Джипове на горските стопанства – все още в гаражите на НСО

От НСО твърдят, че са върнали возилата
10 фев 2017 10:14,
31
Джипове на горските стопанства – все още в гаражите на НСО
Снимка: БТВ

Два месеца, след като стана ясно, че три суперскъпи джипа на горските стопанства са преминали в ръцете на Националната служба за охрана (НСО), тогавашният премиер Бойко Борисов заръча колите да бъдат върнати, а от НСО обещаха да го направят "своевременно", джиповете все още липсват.

Още по темата

Колите, чиято стойност е по 200 хил. лв., бяха закупени с публични средства от бюджета на горските стопанствата с аргумента, че са нужни са скъп ловен туризъм, припомня БТВ. Те обаче не са използвани за нито един ловен излет, а веднага са пратени на НСО – първо с договор за безвъзмездно временно ползване, а през ноември – официално като подарък за службата, която пази политическия ни елит.

Дори Борисов беше заснет лично да шофира един от джиповете.

След скандала, на 2 декември, той поиска от шефа на НСО Ангел Антонов джиповете да бъдат върнати на държавните предприятия, като коментира: "Ако искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола – добре, ще поема и този риск". Антонов пое ангажимент да върне джиповете "своевременно и по надлежния ред".

Два месеца по-късно още не е своевременно, а надлежният ред не е изпълнен.

Джиповете не са в гаражите на горските, казаха шефовете на стопанствата.

От НСО твърдят, че службата е изпълнила своите ангажименти за връщане на моторните превозни средства и очакват горските да ги уведомят за приключване на формалната процедура, за да се осъществи фактическото предаване и приемане, както и къде да се случи това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие знаете ли, че бюджетището на НСО е ДВА пъти по- голямо от на разузнаването? Два пъти повече се плаща за возене на дерибеи, отколкото на хората дето си рискуват живота за тази "държава" по цял свят! Та и накрая друго ведомство да има купува и дарява колите!? Аре нема нужда!
25
0
 
11
 
! Отговори
Схема преди 7 години
Схемата е от ясна по ясна но ни мислят за *** и че няма да се разбере... няма такава държава
24
1
 
7
 
! Отговори
Снежа Дудукова преди 7 години
По добре да са в НСО, После като си дойдем пак на власт да си ги джиткаме. И Бацето и Цецо и МенТа и Свинеподобната и Дуловската двуцевка и Виетнамката и ............
23
0
 
19
 
! Отговори
измама преди 7 години
За да не обвинят Борисов ,че се вози в много скъпи джипове,купуването им минава през горските стопанства. Следва подаряване. Това е ДАЛАВЕРАТА. А Борисов го дава и обидено.Държим му сметка в какъв джип се вози.
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента Радев ще направи едно Голямо Добро ако закрие тази миазма на обществото НСО. Толкова ту-мбака с големи заплати, безконтролни и безотговорни, нещо като държава в държавата. Защо и кого пазят? Над 50 милиона на годината потъват в тази бездънна яма която основно се превърна БЕЗПЛАТНО пазене на Бандюгата от Банкя. Бандюгата да си плаща сам, накрал е толкова, че не му е проблем. Деца умират от рак без да им се помогне а този Тиквар живее като Крез, на гърба на българина. Радев, ЗАКРИВАЙЙЙ.
21
0
 
21
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Тоз "горски" не се ли намери някой авджия да го прасне с бренекето?
20
1
 
16
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Не се кахърете, скоро ще се ИЗПАРЯТ във въздуха. Тя комбинацията няма грешка.П.П. ГАЗ 63 им стигат на горските.Хо-хо-хо .............................................
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди изборите Корнелия обеща да поиска от Радев да провери доставките на коли за НСО. Така че топката е в генерала - НСО му е подчинено, той е назначил земеделския министър - да ги задейства - ама и на него му се вози на хубави коли.
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1. Наистина ли са толкова богати горските стопанства, та са имали пари да купят скъпи джипове, при положение че служителите на горските работят в мизерни условия.2 Истина ли е това че НСО лъжат, че са върнали джиповете, защото ако и НСО лъжат, държавата е за закриване.
17
1
 
19
 
! Отговори
under armor преди 7 години
Тия джипки даже не са бронирани! За каква сигурност става дума? Това си е глезотия! А на когото му се кара такъв джип-или да стане шофьор в НСО, или да си купи ! Пари имат, гадовете...
16
21
 
4
 
! Отговори
Think преди 7 години
Абе какво ми се правите на задълбочени бе? Голяма работа, дали ги кара Бойко, Радев някой горски или някой турист..Вие каква полза имате от цялата работа ? Само си чешете езиците...
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Междувременно Анонимен 15 е станал Анонимен 14 и кашата е готова. ДНЕС, няма ли да създадете ред при *** на коментарите и да се запазва диалога.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15За да сме в крак с темата, напомням че в Америка бият ***.
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастка му работа ....Като за капак ГЕРБ пак напират отново да съсипят България.
12
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо лидерите на БСП се возят на мерцедеси S класа които също са на НСО при това не са управляващи? А охраната на хора които отдавна не са във властта?Всичко това го плащаме НИЕ ако не знаете !
11
16
 
8
 
! Отговори
Предположение преди 7 години
Абе Днес.бг у комунистите напират отнова да съсипят България , вие ни занимавате с някакви джипове.Пфуу!
10
2
 
31
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Спите ли още? Спете..........Това е малка част от гаврата с народа която тече вече 26 години.Наглоста им е голяма точно колкото сме заспала и отявлено прости.
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой вярвал ли е, че джиповете ще бъдат върнати? Който е вярвал е наивник и то голям. Феновете на дрОгаря Борисов не знаят ли, че това природно недоразумение брули държавата и живее на гърба на народа който жестоко лъже и експлоатира. За него е важно да си опази дебелата дупара независимо колко струва на българина.Ако поне малко уважаваше народа у нас никога не би го лъгал толкова бесрамно и нагло. Отива си и това го вбесява. Цацаров не е вечен и ще да дойде друг който ще му потърси отговорност
8
0
 
12
 
! Отговори
Горския преди 7 години
Да вземат да връщат на Б.Х. дълга с тех.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До у затвора za ЖипУве 2Не се е подписал но го е карал ЛИЧНО и има снимков материал във всички телевизии, вестници и т.н.Това не ни е на село да излизаш с постановката "Кой ми с.ра в гащите", капиш пайзано!!