Манолова обеща: До ден се вдига тапата на "Капитан Андреево"

Монтират 10 химически тоалетни и кошчета за боклук
Обновена: 6 фев 2017 19:47 | 6 фев 2017 19:46, Красимир Ангелов
10
Манолова обеща: До ден се вдига тапата на "Капитан Андреево"
Снимка: БТА

Десет химически тоалетни и кошчета за боклук ще бъдат монтирани по магистралата от Свиленград до ГКПП "Капитан Андреево" до края на деня, обяви омбудсманът на България Мая Манолова, която днес посети пункта.

Визитата й бе по повод на километричните опашки от ТИР-ове, които се вихрят в последните дни, съобщават от кабинета на омбудсмана.

Манолова бе сезирана с подписка от недоволни превозвачи, които настояват за спешната й намеса за предотвратяване на задръстването по границата. По думите на омбудсмана шофьорите по опашките трябва да имат елементарни условия за изчакване, които в момента липсват.

"Това, за което аз ще настоявам, е от АПИ, които събират пари от пътни такси, да се организират и да направят един съвременен паркинг преди митницата, какъвто има от другата страна на границата - в Турция", заяви Манолова.

По-рано днес тя се срещна с директора на Агенция "Митници" Розалия Димитрова, съветника на служебния вътрешен министър Пламен Узунов - Захарин Пенов, с ръководители от "Гранична полиция" и митницата. На срещата е отбелязана, че километричните колони от камиони не са инцидент, а почти постоянно явление.

По думите на омбудсмана причините за задръстванията са както вътрешни, така и външни.
"Запознах се с нещата и разбрах, че и от турска страна имат вина. С каквато и скорост да бъдат обработени камионите на българска страна, те няма как да преминат“, посочи Манолова.

"От двете страни обещаха, че 15-километровата колона, която в момента стига до Свиленград, ще се стопи за ден и половина. В четвъртък пак ще дойда, за да проверя дали обстановката се е подобрила", закани се Манолова.

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов също организира работна среща заради колоните от товарни автомобили на ГКПП-Капитан Андреево, съобщава пресцентърът на министерството.

На срещата на граничния пункт е обсъдена ситуацията и са набелязани мерки за намаляване на опашките и за нормализиране на трафика през следващите няколко дни. "Гранична полиция" разполага с достатъчно персонал и необходимите технически средства, автоматизираните системи за граничен контрол работят устойчиво и служителите не изпитват затруднения в обработката на входящ и изходящ товарен трафик при спазване на изискванията за контрол по външните граници на ЕС, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че 17.00 ч. днес опашката от изчакващи товарни автомобили на пункта е била около 13 километра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
господ здраве и нерви да и дава
5
1
 
3
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Мая - Премиер !!!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като бонус за шофьорите Майчето може и да им посвири
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"да се организират и да направят един съвременен паркинг преди митницата, какъвто има от другата страна на границата - в Турция","ДОБРЕ Е ПРЕДЛОЖИЛА:-) ТРЯБВА ДА ИМА УСИЛИЯ ДА СТИГНЕМ ТУРЦИЯ, КАТО ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА Е ИСКАЛА ДА КАЖЕ:-):-):-)РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ДВЕТЕ ГРАНИЦИ Е ГОЛЯМА:-) НЕ САМО КАТО ВЪНШЕН ВИД, ОБОРУДВАНЕ, НО И В НАЧИНА НА РАБОТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ ИМ:-):-):-)
2
5
 
11
 
! Отговори
НАС преди 7 години
БРАВО ! БЕЗ ПОПУЛИЗЪМ И ТОЧНА !!! БРАВО
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Мая! Навсякъде успяваш, въпреки герберските бакии. Трябваше да станеш премиер!