Готвачки свиха храна от детска градина, взели и... мая

Храната уж останала, но проверка установи друго
25 яну 2017 12:00,
90
Готвачки свиха храна от детска градина, взели и... мая
Снимка: Reuters, архив

Родители на деца, посещаващи детска градина "Калина" в Плевен, се оплакаха, че готвачките крадат от храната, предназначена за децата им. Сигналите за изчезналата храна започнали да постъпват преди седмица.

По случая кметът на Плевен назначил проверка. Тя била изненадваща, но съвпадала с времето, когато готвачките си тръгват от работа.

В чантите на двете готвачки открили бучка сирене, кашкавал, масло, бисквити, дори и... 100-тина грама мая.

"Жалко е, че се взема от храната на децата, когато много родители не могат да си позволят да дадат на своите деца сирене, кашкавал, месо, масло", коментира пред Нова тв Мария Атанасова, временно изпълняваща длъжността началник отдел "Образование" в общината.

Готвачките взимат около 430-440 лв. месечно. Те са в предпенсионна и средна възраст. Едната работи в градината от нейното създаване - има над 27 години стаж там , а другата - 16-17 години.

Това, което готвачките са опитали да откраднат, са продукти от деня, от сутрешните закуски на децата.

Самите готвачки обяснили, че тези продукти са останали от закуска и вместо да ги хвърлят, както е по наредба, решили да ги вземат. Проверката обаче доказва, че храната не е останала, а жените са икономисали от продуктите.

И двете са уволнени дисциплинарно.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо нападате човека, който написа, че се срамува. Срамно е да има такива хора сред нас, особено жени, които са способни да откраднат залъка на малко беззащитно дете. А колкото до заплатите - не забравяйте, че работят на половин ден. Не е чак толкова малка заплатата им от тази гледна точка, нали?
15
2
 
33
 
! Отговори
:( преди 7 години
Сефте!Защо някои се правят на ударени?!Кражбата на храна от детските градини, от училищните и студентските столове, от храната на децата и младежите бригадири е здрава традиция, възникнала и циментирана още от времето на социализма.За социалните домове пък не ми се говори.
14
5
 
12
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 7 години
на тия защо не им харесва 440 лв заплата?
13
20
 
21
 
! Отговори
stanislav преди 7 години
Ами направете им заплатите 1000лв. и ще спрът да крадът, с тея ниски заплати е нормално да си взимат за вкъщи
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анонимен 9 - недей само с лошо! Готино е, че има такива изтънчени и изискани, вероятно недооценени хора като теб! Гордеем се с теб!
11
8
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
До АнонименВръщай паспорта и дим да те няма- ***!
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНо защо се срамуваш , че си българин? Не ти трябва този срам. Намери въже и се обеси!
9
6
 
15
 
! Отговори
българин преди 7 години
До АнонименКато те е срам, заминавай. откажи се от гражданство и си намери страна с по красива история и интелигентен фолклор.***!
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкато те е срам вън моментално от Бългсария и отнемане на гражданството и паспорта.после се чувствай както искаш ко..ле такова,не спряхте с тая омраза по родината си....
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
грехота е - точно от децата ! но мисля,че не е само тази детска градина !
6
2
 
24
 
! Отговори
старият артелчик преди 7 години
Ми...то и аз като бях в казармата артелчик ... Ама полка 1400 човека, все кило мръвка ще остане за старото без да се усети в порциона.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На нас в общежитията навремето пък поддръжката и чистачите крадяха направо от стаите през лятото, при условие, че си плащахме за престой на багаж. На мене лично ми беше изчезнал кабел с керамичен накрайник, а и други студенти се оплакваха, че им липсва това-онова. Нищо не можеш да докажеш при условие, че от стая в стая е вървило и лесно може да се хвърли вината върху някой друг.
4
3
 
46
 
! Отговори
българка преди 7 години
Във всички детски градини, училища, болници и други такива учреждения, готвачите крадат от порциона. Особено големи са размерите, когато става дума за малки деца. Преди време в нашето училище картофената яхния за обяд се състоеше от 2 парченца картофче в чинията. Разбира се, направих го на въпрос - повече не се е повтаряло. Какво могат да направят децата ? - Нищо. Не могат да се оплачат в момента, нито да върнат храната, нито да си поискат парите, не се сещат дори да снимат полупразната чиния.
3
8
 
47
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
Те хубаво са ги уволнили...и правилно. Ами сега откъде ще намерят някой да бачка за такива пари? Който дойде да работи за толкова, ще е още по-гладен...
2
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Сиромах човек-жив дявол."
1
3
 
48
 
! Отговори
Бау преди 7 години
Изобщо не им пука на готвачките. Всеки си гледа себе си и той винаги е най-зле. Този егоизъм докато го има шансове за подобрение няма.