"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"

До дни у нас идва и различни видове бойна техника
301
"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"
Учение на полигона Снимка: архив, БулФото

Военнослужещи и военна техника от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат дислоцирани на учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

От днес там са настанени до 120 американски военнослужещи - рота от 3-та бронирана бригада от Форт "Карсън", Колорадо.

Очаква се до края на седмицата на учебен полигон "Ново село" да бъдат транспортирани и 15 бойни машини "Брадли", две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника.

Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост".

Предвижда се през тази година на учебен полигон "Ново село" да бъдат засилени съвместните учения и тренировки. Военни формирования от Сухопътните войски на САЩ  ще бъдат ротирани за участие в ученията.

Бойната и спомагателна техника, с която ще бъдат оборудвани, ще бъде използвана на ротационен принцип по време на съвместната подготовка с военни формирования от Българската армия. 

Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво, съобщават от МО.

Съединените щати стартират Инициативата за гарантиране на сигурността на европейските съюзници (European Reassurance Initiative - ERI) през март 2014 г. Присъствието по въздух, суша и море на САЩ в региона, осъществявано на ротационен принцип, е израз на подкрепа към съюзниците от НАТО.

Инициативата включва увеличаване на броя на ученията и тренировъчните дейности за повишаване на оперативната съвместимост и подсилване на способностите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: нато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
5
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ДО 25 ГОДИНА И ТУРСКИТЕ ВОЙСКИ ЩЕ СА ТУКА,НА ОБМЯНА НА ОПИТ,НЯМА ДА ИМА ВИЗИ,ВСИЧКО ЩЕ ИЗБЯГА И КРАЙ С БЪЛГАРИЯ,СПОРЕД ПЛАНА НА ЦРУ ОТ 1986 ГОДИНА.
180
2
 
8
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
с кои ще въюваме срещу русия българите срещу русия няма да въюват и хитлер ни иска воиската против русия цар борис му отказа българите няма да въюват срещу русия и историята ни го доказа и тава ще продължи до веки веков
179
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...ОТЖЖАХОВЖТАПФВВМВГЗ..."Използването само на главни букви е признак за ментална немощ и психични проблеми.
178
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...ИМАХМЕ СИЛНА И МНОГО ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕНА АРМИЯ..."Това е най-често повтаряната платена лъжа, предназначена за хора, които не са били в армията.
177
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"НА НАША ТЕРИТОРИЯ НЯМАШЕ НИТО ЕДИН СЪВЕТСКИ ОКУПАТОР"Когато сам си превърнал държавата си в концлагер, не е нужно да дойде някой отвън. Май сте забравили, че телените ограждения по границата бяха обърнати навътре.
176
2
 
8
 
! Отговори
до под крушата преди 7 години
випросът е кой ще духа и сърба супата после.тия рамбовци ще си тръгнат,като видят зора ,а ние оставаме.без армия,без оръжие,по долни *** че и събути.
175
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Атлантическа решимост"-хаха.Атлантика решително да се вдигне и да ви направи на бульон, даноКрайно време е да ви се налее акъл в краварските кратуни.И не съм русофл, а човекофил, ако някой пита.
174
2
 
10
 
! Отговори
лудия кашик преди 7 години
с това дрънкане на тенекия ще ни навлекат само неприятности.дано има достатъчно кал и суграшица,да видят що е кашизъм.ама те в такова време ще си стоят на топло и ще бришат по кръчмите.
173
3
 
6
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Е това е само "прах в очите". "Брадли"- тата, и верижните машини М 113 отдавна не са опасност дори и за най- небоеспособната армия. Много лесно могат да бъдат унищожени дори и с най- старите противотанкови оръжия. С това ли ще ни пази НАТО от "руската агресия"? Така най- много по 2-3 искандера да отнесем заради някоя чужда политическа доктрина.
172
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военният и политически цинизъм е основен враг на човека.Тая борба за територия е животинска и е неприсъща за човека.Всички военолюбци ще горят в АДА!
171
10
 
3
 
! Отговори
Михаела преди 7 години
Слава на американските момчета! Добре че са те да държат руските варвари далеч от земите ни!
170
12
 
4
 
! Отговори
България ЕС НАТО преди 7 години
щом пищят рублофилите - *** значи така е добре чакат ги тежки времена
169
3
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Пристигнали са и 120 чувала с цип за еднократна употреба!И 12000 памперса!
168
3
 
6
 
! Отговори
venix преди 7 години
Жална им майка на американосите :D Жалка картинка...
167
5
 
11
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
Дошли са да евакуират тикварите след изборите на 26март.С тези 15 БТР-а няма какво друго да правят.Не знам да сме застрашени от нещо.Който ги е канил да си ги посреща и да им покрие разходите.Аз че.рнилки нямам за роднини.Да си отиват там откъдето са дошли.Но като данъкоплатец искам да знам колко пари сме похарчили за тези окупатори.Защото вчера пишеше че за ремонта на училищата в София ще бъдат похарчени 50 милиона за 3 години.А в Ново село колко ще бъдат хвърлени на вятъра?
166
5
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
И тези атлантици като Атлантида са тръгнали към небитието дано си отидат по лесния начин ,че иначе жална ни майка.
165
11
 
8
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 години
Тръмп е президент на Света и на Путин.Така че ще му свие перките.
164
20
 
5
 
! Отговори
Най-после преди 7 години
Добре дошли.Задунайская губерня руснаците няма да могат да анексират.Няма да могат да бомбандират Варна и Балчик отново.
163
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
путинофилите се наакаха от страх.
162
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде, спасиха на тея 120 от атомните бомби... Рапони, задето приемате 120 човека местите руските ракети у от Тексас у нас. Колко продажни могат да бъдат политиците ни? Да *** тея дето ламтят за руското. Защо трябва да мрем ние на тяхно място?