Животът в "Ечемишка" висял на тел, пазеща лампите да не паднат

Има хаос в поддръжката на тунелите, призна разследващ
Обновена: 7 фев 2017 07:00 | 7 фев 2017 07:00,
81
Животът в "Ечемишка" висял на тел, пазеща лампите да не паднат
Снимка: БТВ

Електротехници с голи ръце и клещи отстраняваха прогнилите лампи в тунел "Ечемишка" и режеха телта, с която са вързани преди години за металните греди, за да не паднат. Тръбата на съоръжението в посока София е затворена след инцидента, при който такава греда падна и уби 64-годишната Елена Горанова, пътуваща в автомобил.

"Сваляме лампите от тунела", заяви един от работниците пред "Труд". По обяд на мястото на трагедията нямаше експерти от АПИ въпреки уверенията, че ще извършат оценка. На мястото липсваха обозначителни знаци, табели или полицейски ленти.

Един полицейски патрул дойде минути след като беше започнал демонтажът на убийственото осветително съоръжение – около 15 ч. Все още не е ясно кога лявата тръба на "Ечемишка" ще бъде отворена за движение в посока столицата.

Още по темата

"До 2-3 дни може да приключим, никой не ни казва, тук сме да вършим работа", заяви друг работник от поддържащата "Автомагистрали" ЕАД.

Дотогава шофьорите ще минават през стария път през Витиня и ще се включват в магистралата при Правец. Забранено е движението на камиони по пътищата Бяла – Плевен – София и Велико Търново – Ловеч – София. Идващите от Габрово, Велико Търново и Русе могат да минат през Прохода на републиката. Обходният маршрут за камиони от Северозападна България е през Ребърково – Своге – София.

"Автомагистрали" ЕАД поддържа "Ечемишка" на базата на договор с Агенция "Пътна инфраструктура", твърди всекидневникът. Той е подписан на 29 май 2015 г., след като "Автомагистрали" ЕАД е спечелила обществена поръчка, обявена на 20 март същата година. Държавното дружество е бил единствен кандидат и получава заданието. В задълженията на "Автомагистрали" ЕАД влиза и поддържането на осветлението в посочените тунели.

Има хаос в поддръжката на тунелите, заяви разследващ. Според него има потенциални обвиняеми и в АПИ, и в поддържащата фирма " Автомагистрали". При първите разпити се изяснило, че по норматив обследване на всеки тунел трябва да се извършва 2 пъти годишно, а последното в " Ечемишка" е правено преди 2 години.

От съдебна медицина оповестиха резултатите от аутопсията на жертвата. Тя била със счупен череп и множество открити рани и кръвонасядания по тялото. Смъртта й е настъпила от две дълбоки порезни рани в главата, причинени от ръждясалата ламарина, паднала от осветителната конструкция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
"Електротехници с голи ръце и клещи отстраняваха прогнилите лампи в тунел "Ечемишка" и режеха телта, с която са вързани преди години за металните греди, за да не паднат."А бе заухххавци... намирате фирмата дето подръжа тунела, намирате оня дето отговаря за работата и си е сложил подписа, че е ок и директно в затвора!!!
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Тошо им е виновен на днешните демократи, че е построил толкова неща, които те не могат да боядисат. Свинетку, а в цената на горивото колко данъци са включени, вкл. и пътен?
65
1
 
4
 
! Отговори
ааааа преди 7 години
Сега полицаите какво ще напишат "несъобразена скорост с пътните условия " *** държавата в която живеем. Преди година на брат ми женаму катастрофира заради аквапланинг на магистралата след Жерково в посока София возейки моите две малки деца и нейното на 2 годинки и леля ми на 70 години с автомобил 4 x 4 и скорост около 90 км в час . Полицайте и писаха акт за несъобразена скорост с пътните условия: Питам аз пътните условия се развняват на това да караш в езеро може би
64
0
 
1
 
! Отговори
мунчо преди 7 години
Булгаристааааан!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо едно държавно предприятие възлага на друго държавно нещо си с процедура по ЗОП? Прозрачност знаем че няма с тези процедури, тогава каква е целта? Едното държавно да смъкне цената която ще плаща другото държавно? Само бумащина и кой знае колко месеца не е имало договор за поддържка дорде мине малоумния ЗОП. Някой се прави на по-чист от водата абсолютно ненужно
62
0
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До ГЕРБЕСАР ТЪПНяма как да минеш ГТП-то ако автомобилът ти не е изправен и ако не си си платил всички налози , ако гумите ти са износени или спирачките ти не държат. Само надникни в някоя морга , колко много автомобили се разфасоват след бракуване порадио тази причина.Така че не оневинявай виновните за случая в Ечемишка.
61
0
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Ако и сега Следствието,Прокуратурата и Съдът не вкарат длъжностните лица , ( от шеф на Фирма нагоре) в затвора за непредумишлено убийство и кражба на държавни средства,то значи ,че стават съучастници в убииството.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пак няма виновни...трябва някой да задвижи системата и държавния апарат да заработи,и да има план за поне 5 години напред. явно трябва да се децентрализира властта не може за паднала лампа премиера ти виновен.. кой носи отговорност? а тези дето по цял ден се чешат, за сметка на данъкоплатеца
59
0
 
