухнята на която и да е детска градина?И както отбелязва някой по-долу, те работят на половин ден и се хранят там.Но някои неща много трудно се изживяват. Соца наистина създаде традиции - колкото по-при.мити.вен и нискообразован, толкова по-дундуркан, обожествяван, добре платен. Кражбата от държавното, общинското и текезесарското се оневиняваше с думите "от народа - за народа". Научиха се така и не могат, нито искат да се отучат!
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е, че това се смята за новина, защото изглежда е ежедневие. Лично знам за "лелка" от детски дом през социализма, която крала новите чаршафи на сирачета и ги заменяла със скъсаните си от къщи.
22
5
 
0
 
! Отговори
sina преди 7 години
До Даскалска му работаNe te li e sram be. Takiva sushtestva kato teb sa nai-dolnata prosloika na obshtestvoto ni ! Nikoga niama da prokopsash, izmikiar!
21
0
 
16
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
А по мое време ( 80-те години ) в студенсткия стол в Клуб 15 ( между ХТИ и МЕИ ) порциите бяха огромни! Столът беше вечно пълен и освен на обяд работеше и вечер. С два купона х 50 ст се плюскаше като за световно.
20
3
 
19
 
! Отговори
Даскалска му работа преди 7 години
Тези гащнически изпълнения не могат да стават без знанието на директорката, но явно и тя прибира кюфтенца за внучетата. Който е работил с даскалки знае, че по-тъпо, злобно и просто племе няма. Кой каквото може да си прибере си прибира - от маркерите за белите дъски до маята за хляб от стола. Чак прозрачните джобчета за документи си прибират за вкъщи!
19
1
 
29
 
! Отговори
Додо преди 7 години
някак не знам в България готвач да пазарува храна за вкъщи - независимо дали бачка в ресторант или на държава работа... ако сте чули за такъв - да му дадем медал....и не ни занимавайте с тривиални дребни кражби ....пишете за милионите и милиардите изнесени от шепа нашенци... така де... мерси!
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До :(Айде, на тоя пак социализма му е виновен - при социализма за 50 ст.в училище имаше супа, първо, второ и трето, всичко чудесно приготвено и големи порции, а при демокрацията в студентския стол на обед имаше или две хлебни кюфтета с една лъжица зеле или чиния с макарони.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си готвачките в студентският стол преди 2000 година- бога ми, всичките бяха поне по 200 кг., приличаха на дебелите американки от предаването по TLC Моето триста килограмово тяло.За това пък за обед сервираха например чиния макарони с малко размито доматено пюре и ¼ кренвирш, нарязан на ситнопоне като студенти бяхме доста елегантнисъмнявам се обаче, че те още да живи с тези излишни килограми сланина...имаше такива, които едвам ходеха- поклащаха се като патици...