"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"

До дни у нас идва и различни видове бойна техника
301
"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"
Учение на полигона Снимка: архив, БулФото

Военнослужещи и военна техника от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат дислоцирани на учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

От днес там са настанени до 120 американски военнослужещи - рота от 3-та бронирана бригада от Форт "Карсън", Колорадо.

Очаква се до края на седмицата на учебен полигон "Ново село" да бъдат транспортирани и 15 бойни машини "Брадли", две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника.

Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост".

Предвижда се през тази година на учебен полигон "Ново село" да бъдат засилени съвместните учения и тренировки. Военни формирования от Сухопътните войски на САЩ  ще бъдат ротирани за участие в ученията.

Бойната и спомагателна техника, с която ще бъдат оборудвани, ще бъде използвана на ротационен принцип по време на съвместната подготовка с военни формирования от Българската армия. 

Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво, съобщават от МО.

Съединените щати стартират Инициативата за гарантиране на сигурността на европейските съюзници (European Reassurance Initiative - ERI) през март 2014 г. Присъствието по въздух, суша и море на САЩ в региона, осъществявано на ротационен принцип, е израз на подкрепа към съюзниците от НАТО.

Инициативата включва увеличаване на броя на ученията и тренировъчните дейности за повишаване на оперативната съвместимост и подсилване на способностите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
2
 
! Отговори
Bad преди 7 години
Sha paziat bg narod ot monarhistite i tehnite offshorni miliarderi, deto kupuvat bg trudov narod za 230 evro na mesec ot kolonialnia pazar na eu.
20
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвместните учения означават, че българите ще бъдат третирани като терористи. А може и като живи мишени.
19
5
 
9
 
! Отговори
www преди 7 години
ЩЕ СИ ОСТАНАТ ТУКА ДО КАТО СВЯТ СВЕТУВА - БЪДЕТЕ СИГУРНИ....
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как ще ни пазят като са горе в Балкана. Освен да изстрелят някой снаряд по Сливен. Американците дават най много жертви от техния огън. По-далече от тези диви ***!
17
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"120 само , но ако нещо им се случи могат да станал 120000 за нула време."Ще се телепортират от кораба Ентърпрайз ли,к ръжащ в околоземна орбита ли? :D
16
13
 
9
 
! Отговори
... преди 7 години
Съвместните учения -народе, кога ще се научите да четете правилно и да разбирате правилно..
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Очаква се до края на седмицата на учебен полигон "Ново село" да бъдат транспортирани и 15 бойни машини "Брадли", две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника."АХАХАХХА АХХАХА ХАХАХАХХА докарали са два трактора, две комбайни и няколко автобуса с общаци.
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
120 тюфлека в некво село без МакДоналдс??? Горките
13
21
 
8
 
! Отговори
Онзи там преди 7 години
120 само , но ако нещо им се случи могат да станал 120000 за нула време. Така че, не бързайте да се радвате руски ***. Вие и на Тръмп се израдвахте игноранти...
12
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво да държат пияната нация наделеч
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО"Каква сигурност ще гарантира тоя батальон? Те само селяните да се съберат и ще ги смажат със сопи.
10
1
 
14
 
! Отговори
ss преди 7 години
ША СПЪ СПУКОЕН ВЕЧИ.....
9
2
 
13
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Да дойдат(скоро) да видят честни избори по български.Много неща могат да научат...
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като искат да гарантират сигурността ни... да бяха пратили тези машини и обучение БЕЗПЛАТНО.Ние 120 войници в България ще си намерим.
7
10
 
35
 
! Отговори
Партизанска решимост преди 7 години
През Втората световна война прадядо ми е палил складове с кожуси и е взривявал цистерни с бензин за Източния фронт, сега тия гадове ако тръгнат срещу Русия, АЗ ЩЕ ИМ ПОКАЖА КАКВО МОГА, А ЗНАЯ И МОГА МНОГО ДА СИ ЗНАЕТЕ ГАДОВЕ!!!!!!
6
9
 
32
 
! Отговори
Операция СМЯХ преди 7 години
Операцията е с кодовото име "Смях" и тайната и цел е да убие огромно количество руски военни... които като видят 120-те "смели солджъра" ще пукнат от смях.
5
6
 
37
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Кога ще има американска решимост на границата с мексико
4
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РАДЕВ-КЕ спиш Радке! Защо позволяваш да ни окупират тези които заедно с англииските ***.аси ни бомбардираха през втората световна? Да не би да са ти вкарали нещо орално та си траеш? Нали уж презедентин те направиха хората!
3
9
 
35
 
! Отговори
:) :) :) преди 7 години
Дано не ходят на учения към Коиловци, че местните селяци и тях ще набият, както опердашиха спец частите на Франция :)
2
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Атлантическа решимост" 120 US войници вече в "Ново село"ХАХАХАХАХАХАХАХХААХАХАХХААААААА....................