Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца

КНСБ: Малко над 5 милиона души живеят под този праг
7 фев 2017 09:00,
177
Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца
Снимка: Dnes.bg

2250 лева на месец на нужни на 4-членно семейство, за да води нормален живот. Това прави по 562 лв. на човек, показва проучване на КНСБ за издръжката на живот за декември 2016 г.

Малко над 5 милиона души живеят под този праг. Близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедността.

С 200 лева на месец живеят пък 40% от пенсионерите в страната.

Около 70% от работещите българи получават под средната заплата за страната. 10% са високоплатените нашенци, отчита статистиката.

България устойчиво е в дефлация, отчете президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това по думите му оказва негативно влияние върху потреблението и икономическия растеж. И в последното тримесечие на 2016-а има спад в потреблението.

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, 62,2% са трайно без препитание у нас. Всеки четвърти безработен е младеж между 15 и 29 години, сочи анализът на синдиката.

Около 1/3 от работещите българи се намират в София. В столицата заплатите са с 35% по-високи от средната работна заплата за страната.

Пламен Димитров настоя за нова политика по доходите, която да доведе до поне 15% ръст на парите на годишна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 7 години
Хак ни е!Отдавна трябваше да "запее" Калшников, но сме роби миризливи!Ще взема да мигрирам в Румъния.Румънците имат топки, не са плюнки,протестиращи с тъпани, гайди и хорца като на сватба!
94
0
 
24
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Половин депутат взема 2500, а един цял депутат 5000лв. А колко ли почучава 4 членно семейство на депутат? Тогава как да вярват на народа, че е живее в мизерия?
93
3
 
13
 
! Отговори
980тр преди 7 години
До kempes 104 като няма работа как да стои човека ?????не стига че всички пари само в София се изсипват , ами сте и недоволни Не се коси , след още 20 години 2/3 от България ще живее в София
92
18
 
4
 
! Отговори
Лъжи преди 7 години
Всяка 5та кола е за над 50 хиляди лева, в София всеки 5ти живее в жилище за над 200 хиляди лева, в Бургас и Варна няма бедни хора факт са скъпите им жилища и автомобили. Лятото на Свети Влас например Българите пристигат с Ферари, Мазерати, Бентли, Ламборгини и последни модели С класи, Поршета и др. Не знам кое ни е бедното? Кръчмите са пълни, хотелите са пълни, карат се супер скъпи луксозни автомобили от МИЛИОНИ БЪЛГАРИ. ФАКТ!
91
1
 
8
 
! Отговори
Мисля си! преди 7 години
Дали не е по-добре вместо да плащаме за многодетни майки,жени пенсионери, самотни майки, издръжки от бащи при развод,инвалидни пенсии, еднократни помощи за деца, първокласници, вдовишки пенсии и т.н.. Да се осигури един базов доход на жените неработещи от 500 лв. и край. Някой смятал ли е, какви помощи се дават, колко излиза това на хазната? По този начин хем жената няма да се налага да работи, а ще си седи у дома и ще възпитава децата. Ще се спре спукулацията с ТЕЛК-ове и др. тарикатлъци.
90
0
 
1
 
! Отговори
колега , преди 7 години
До Анонимен 103 а какво работиш , или нослето е порастнало ??????
89
1
 
3
 
! Отговори
мдаааа преди 7 години
иИзходът е само един - на изборите да гласуваме за всички , да вкараме 500 депутати Едните ще направят минималната пенсия -450 лв , другите мин .заплата 1000 лева , третите средната заплата 2000 лв. По нататък - други ще вкарат лошите по затворите , ЦВ също , ще върнат откраднатите 4 млрд от КТБ , пети ще ревизират енергийните договори и проекти Това е
88
6
 
3
 
! Отговори
kempes преди 7 години
Ами стой си в родния град и ще си добре
87
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм на 4 хилки месечно.
86
0
 
16
 
! Отговори
СВИДЕТЕЛ преди 7 години
СЛУЖИТЕЛ В ОБЩИНА В КРАСНО СЕЛО САМО НА 1 ЗАПЛАТА КАРА 4 ДЖИПА 7 МЕРЦЕДЕСА И 5 БЕЕМВЕТА!
85
3
 
20
 
! Отговори
Dan преди 7 години
575 лева ми е само квартирата в София без консумативите, не знам как някой човек може да живее с толкова пари на месец. Може би считат, че всички имаме собствени апартаменти по дифоулт, както се казва. Да, ама не!
84
3
 
5
 
! Отговори
Виц-кавър версия преди 7 години
Сорос от Давос:Давам 1 млн. $ за 1 месец работа !Американеца: ОК, Сър !Китаеца: Аз ще работя вместо 1 месец - 1 година !Германеца: Приемам - нищо, че работя вече на две места !Руснака: Този месец имаме военни маневри, другия-чистим оръжието, а по-другия сме отпускари !Българина: А.а..а, ти искаш да ти станем роби !
83
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много *** народ сме и малкото пари които изкарвате са ви много ако обвиняват е политици за собствената си некадърност
82
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът на България сега е съдебната система. Трябва да се реформира съдебната система. Съдебната система е неефективна. Ако имахме ефективна съдебна система капиталистите и собствениците на фирми автоматично щяха да се откажат от печалбите и ще започнат да работят на загуба като вдигнат заплатите и минималнта заплата стане 1500 лева плащайки от собствения си джоб на работниците. Но за това е необходимо да реформираме съдебната систем, проблемът е в съдебната система.
81
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедни са тези които са лошо образовани или зле възпитани
80
6
 
15
 
! Отговори
СРАМОТА преди 7 години
Бедни сме заради политиката на ГЕРБ-ГРОБ,която води т 10 години насам.
79
19
 
10
 
! Отговори
от Дания преди 7 години
Заплатата ми е 90 хил крони, около 12 хил евро. Живеем в голяма къща на три етажа, имаме три коли, децата учат в елитни колежи. Днес когато България е в ЕС умните и кадърните могат да се реализира навсякъде, само некадърниците са бедни.
78
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При капитализма умните и работливите живеем добре. Капитализма е най-съвършената система защото никой не е измислил по-добра. При капитализма само некадърниците и мързеливците са бедни и безработни защото ги мързи да работят и да се кфалифицират.
77
0
 
34
 
! Отговори
Испания преди 7 години
Мин.работна заплата 400евро, работодателите ,които не могат да я осигурят-да закриват фирмата,другите да си намалят луксозните лични разходи и печалба и да дават адекватни заплати.И гледайте потреблението как ще се повиши.Аман от подобия на работодатели , олигарси, беззаконие,анархия и държава,която е абдикирала от всичко и всеки
76
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 4..5 месеца ги вадят тези статистики и какво....керванът си върви кучето си лае.Отчитаме само сухите цифри.Нещо да се е променило.Нищо.Бития си е бит...е....я си е е..н.Такава е ситуацията.