Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца

КНСБ: Малко над 5 милиона души живеят под този праг
7 фев 2017 09:00,
177
Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца
Снимка: Dnes.bg

2250 лева на месец на нужни на 4-членно семейство, за да води нормален живот. Това прави по 562 лв. на човек, показва проучване на КНСБ за издръжката на живот за декември 2016 г.

Малко над 5 милиона души живеят под този праг. Близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедността.

С 200 лева на месец живеят пък 40% от пенсионерите в страната.

Около 70% от работещите българи получават под средната заплата за страната. 10% са високоплатените нашенци, отчита статистиката.

България устойчиво е в дефлация, отчете президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това по думите му оказва негативно влияние върху потреблението и икономическия растеж. И в последното тримесечие на 2016-а има спад в потреблението.

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, 62,2% са трайно без препитание у нас. Всеки четвърти безработен е младеж между 15 и 29 години, сочи анализът на синдиката.

Около 1/3 от работещите българи се намират в София. В столицата заплатите са с 35% по-високи от средната работна заплата за страната.

Пламен Димитров настоя за нова политика по доходите, която да доведе до поне 15% ръст на парите на годишна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разберете, че без производство не можем да станем богати. Но как да се конкурираш с фирмите в Европа? Нали затова ни приеха в ЕС, за да ни ликвидират като конкуренция. Малка, но все пак неудобна.
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 29Това са приказките на Бойко и шайката му и на всички комунисти.Много семейства има без коли или пък имат някакви трошки,а има едно малцинство дето имат по цял парк в палатите си, където има кола всеки член на семейството и те са тези дето щарат по магистралите защото тях не ги бълка колко струва бензина.Не слагай всички под един знаменател,защото е истина,че сме бедни и то много...не виждате ли какви икономии се правят зимата за да си платим сметките,нима не виждате колко просяци
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мизерия
32
2
 
17
 
! Отговори
фен преди 7 години
Лошото е, че и Европа обеднява! Корпорациите унищожават малкия и среден бизнес, а еврото направи цените безумни.
31
3
 
12
 
! Отговори
Разбирайте, че преди 7 години
почти всички не чакат само на едната заплата.Но и така парите на много българи не стигат.
30
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33Да не е разход , ако имаш пари. След като ревеш , че не можеш да си платиш сметките и нямаш пари за храна , как имаш за кола .
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е национална трагедия вече 28 години...
28
1
 
13
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 7 години
А, по 562 лв. на човек ?!Много е !!Може и по-малкоИ по-малко
27
3
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 7 години
Що за измишльотини! На цената на една нова кола, тук се купуват поне 30 таралясника. Което не е чак такъв разход.
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО ПОЛИТИЦИТЕ МИ ГОВОРЯТ ,ЧЕ НЯМАМЕ ИКОНОМИКА, ЧЕ СМЕ МЪРЗЕЛИВИ И НЕ МОГА ДА СЕ НАЧУДЯ НА ТЯХНАТА НАГЛОСТ И НАШАТА ТЪРПИМОСТ. ТЕ ЛИ СА НАЙ-РАБОТЛИВИТЕ ,ЧЕ ПОЛУЧАВАТ ПО 10-20 ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ. А ПАРИ НЯМА ,ЗАЩОТО КРАДАТ ,ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ МАКАР ЧЕ ИМАТ ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ НА ФОНА НА ТАЗИ БЕДНОТИЯ ,ЧЕ ИМАТ БЕЗБРОЙ БЕЗПЛАТНИ НЕЩА И ПАК КРАДАТ . Е ЗАТОВА СМЕ БЕДНИ! И КРАДАТ ВСИЧКИ И НАЙ-МНОГО КОМУНИСТИТЕ ОТ БСП,ДПС И ГЕРБ !
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обаче имаме най много партии на глава от населението. Ако партийците станеха овчари, щяхме да бием и Австралия по млекодобив! Пък то нас ни стрижат тарикатите.
24
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНякой може ли да ми обясни след като 5 милиона живеят под прага как всяко семейство има по една до три коли . Според статистиката в ЕС имаме най много коли на човек . Вярно е , че са стари , но струват пари и разход за гориво и подръжка. Като не ти стигат парите за издръжка от къде взимаш пари за тези разходи . Явно повече се оплакваме от колкото е истина .
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така нареченият ИНВЕСТИТОР е класически библийски скакалец, който се ползва с протекцията на местната управа и изсмуква всички жизнени сокове от населението, Когато не остане нищо за плячкосване, т.нар. инвеститор ще си събере куфарите и ще се махне.Мерси, за което господа управници, модерните думички не могат да прикрият истинската същност на нещата, а тя е проста- робовладелци. Аз не сдъм мързелив, а ПРОДАДЕННема да се извинявам.
22
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статистиката за София и провинцията трябва да е различна. В София с 1500-2000 се оправя горе долу един човек и нищо не остава настрана, а не човек със семейство. Всичко е по-скъпо - транспорт, детски градини и тн. В провинцията масово цяло семейство живее с тези пари и то пак е на ръба
21
1
 
29
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "Малко над 5 милиона души живеят под този праг." - край на цитата!3 000 000 биобългари обърнаха гръб на България за 27 години - колко биобългари са останали? Без да броим етническите турци, и чистокръвните роми??? Демографската катастрофа е отдавна ФАКТ! И всичките ни правителства активно работят за обезлюдяването, и циг***низир***нето на страната! Геноцида продължава!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо ще се стреснат от проклятието ти. Тези хора, освен от паве в главата, от друго не разбират.
19
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки народ, който блъска безропотно за 500 лева, докато политиците му карат джипки за по 500 000, заслужава своята участ :)
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Баро ВкаровТова е най-елементарното оправдание ! Оправдание за *** ! Защото не мисля ,че депутатите ни са много работливи или пък политиците дето си назначават по 20 съветника ,не само защото са некадърни ами и защото ги мързи сами да си свършат работата. Българи има по цял свят и никъде от Англия,Америка ,Германия .....не муваме такъв упрек ,а само в България. Оправданието на нашият алчен ,български бизнес !
17
1
 
25
 
! Отговори
КЪМ 22 преди 7 години
ТОВА Е САМО ОПРАВДАНИЕ....ЗАЩОТО МЪРЗЕЛИВИ ИМА ВЪВ ВСИЧКИ НАРОДИ ,НО НИКОЙ НАРОД НЕ ЗАСЛУЖАВА БЕДНОСТТА ,КОЯТО НИЕ ТЪРПИМ ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТТА НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ И ТЯХНАТА АЛЧНОСТ. НИМА *** В Н.С СА РАБОТЕЛИВИ ? НАЙ-ДОБРОТА НАКАЗАНИЕ ЗА ПАРТИИТЕ ДОВЕЛИ ДЪРЖАВИТЕ СИ ДО БЕДНОСТ Е ПРОКЛЯТИЕТО,ПРОКЛЯТИЕТО НА ХИЛЯДИТЕ БЕДНИ.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЖурналистите задават въпроси за които им се плаща най добре.