Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца

КНСБ: Малко над 5 милиона души живеят под този праг
7 фев 2017 09:00,
177
Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца
Снимка: Dnes.bg

2250 лева на месец на нужни на 4-членно семейство, за да води нормален живот. Това прави по 562 лв. на човек, показва проучване на КНСБ за издръжката на живот за декември 2016 г.

Малко над 5 милиона души живеят под този праг. Близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедността.

С 200 лева на месец живеят пък 40% от пенсионерите в страната.

Около 70% от работещите българи получават под средната заплата за страната. 10% са високоплатените нашенци, отчита статистиката.

България устойчиво е в дефлация, отчете президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това по думите му оказва негативно влияние върху потреблението и икономическия растеж. И в последното тримесечие на 2016-а има спад в потреблението.

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, 62,2% са трайно без препитание у нас. Всеки четвърти безработен е младеж между 15 и 29 години, сочи анализът на синдиката.

Около 1/3 от работещите българи се намират в София. В столицата заплатите са с 35% по-високи от средната работна заплата за страната.

Пламен Димитров настоя за нова политика по доходите, която да доведе до поне 15% ръст на парите на годишна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Четейки подбни статистики, разбирам колко бе правилно да си взема шлифера и да тегля един сиктир на тая държава.300 лева заплата ли, тази мизерна заплата от 2250 я прибира нашата чистачка, в учереждението което работя в Германия. А аз прибирам 9 пъти по тези пари!А вие продължавайте да си стойте в България, и да живеете като кучета!
134
0
 
6
 
! Отговори
комитата преди 7 години
До Абе И аз мисля така обезверен народ уплашен при най малкото се кланя сам себе си предава апатия го е настъпила живее на вересия няма дух за борба отчаян и смачкан от тези богати политици които вече не си знаят парите а на всичкото отгоре са национални предатели и сега пак всички тези *** са на опашка за власт и берекет вижте как обещават срам и позор а досега какво правихте вашата мамка крадлива само грабите и опустошават държавата .....-затвор и наказание за тези ***.
133
0
 
2
 
! Отговори
комитата преди 7 години
До seira ,Няма такава партия и няма и да има докато нашите политици са предатели гъзодупци крадливи корумпирани те само работят за себе си това са едни алчни хора те мислят само за себе си от 90 -та година до сега само крадат и баламосват народа беден простичък като ;тиквата;една заплата месечна на тези политици се равнява на минималната пенсия на един човек със сто и шеисет лева -забележете на две години пенсия 24 мес. по 160 лв= на 3840лв.-а политикът взима тези пари за един месец а живей
132
0
 
4
 
! Отговори
seira преди 7 години
НАЛИ СЕГА ЩЕ "ОПРАВИМ" ЖИВОТА СИ?КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ:1. ТОТАЛНА РЕВИЗИЯ, КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО И БИЗНЕСА, И ЗАТВОР ЗА "РАБОТОДАТЕЛИ", КОИТО ПРИНУЖДАВАТ НАЕМНИЯ ПЕРСОНАЛ ДА ИЗВЪРШВА ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ И НЕ СПАЗВАТ СТРИКТНО КОДЕКСА НА ТРУДА?2. ТОТАЛНА ЛИКВИДАЦИЯ НА "СИВАТА ИКОНОМИКА" И ИЗЛИЗАНЕ "НА СВЕТЛО" НА ВСЯКА ЕДНА ДЕЙНОСТ?3. КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО И БИЗНЕСА, И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ, НАРУШИЛИ ЗАКОНА ПРЕЗ "ПРЕХОДА", ОГРАБИЛИ СТРАНАТА И НАРОДА?ИМА ЛИ ТАКАВА ПАРТИЯ?!НАРОДЕ!!!!!!!!!
131
0
 
3
 
! Отговори
seira преди 7 години
НАЛИ СЕ ПРОМЕНЯМЕ?КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ:1. НЕ МОЖЕ, ДА СЕ ОТКРИВА БИЗНЕС, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ МРЗ!2. НЕ МОЖЕ, ДА СЕ СКЛЮЧВАТ ТРУДОВИ ДОГОВОРИ И ДА СЕ НАЕМАТ РАБОТНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ, БЕЗ ДА Е ОБЕЗПЕЧЕНА ТЯХНАТА ЗАПЛАТА!3. НЕ МОЖЕ, ДА СЕ ИЗБИРАТ ДЕПУТАТИ, КОИТО ОБЕЩАВАТ "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ", БЕЗ ДА НОСЯТ ИМУЩЕСТВЕНА И НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕИЗПЪЛННЕНИТЕ ОБЕЩАНИЯ!4. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ "КОЛЕКТИВНИ" РЕШЕНИЯ, СЛЕД ЧИЙТО ПРОВАЛ, НИКОЙ ДА НЕ НОСИ ИМУЩЕСТВЕНА И НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!
130
0
 
