Фирмата, поддържала "Ечемишка", нямала вина за трагедията

Братът на загиналата в тунела не вярва виновните да бъдат наказани
Обновена: 7 фев 2017 22:21 | 7 фев 2017 22:11,
31
Фирмата, поддържала "Ечемишка", нямала вина за трагедията
Снимка: bgonair.bg

Фирмата, която поддържа тунел "Ечемишка” на магистрала "Хемус", не смята, че носи вина за трагичния инцидент, при който загина жена.

Още по темата

Изпълнителният директор на дружество "Автомагистрали" Парашкев Кръстев коментира лаконично заради разследването причините за нелепата смърт на 64-годишната жена.

"Не смятам, че е коректно, не смятам, че сме виновник за един нещастен инцидент. Нека следствието се произнесе", каза той пред bTV.

Последната щателна проверка на злополучния тунел е била през септември, когато другият е спрян за ремонт и движението става двупосочно в този.

По думите на директора няма констатации за установен драстичен проблем в последния момент септември месец. От повече от 4 месеца поддръжка на тунела не е правена, освен за изгорелите лампи.

"По време на двупосочното движение проверката не може да бъде толкова обстойна, защото не може да се влезе със специализирана техника, не може да се спре движението, така че откакто движението е двупосочно, проверките пак са ежедневни, но за изгорели осветители", обясни Парашкев Кръстев.

Той е категоричен, че фирмата си е свършила работата.

Братът на загиналата жена, който е шофирал колата и оцелява по чудо, не вярва обаче виновниците да бъдат наказани.

"И вярвам, и не вярвам. При такива случаи винаги излиза, че няма виновен. Нещата се размиват, отговорността е колективна", каза Николай Николов.

Според него виновни са отговорниците, които поддържат магистралите и тунелите, които по думите му не са си свършили работата.

Николай Николов разказа, че непрекъснато трепери и от две нощи не е спал. Казва, че всичко станало неочаквано, за секунди.

"Както си карахме - ламарини, тръби изпопадаха. В първия момент не разбрах. Излязох навън... И всички тези неща - върху покрива. Беше страшен трясък... Само извиках: "Сестра ми, какво става?" Въобще не ми отговори. Намерих я на задната седалка", разказа той.

"Ако бях изпреварил още един метър, нямаше да се случи... Но ние сме били "късметлиите" да бъдем на това място", каза още Николай Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: тунелЕчемишка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам кога е строена сградата на Народното събрание,но май идва времето и нейният таван да падне в правилния момент!
25
0
 
3
 
! Отговори
Следователно преди 7 години
и фирмата, поддържаща фирмата за поддръжка на "Ечемишка" и тя нямя вина !
24
0
 
4
 
! Отговори
Братко преди 7 години
Абе, къде е батко ?
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До MenЗащо още е на свобода ?
22
0
 
6
 
! Отговори
Men преди 7 години
Защо този човек продължава да е на работа?!
21
0
 
23
 
! Отговори
корумпирана държава преди 7 години
Чавека да не си губи времето и парите да съди фирмата. Той трябва да осъди държавата, министерството на регионалното благоустройство и развитие, защото те са хората които вземат порите на народа, дават ги на фирми и си измиват ръцете с това. Отговорноста е на министърката Павлова и инжинерите от държавен стандарт Тя да обясни пред съда как държавата извършва проверките! Проверяват ли работата на фирмите или само си получават корупционите такси и комисиона при възлагане на обществената поръчка
20
0
 
16
 
! Отговори
държавата е виновна преди 7 години
Казях и пак ще кажа. Фирмата изпълнител на подръжката има задача да прави проверки според закона и изискванията за проверки, но основната отговорност е на министерството на регионалното развитие. Те са тези които определят коя ще бъде фирмата и какви ще бъдат задачите. Всекидневната проверка която извършва фирмата е визоална.Веднъж на година се прави задълбочена проверка на конструкции, корозия, издръжливост от инженери на държавен стандарт. Има специални уреди с които се измерва здравината
19
2
 
