Пиян и без книжка - 6 месеца зад решетките!

Такава присъда получи търновец, заловен от полицията
31 яну 2017 18:00,
5
Пиян и без книжка - 6 месеца зад решетките!
Снимка: Flickr.com

По бързо производство на Районната прокуратура във Велико Търново 23-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол, е осъден на шест месеца лишаване от свобода при строг режим. Задържаният е признат за виновен за това, че на 13-и януари е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,93 на хиляда, съобщава "Труд".

Освен това се е оказало, че е неправоспособен водач на МПС и има наложени административни наказания за нарушение на Закона за движение по пътищата. Осъждан е за престъпления от общ характер.

На 13 януари полицейски служители забелязали несигурни движения на автомобил, движещ се по улиците на града и го спрели за проверка. Водачът не представил шофьорска книжка и заявил, че не притежава такава.

Докато разговаряли, полицаите забелязали, че трудно словообразува думите и мирише на алкохол. На въпроса дали е пил, нарушителят признал, че е изпил две големи водки и две бири.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
19
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Не е лошо словоблудците от "Днес" да вземат ако не шаран, поне пъстърва за редактор и коректор. И не разбирам, при положение че постоянно им се отправя "другарска" критика, защо /като че ли нарочно/ пишат с езика на улицата и с "краката" си? Стават смешни и жалки. Този водач да не е от руски произход - някой от тях обичат водка с бира, и коняк с бира...... По бързо се понасят към просторите на Сибир......
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"олицаите забелязали, че трудно словообразува думите и мирише на алкохол" - тая дума словообразува е иронично словоблюдство като забелязването на миризма :D Това не за пръв път го срещам, чудя се обаче дали е шаблон на МВР и така ги спускат или медиите го шаблонират? :)
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е че има и други престъпления. Да го съдят за тях. Книжката и алкохолът са му най-малкия проблем.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали щяха да им вземат номерата ...колата.........