Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция

Предстоял ремонт на падналия елемент
Обновена: 5 фев 2017 16:33 | 5 фев 2017 15:01, Красимир Ангелов
147
Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция
Снимка: Bulgaria On Air

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба е причина за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", съобщиха официално от АПИ.

Още по темата
Както е известно при случилото се загина жена, след като падналата конструкция удари колата, в която тя е пътувала. Шофирал е брата на загиналата, който не е пострадал сериозно.

В момента движението в тръбата в посока София е спряно и се извършва по обходен маршрут по път I-1 София - Ботевград. Трафикът ще бъде възстановен след като завършат следствените действия и след обстоен оглед на осветителната система, отчитат от АПИ.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостният ремонт на тръбата за Варна.

Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението, посочват от АПИ.

Заради случилото се временно ще бъдат спирани товарните автомобили в посока София на територията на ОД на МВР-Велико Търново, съобщиха от областната дирекция.

Леките автомобили ще се пренасочват в района на тунела от екипи на "Пътна полиция", по обходни маршрути, уточниха от пресцентъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ аз искам да ме управляват норвежки комунисти , не нашите.
100
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Живково време най разпространеното превозно средство бе каручката и двутактоеите . ОТ Статистически ИНСТИТУТ.
99
3
 
2
 
! Отговори
До все преди 7 години
Де се карат за Норвегия... Норвегия си е газоколонка и на това се крепи цялата й икономика и социална политика... Ай със здраве и наздраве и по-малко лошотия.
98
8
 
3
 
! Отговори
Ком. род. изграждат преди 7 години
До Хайде сега..Махай се хайде сега какво чакаш докато са евтини билетите и имаш право да пътуваш. Ако спечели БСП ушанката и кирката на Ечемишка до живот.
97
7
 
33
 
! Отговори
Хайде сега.. преди 7 години
Гласувайте за ГЕРБ, едва ли след 2 месеца на изборите ще помните тази случка нека ви отговоря никой!Писна ми хора писна ми от тази *** ,отворете си очите не заслужават 3ти шанс. Никой не е дал 2ри шанс на тази невина жена.Ако отношо ГЕРБ спечелят изборите , аз се махам писна ми да ме мачкат да нямам права в собствената си дуржава , помислете над това преди да гласувате.
96
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тази жена я пишете на сметката на Боко
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 103 И ТУКА Е КОМУНИЗАМ ЗА ВСЕКИ СТУДЕНТ ДО 3 КУРС.
94
4
 
27
 
! Отговори
Жалко преди 7 години
За съжаление нищо неочаквано...Не случайно на управляващите последните два мандата им казваха ГРОБ, ГРОБарите и т.н.При такова управление от почти два мандата, в което бяха унищожени всички институции и грижа няма за нищо българина играе ежедневна Руска ролетка.Циничното и парадоксалното в случая е, че в същото време се хвърляха милиарди за да се асфалтират полета - т.нар. от ГРОБ магистрали, но без основа, тънък слой асфалт, който някъде се износва до чакъла отдолу, другаде става на вълни
93
0
 
26
 
! Отговори
HellAngry преди 7 години
Ечемишка е зоната на здрача от почти две десетилетия. За две седмици най много лампите да сменят. Осветителни тела, кабели и конструкцията която ги държи си е работа за повече време. Но при ежедневното ми пътуване през конкретното място не съм виждал екипи които да са направили нещо повече. Изключение са двете затворени тръби от половин година насам. А и ако някой се сети за нещо значимо направено в Северна България нека пише. На до изживяване е Тя!
92
2
 
16
 
! Отговори
Професор преди 7 години
10 Ноември 2016 - 10 Ноември 1989 = 27 години?!?;Бойко 1: Март 2013- Юни 2009 = 3 години и 8 месеца;Бойко 2: -07 Ноември 2014 + 27 Януари 2017= 2 и 3 месеца;Това отнесево към 27 години преход е 6години/27 години е около 23% от времето:)И като имаме предвид че тжова са последните 22-23% си е... мамата, при товма с ГРЕБ начело!!!! Калкулирайте бе гномове!!!!
91
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо да ходя в Северна Корея ? Аз искам комунизъм. В Северна Корея не е комунизъм. Северна Корея няма нищо общо с теорията на Маркс. В Норвегия управлява комунистическата партия от 100 години. Кралят е само за цвят. Нищо не зависи от него. Не го убиват, за какво да го убиват от краля нищо не зависи, просто си живее човека и това е. Какво като са основали НАТО, това, какво им пречи да са комунист, че не разбирам ?
90
20
 
6
 
! Отговори
ПИ преди 7 години
До АнонименАбе търтей червен, каква "Норвежка комунистическа партия" те гони ?!? Норвегия си има Крал, има си и парламент, в момента се управлява от ляво-центристко правителство - да, но е също една от най-демократичните страни в света (хората си имат индекс, с който определят тия ра'Ути). А също Норвегия е сред страните основали "лошото" НАТО... Ако това за теб е комунистическа страна - по-добре се скрий.Марш в Северна Корея, като толкова милееш по комунизма! !
89
0
 
0
 
! Отговори
Що за ?!???! преди 7 години
До Анонимен: Извинете незнайни осподине, WTF е вашият пост???
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-близкият отворен проход в посока София остава Шипка.
87
2
 
28
 
! Отговори
HellAngry преди 7 години
За 28 години през властта мина цялата партийна номенклатура на държавата не зависимо от временното заглавие. Резултат има и той е плачевен за нас като народ. Жалко е че започнахме да гинем от безхаберието на хората на които гласуваме доверие да направят България едно по приятно място за живеене. Съболезнования на всички близки на горката жена!
86
0
 
35
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Нали точно на този тунел направиха ремонт на осветлението през 2011 г. Ето инфо: "Движението през тунел "Ечемишка" по автомагистрала "Хемус" ще е през едната тръба в продължение на две седмици от днес всеки работен ден между 9 и 15 ч. Ще бъде извършен ремонт на захранващите кабели и осветлението на лявата тръба на тунела в посока София - Ботевград"
85
0
 
48
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
Не е заради корозия, заради мафията е, мафията която доведе до разруха държавата !
84
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали на тази магистрала откъртено парче бетон едва не уби младеж. Тогава дебелата министърка нареди цялостна проверка на всичките тунели. Е кво видя герберската власт. Нищо, щото вътре е тъмно! Добре че тези некадърници не строят тунели! Пази Боже!
83
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Норвегия е 100 пъти по-добре от България, защото в Норвегия управлява Норвежката комунистическа партия от 100 години. Норвежците са умни хора, не са като българите. Норвежците строят 50 км тунели под морето, а нашите не могат една лампа да сменят. Хората там са построили социализма, а ние разрушихме нашия и го заменихме с корумпирана и примитивна система - капитализъм. И сега като резултат ни падат лампи по главите.
82
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таки тунели в ТОТАЛИТАРИЗМА БЯХА 2-3. И се подържаха от колектив с бригадир. НА ЗАПАД ТЕЗИ ТУНЕЛИ СА СТОТОЦИ И НЯМА ТОТАЛИТАРИЗЪМ. КОНТРОЛА Е ОТ ЧАСТНИ ИНДИВИДИ.