13
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
До 20Абе за нещо несвършено преди 10 години...Нали заради тези които казваш дойде ГЕРБ на власт ? Пак ли други са им виновни на ГЕРБ ?Какво направиха за 8 години ????
18
4
 
25
 
! Отговори
Реалноста преди 7 години
Фирмата която е трябвало да ремонтира Ечемишка е на ДПС. Получила е 2,4 млн лева по времето на Станишев, но не е свършила работа.Прокуратура и Съд могат да накажат виновните, но няма да го направят, не и у нас.
17
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувайте пак за БСП и ДПС, които раздават милиони на фирмите си за ремонт, а фирмите си почиват на курорт с тези пари без да са свършили нищо!
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирмата,избрана с нагласен конкурс,Лиляна Павлова с нейното безхаберие и некомпетентност ,Бойко с неговият нарцистизъм и всевластие,никой не е отговорен -само шофьорът на колата дръзнал да пътува като обикновен гражданин с купена винетка,гражданска отговорност,платен пътен данък,къде си тръгнал да смущаваш далаверата на властта бе ,виж как се блъсна сам в падналата корозирала тръба,ти срещу природните закони ли си тръгнал да караш..на ти сега!
15
1
 
17
 
! Отговори
Ххх преди 7 години
Абе къде е Бойко ? Дали повтаря като развален грамофон още - пътища, магистрали ????
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е онзи умен и честен мъж *** име Бойко който ряза ленти, ленти за какво ли не, строи ни пътища, строи, строи та се забрави. Като заговореше трябваше само да затворим очи и да се принесем в неговия виртуален свят и да мечтаем, мечтаем до забрава. А всъщност ни набута в блатото на отчаянието, разрухата, предателството, липсата на държавност и морал, в общество което се състои от безлични и беззъби подобия на хора, приели съдбата си като заколение. Румънците отдавна разкъсаха оковите, заживяха
13
0
 
29
 
! Отговори
Изненада преди 7 години
Е как ще има виновни? В България никога никой никога не е виновен.Щяхте да ме шокирате ако беше обратното.
12
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ту не е институция, а фирма. Фирмата трябва да бъде съдена и да платят обезщетение какви повече виновни търси и кой да ги накаже, ако самия той не се запъти към най-близката адвокатска кантора.
11
0
 
26
 
! Отговори
идея преди 7 години
Да питат Бойко за фирмата строител
10
0
 
60
 
! Отговори
123 преди 7 години
Това е типичен пример за безстопанственост и безотговорност на поредната държавна институция в България.Печелят обществени поръчки за милиони.Тези пари се източват,не си вършат коректно работата а замазват положението с възможно най-малко вложени средства за да откраднат повече.Когато стане инцидента,в следствие на тяхната безотговорност почват след дъжд качулка да имитират дейност и да пращат екипи да инспектират и ремонтират.Този цикъл е безкраен,защото това е най-лесния начин за забогатяване.
9
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва ли да с повтарям? България - страната в която никога за нищо няма виновни.
8
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туй е само началото чакайте да корозират сглобките на панелките дето ги санират какъв конденз се трупа а те не се първа младост. Кой каквото построил - построил скоро миналото ще ви се стовари отново на главите откм бъдещето . Няма вече Бай Тошо да ви строи язовири заводи АЕЦи да внася работници от Виетнам а вие да си клатите краката. Бог забавя, но не забравя.
7
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такова понятие като колективна отговорност. Бях бригадир на бригада на тунелните съоръжения в целият софииски окръг по татово време. При такъв инцидент отговорноста не носи цялата бригада или директора а този който е отговорник на подържащата бригада. В случаят бях аз. Така че ако този инцидент се случеше аз като отговорник за бригадата която се състоеше от 15 човека влизах на топло за една десетилетка. Защото съм спал и не съм наредил на хората си да си вършат работата по подръжката!