4
 
! Отговори
seira преди 7 години
ТЯ ТАЯ С ВАЙКАНЕ И ОХКАНЕ НЕ СТАВА!НАЛИ ИДВАТ ИЗБОРИ?КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ:1. ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА ЗА СТРАНАТА ПРИ 5- ДНЕВНА Р. СЕДМИЦА х 8,5 ЧАСА?2. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 100% ИЗПЛАЩАНЕ НА ДЪЛЖИМИТЕ ЗАПЛАТИ КЪМ НАЕМНИЯ ТРУД ПРИ ФАЛИТ НА КОЯТО Й ДА БИЛО ФИРМА?3. КОНФИСКАЦИЯ НА ВСИЧКИ АКТИВИ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ - РАБОТОДАТЕЛИ, ТЕХНИТЕ ФИРМИ И ЛИЦАТА ОТ СЕМЕЙСТВОТО И ЗАТВОР ЗА ИЗМАМА НА НАЕМНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ!
129
0
 
5
 
! Отговори
Благоев преди 7 години
На тия нашите бизнесмени ,държавата не да им взема! Да им дава,пак ще са вътре! Вие заплати ще искате от тях!
128
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До 151 и 152-създайте семейство с поне 2 деца и тогава друга песен ще запеете.Ако самостоятелно ги отглеждате,без помощта на роднини съвсем,за наем да не говорим и всички други разходи
127
0
 
26
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Кой "умник" измисля тези цифри,бе? Та това си е под прага на бедността.Как се живее с малко над 500лв на месец? Е,за боза може и да стигат. Не питам като как вегетират хора с около 80 евро пенсии на месец и ония с 420лв и обещани 460лв заплати? Я престанете да си чешете езиците! Народът умишлено се държи беден.Пари има,намерение за увеличение нЕма. А и *** Балкански си го заслужава.Казвам го с огорчение.Щом няма реакции,значи на народът му харесва да е беден....
126
0
 
28
 
! Отговори
Много от софиянците преди 7 години
са със заплати под 700-800 лв, живеят в жилищата на родителите си, в общо домакинство с тях.Говоря за хора с висше и средно образование, които все още не са семейни, и за такива, които вече са женени и имат по едно дете, не всеки се решава да създаде две.Има и млади висшисти, които приемат да работят за заплати, близки до минималната, защото родителите им са вече пенсионери и изнемогват. Другият вариант е Терминал 2Който е дошъл в Сф отнякъде,се изръсва за наем и със заплата 800 лв мизерства.
125
10
 
7
 
! Отговори
Кемпес преди 7 години
Затова ние софиянците не можем да си намерим добре платена работа, всеки навлек на квартира иска поне 1500 чисто! И обикновено му НАМИРАТ - при някой селски или градски вече уредил се в София!
124
12
 
4
 
! Отговори
(:::) преди 7 години
"Наскоро попаднах на обява за сервитьорка 1000лв заплата."Сложи минимум 50лв на ден бакшиши, сметни колко пари са това за месец и ще видиш, че парите не са чак толкова малко.
123
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме семейство с две деца, чист месечен доход след данъци над 3700 лева и живеем доста скромно, не нам тези по 2000 лева кака се оправят.
122
5
 
6
 
! Отговори
маке преди 7 години
работил съм кат инженер в софето cad cam заплата коко да не умреш от глад ся съм си на село гледам си офци кръкам на корем чист въздух стари моми кат за мене да ви е......... м и технологийте и ит специалностите
121
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро попаднах на обява за сервитьорка 1000лв заплата. Обадих се веднага. Оказа се малко заведение в Младост, а работното време беше всеки ден от 7 до 24 (като ако има някой клиент да си допива трябва да се изчака). Та мисля че не е важно колко получаваш, а колко време работиш и при какви условия
120
0
 
18
 
! Отговори
Сф преди 7 години
Собствен апартамент и месечен доход почти 1 700 лв. Не използвам личен автомобил - живея и работя на такова място, че всичко ми е наблизо.Не търпя лишения, но и лукс не си позволявам. Когато ми се наложи да правя ремонт или да подменя амортизирана част от обзавеждането, трябва много добре да си планирам разходите в рамките на близките месеци. Ако искам курорт през отпуската или нелуксозно пътуване в чужбина, налага се да спестявам.Около 1 000-1 500 лв годишно отиват за подпомагане на роднини.
119
0
 
18
 
! Отговори
Биснесмен мутра преди 7 години
Пичове, докато бизнесмен е България е *** дума, няма да се оправим. Предприемачеството е на нулата, а далаверадцийството на макс.
118
1
 
22
 
! Отговори
Софето преди 7 години
"И престанете да лъжете за заплати в хиляди в София."Нали не си представяш да давам 400лв за квартира, 100лв за парно и 100лв за транспорт в София и да взимам 500лв заплата. В София за мизерен живот на квартира ти трябват поне 1200лв заплата.
117
0
 
18
 
! Отговори
Много е скъпо преди 7 години
Всичко стана толкова скъпо напоследък. Цените на повечето ни услуги и продукти вече гонят европейски нива.
116
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Камикадзе"програмиста"пише се депутат, а не депотат