Винетки 2017 г.: От днес караме с новите, старите изтекоха

От днес лепим новите стикери, трябва да пазим и бележката
1 фев 2017 09:37,
43
Винетки 2017 г.: От днес караме с новите, старите изтекоха
Снимка: архив Bulphoto

Валидността на годишните винетки за 2016 г. изтече, от днес шофьорите трябва да се движат по пътищата с нови стикери.

Цените на всички видови стикери са непроменени и са същите както и през 2016 г. Годишната винетка за леки автомобили е 97 лв., месечната – 30 лв., а седмичната - 15 лв.

При закупуването им шофьорите трябва да изискват касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.

Винетки се продават в над 2 500 разпространителски пункта. От тях 372 бр. са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Пълна информация за цените на различните видове винетки през 2017 г. и образците на стикерите можете да намерите в приложения линк – http://www.api.bg/index.php/bg/vinetni-stikeri

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
не преди 6 години
не
30
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До баюАми науче се като гараш да гледаш 100 м. напред, а не само пред капака на колата.
29
2
 
0
 
! Отговори
Нов закон преди 7 години
Нали срока на годишната винетка започва да тече от датата на закупуването?
28
0
 
6
 
! Отговори
читателка преди 7 години
Ако си купя кола през месец май,защо трябва да плащам за цяла година??????????????????
27
0
 
11
 
! Отговори
Плавник преди 7 години
Да пазиш касовата бележка...а хората по света масово се дигитализират. Не стига, че махнаха от закона дневната винетка за леки автомобили, а и някакви хартии, които избледняват за 2-3 месеца трябва да пазим...
26
0
 
20
 
! Отговори
хах преди 7 години
дърта свинетка, ще принтирам снимка на свинаката муцуна и ще си я лепна на стъклото.
25
4
 
17
 
! Отговори
Емигрант преди 7 години
То пък едни пътища хахахахаха като цялата ви смешна клошарска държава ... тази година 97-те левчета отиват в касичката за самолетен билет , а овчите глави да ги стрижат ... малко им е :)
24
4
 
17
 
! Отговори
баю преди 7 години
В морето ли изтекоха вминетките? Не съм купувал вминетка откато ги увеличиха от 4 лв. на 10 лв. Карам си като пич и хич не ми дреме на х.я. Ще си купа виминетка когато спре да ми се троши предницата на колата а това в близките 100 години не го виждам. През 3 месеца хвърлям мангизи за ремонт на предницата понеже имаме мноо красиви дупки.
23
0
 
18
 
! Отговори
питащ преди 7 години
до анонимен 26, да трябва да се проумее и нещо друго, че парите въобще не се използват за подобряване на нещо, вероятно имаш предвид пътната мрежа, а за подобряване на нещо друго. Справка, състоянието на прехвалените магистрали, днес *** лента, утре почват ремонти и ако държиш отворена устата си, ще ти изпаднат пломбите. За второстепенните пътища да не говорим. Но, така е като ни смятат за ***, а пък и ние си го заслужаваме.
22
1
 
19
 
! Отговори
инвалид преди 7 години
На мен ми дадоха безплатна винетка от социала,понеже имам ТЕЛК! Няма касова бележка,няма номер на колата!Ко прайм сеа!!
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Плащач София 19Абе човече от село ти да не се имаш за нещо повече от останалите, че ще казваш кой да си кара колата и кой не?
20
5
 
12
 
! Отговори
до плащач от софия преди 7 години
плащач от бургас - тебе от рано шефа ти те е сгърчил че си влязъл тук да напише коментар поне да се почустваш баровец , за теб винетката е инвестиция че трябва всяка седмица да се прибираш до село за буркани и кисело зеленце, че иначе как ще оцелееш в тоя кензеф софия, големи баровци, нали ви гледам по плажовете още сте с вестника доматите и сиренето
19
0
 
5
 
! Отговори
Гого преди 7 години
До 24 чиновник .То на мен е ясно, че съм си я купил ,ама ако полицая види че е избеляла, не се чете нищо и се заинати ? *** доказвай на пътя датата на закупуване и си губи нерви и време .
18
1
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Иначе партизанската внучка ще върне парите за незаконните винетки тогава, когато всички се обединим и й ги поискаме! А защо е нужно изобщо да си купуваме винетки, след като караме не по нормални европейски пътища, а в картофена нива?!?!?
17
2
 
5
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
До СократисЗначи, ако двамата с жена ми имаме една кола, трябва да платим две винетки? А фирмата, в която работя, може да не купува винетки на служебните си коли? Май не е гот?
16
4
 
0
 
! Отговори
Че Гевара преди 7 години
"ДНЕВНИК: Годишните винетки, даващи право на ползване на пътищата от републиканската пътна мрежа, ще са с валидност 12 месеца от датата на закупуване, а не както сега до края на януари следващата година." Колко време ще е необходимо на някой да започне бизнес с фалшиви бележки с имена на бензиностанции? Изтича 2017, купуваш си бележка с дата декември 2017 и си караш още цяла година със същата винетка .Номера на колата се пише с химикал на гърба на бележката .
15
1
 
24
 
! Отговори
asds преди 7 години
Стържеш старата, лепиш новата, пазиш втората част на стикера, касовата бележка, данъчна декларация, акт за раждане и пак милиционера ще намери за какво да те глоби. Запазена марка ***.
14
0
 
13
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До СократисАз не мисля, а ти казвам че от винетката и данъка едното е в повече, за шофьорите де.
13
0
 
13
 
! Отговори
zeus преди 7 години
До ЧиновникКасовата бележка се печата на термосублимационен принтер, като я нагрееш в ламинатора ще стане абсолютно черна ;)
12
7
 
16
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Знаете ли кога ще дам 97 лв. за винетка, за да карам по разбити междуселски пътища? ТОЧНО НИКОГА!