13
 
! Отговори
Умен преди 7 години
Хора, просто спрете да плащате данъци, винетки, застраховки, ток, вода, парно - всичко! Понеже явно не можем да се обединим и да протестираме по друг начин нека го направим така. Какво ще ви направят? Ще ви махнат номера на колата? А като всички коли почнат да се движат без номера? Ще ви изпратят съдия-изпълнител? А като почнат навсякъде да ги посрещат със сопи и камъни? Анаррхия за тази държава за да се рестартира и събуди.
58
0
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ - Сусурлево преди 7 години
Винетките станаха по-скъпи, но и телта, с която се "монтират" осветителните тела по тунелите е по-хубава вече - дебела и малко по-дълга. Едно време, са се лигавели с разни болтове-молтове. Загуба на време и пари. В Боколенд на почит са телта и бутафорните спектакли.И не говорете срещу цар Тиква и Свинетка. Те са невинни. Няма значение , че те упрявляваха последните 6-7 години. Виновен е някой друг - Костов, Станишев, Путин, Обама, илюминатите или марсианците. Цар Тиква никога не е виновен.
57
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес минавах София-Търново. Отклонението през Витиня е пълен кошмар. Като си помисля за какво плащам винтека направо вдигам кръвно от нерви.
56
21
 
6
 
! Отговори
ГЕРБЕСАР ТЪП преди 7 години
Да питам колко от критиците тук са с изправни и оборудвани автомобили?С подходящи гуми.Минимума за грайфер от закона е силно занижен.Минали реален технически преглед и редовно обслужвани в сервизи?Колко си вършат съвестно и качествено служебните задължения?Колко от Вас типично по български претупват нещата,не спазват инструкциите и стандартите.Не им пука,или въобще не съзнават, че ще очернят живота на друг?Не може ***,мързелив и крадлив народ да случи на кадърни и честни ръководители!Кофти!
55
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ББ винаги другите са му виновни. Като нищо ще изкарат бай Тошо виновен, че е построил тунелите?!
54
0
 
1
 
! Отговори
oeruio преди 7 години
Очаквайте и изявите по въпроса на експерт Любка Маринова!
53
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,видяхте ли как всички"независими"телевизии цяла сутрин се надпреварват кой повече да оближе оцапаните и *** диррници на Боко и Свинетка.Шампиони в това дело бяха плешивото мекотело Иво Никодимов и арменското близало Хекимян.Колко време горките търсиха под вола теле и все намираха някакви виновници от преди 15 години.Само ГЕРБ ни лук яли,ни лук мирисали.Станишев пак бил виновен,Тодор Живков,че ги построи.Сигурно и хан Аспарух,че ни е заселил тук.Медиите минават вече всички граници.
52
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения който направи нещо за Българските пътища е ББ, останалите тухла върху тухла не са сложили, а имаше много преди него, да не е господ да оправи всичко от раз
51
4
 
0
 
! Отговори
Локи преди 7 години
Значи при падащи ,лампи ,тръби и какво ли не още евентуално ,нас ни държат в тунела 10мин докато чакаме отсрещните да минат около 20 мин след инцидента.
50
5
 
48
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
КЪДЕ СЕ СКРИ СВИНЕТКА ПАВЛОВА? НАЛИ НЕ СИ ЗАТВАРЯШЕ УСТАТА! ИСКАМ ДА МИ ОТГОВОРИ ЗАЩО ПРИ ГОДИШНА ВИНЕТКА В ШВЕЙЦАРИЯ РАВНА НА 75 ЛВ. ПЪТНИТЕ СЪОРЪЖЕНИЯ ТАМ СА ПЕРФЕКТНИ, А В БЪЛГАРИЯ ПРИ 97 ЛВ. СА В ПЛАЧЕВНО СЪСТОЯНИЕ, А ПОСЛЕ ДА Я ОСЪДЯТ И ЗАСЛУЖЕНО ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА, КЪДЕТО И Е МЯСТОТО!
49
0
 
17
 
! Отговори
681 преди 7 години
До benНякога хората си общуваха, а днес всеки се е затворил пред клавиатурата и толкоз...Демек, интернета е създаден точно за разединяване на народеца, което е добре дошло за управниците ни.
48
1
 
15
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
Родните телевизии се препълниха от "експерти" и коментатори по въпроса, а няма кой да потегне съоръжението и поне една ръка боя да удари, та да не ръждясва....Сега и БХ е готов да го включи в програмата за саниране (срещу поредния милиард в джоба). така е в днешна БГ!